mondzio Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Witam.Mam do szanownego grona pytanie w okolicy 1 sierpnia wybieram się z rodziną 2+2=13lat/18 mieś do Bułgarii ,miejsce docelowe to SHABLE szukam kempingu w tej okolicy .Ponieważ jadę z małym dzieckiem wskazane było by zaplecze socjalne oraz toalety w stanie dobrym .Jeśli ktoś z szanownych kolegów ma jakieś namiary ewentualnie sugestie z miłą chęcią z nich na pewno skorzystam z góry dziekuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ir & Ed Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) ...w okolicy 1 sierpnia wybieram się z rodziną 2+2=13lat/18 mieś do Bułgarii ,miejsce docelowe to SHABLE szukam kempingu w tej okolicy @mondzio BG < kempingi > Arapja = zapoznaj się z opisem ...jeżeli pojedziemy w tym roku do BG to na kemping Арапя < zerknij Pozdrawiamy, Ir & Ed PS Nasza BG < zerknij Edytowane 17 Czerwca 2014 przez ired (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemoch2 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Polecam stronę http://www.camping.bg/pl/ w miejscowości Szabla nie ma kempingu jest za to 2-3 km dalej nad samym morzem miejscowość Szablańskie coś tam Jezioro czy cos innego nie pamiętam - miejscowi pokażą gdzie się kierować. My tam byliśmy w 2011, było fajnie, potem pojechaliśmy na południe Bułgarii. Za Szablą trzeba kierować się na starą latarnię morską ale ok 1 km przed latarnią jest skrzyżowanie i trzeba skręcić w lewo, potem już nad samym morzem dojeżdżacie do skrzyżowania. Prosto jest dojazd do morza i miejsce gdzie mozna stanąć ale bez prądu, wc w restauracji - taki duży obiekt w stylu PRL, opłata też w restauracji wtedy 10 Lewów za wszystko, tą samą drogą do morza ale wcześniej po prawej jest mała kawiarnia, restauracja w starym domu i na zapleczu tej restauracji jest mały kemping według mnie najlepszy w Szabli. Jest prąd, toalety i prysznice a cały kemping wygląda trochę "jak u babci na ogródku". Cena za wszystko coś ok 15-20 Lewów. i ostatnia możliwość to na tym samym skrzyżowaniu skręcić w lewo i tam też jest jakiś stary ośrodek z domkami, rozwalającym się placem zabaw i miejscem na przyczepy ale wygląd był bardzo kiepski więc się nie interesowałem. tu jest trochę opisana ta podróż, jak coś jeszcze to pytaj http://forum.karawaning.pl/topic/7950-rumunia-bu%C5%82garia-sierpie%C5%84-2011/?hl=przemoch2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ir & Ed Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 (edytowane) kempingi ~ Shabla ...więcej < zapraszamy Pozdrawiamy, Ir & Ed Edytowane 24 Czerwca 2014 przez ired (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz_D Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 @mondzio: W tej okolicy zdecydowanie polecam kamping Kosmos w Durankulak. Poczytaj moją relację z 2011-go (http://forum.karawaning.pl/topic/7794-bu%C5%82garia-sierpie%C5%84-2011/). Mam nadzieję, że przez 3 lata poprawili infrastrukturę kampingu. Zamierzam sprawdzić to osobiście w pierwszej połowie sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi