makusz Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 kupowaliście może kiedyś sprzęt poleasingowy, jak drukarki, laptopy itp? mam okazję kupić fajny zestaw, na razie czytam arta: http://www.morele.net/wiadomosc/laptopy-poleasingowe-i-komputery-jak-wybrac/654/ i się zastanawiam, czy taki sprzęcior nie padnie np po pół roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Kupowałem macbooka, firma na śląsku daje na sprzęt kilka miesięcy gwarancji nie pamiętam 3 lub 6. Oni wstępnie je przegladają, wrzucają dyski bo firmy odają sprzęt bez dysku. Wszyskie rysy i wady są dokładnie opisane. A np za pół roku to jak to ze sprzętem nawet nowy może paść generalnie polecam bo można fajne markowe laptopy kupić w aluminiowych lub tytanowych obudowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reflexes Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Ja mam blaszaka (PC) po leasingowego od chyba 4-5 lat. Fakt, że nie jest jakoś intensywnie katowany ale działa bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makusz Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 ja się właśnie zastanawiam, bo w sumie o sprzęt w leasingu jakoś zbytnio się nie dba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Dlatego polecam wizytę na miejscu i pogrzebanie, oni kupują to wagonami więc jest z czego wybierać. A sprzęt jest z wyższej półki niż to co masz od ręki w markecie. To modele biznesowe więc nic im specjalnie nie będzie poza porysowaną obudową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruum Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Już cztery lapki poleasingowe w domu są tłuczone i dają radę. Z tym, że wyższe modele "byznesowe". Lepiej się spisują niż u znajomych nówki sztuki nie śmigane z bidronki np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gusia-s Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 ja się właśnie zastanawiam, bo w sumie o sprzęt w leasingu jakoś zbytnio się nie dbaNie wazne czy polesengowe czy poprostu używane, ważne są parametry i system. Nie warto pchać się w XP ponieważ nie jest już wspierany przez Microsoft od kwietnia br. A na nie wszystkich pójdzie 7 czy 8. Zależy też do czego używasz komp. Czy do zwykłego uzytkowania typu korzystania z netu czy do gier czy programów graficznych. Patrz pod tym kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasjonat Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Kiedyś z Niemiec sprowadzałem kompy , które były kasowane przez (bodajże) ADAC z banków tylko z uwagi na miniony ustalony czas eksploatacji zawarty w umowie ubezpieczeniowej. Kompy wymagały tylko dysków i klawiatur PL . Poza tym sprzęt bez zastrzeżeń . Schodził jak "świeże bułeczki" bez reklamacji a kupiony hurtem za przysłowiowego feniga (byle był papier do odprawy granicznej) . Achhhh to były czasy.... Z takich polesingowych zależy do czego były wykorzystywane i do czego chcesz sam korzystać. Jak to zwykły biurowiec to wiadomo że nie będzie mega rakietą . Jeśli firma dłubała w grafice , multimediach to ich karty graficzne i procesory jeszcze pohulają z wydajnością do domowych oczekiwań . Chyba że masz pociechę , która giercuje w nowości czy chcesz do obróbki filmów, grafiki to taki z biura może nie sprostać oczekiwaniom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek72 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 (edytowane) Witam Tak z ciekawości zajrzałem na tą stronę, w zakładkę Notebooki / Laptopy i nie widziałem żeby były jakieś korzystne ceny. Większość nie posiada systemu operacyjnego, czyli ciężko sprawdzić parametry sprzętu, a specyfikacja jest uboga. A np za pół roku to jak to ze sprzętem nawet nowy może paść generalnie polecam bo można fajne markowe laptopy kupić w aluminiowych lub tytanowych obudowach. Zgadzam się że nawet nowy może paść tylko, na nowy sprzęt mamy dwa lata gwarancji. Większość sklepów sprzedających nowe laptopy w razie awarii posiada usługę door-to-door co znacznie przyspiesza naprawę sprzętu. Edytowane 27 Czerwca 2014 przez maniek72 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Kolega miał do wydania niecałe 2 tyś zł, a chciał macbooka. Nowy to powyżej 4,5 tyś. Wyjechaliśmy z 15 calowym macbookiem pro z matową matrycą, fakturą vat. Mnie zabrał jako eksperta mogłem przebierać do woli, bootować je z własnego dysku. Kolega zadowolony laptop działa u niego już prawie rok. W przypadku maca licencja jast na najnowszy system. Jeżeli firma zajmuje się tym profesjonalnie nie ma problemu oni je dokładnie sprawdzają i drobiazgowo opisują. http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=7888621 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi