Kielek Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Przeglądając internet znalazłem ciekawy klimatyzator 12v. Wiem że do klimatyzacji nie można tego porównać ale czy sprawność tego urządzenia może być większa niż zwykłego wentylatora ?. Może ktoś z Was posiada takie ustrojstwo. http://allegro.pl/mini-klimatyzacja-klimatyzator-12v-230v-na-upaly-i4315386211.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz_b Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 To raczej klimatyzer niż klimatyzator, różnica polega na tym że powietrze chłodzone jest zimną wodą. Mam taki duży stacjonarny do domu - szczerze mówiąc - szkoda kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yart Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Miałem, testowałem..... porażka. Działa jakieś 3 min, potem woda się ogrzewa i d...... Wydajność w przypadku tego urządzenia to nieistniejący parametr. Absolutnie szkoda kasy. Może przy kubaturze małej budy dla psa i wymianie wody co 5 min max. to coś by z tego było ale tak to tylko zabawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielek Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Super dzięki za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COMPAS Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Dokładnie , to tylko wentylator , doradzam klime przenosną 800 - 1000 pln mam taką już parę lat i nie raz mnie uratowała !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarobaro Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 compas daj jakieś foto lub linka tej klimki co masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mot Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Jeśli bierzesz pod uwagę skuteczne schładzanie przyczepy lub przedsionka w warunkach wysokich temperatur, to wyłącznie typowa, sprężarkowa klimatyzacja do tego celu będzie przydatna. Formalnie nie istnieją alternatywy. Oczywiście, do wyboru masz przenośny monoblok, albo zdecydowanie droższy moduł dachowy lub "podłóżkowy". Najlepiej poszukać takiej przenośnej kklimy po sezonie. W Leroy-Merlin w zeszłym roku nabyłem w ten sposób b. zgrabną, niedużą i lekką "klimę" za cenę niższą niż podana http://www.promoceny.pl/detail/leroy-merlin-klimatyzator-przenosny-equation-104034/ , kilka dni później obniżyli ją do circa 550pln(!) Sprawdziła się w boju doskonale. W warunkach chorwackich upałów ratuje życie. Da się spać w trakcie jej pracy w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimaco Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 (edytowane) Ok. Mozna to przeniesc.? Edytowane 14 Czerwca 2014 przez klimaco (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mot Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Ok. Mozna to przeniesc.? Oczywiście. Jest mniejszy, lżejszy i bardziej "ustawny" od tego, którego używałem przez kilka lat, a który wyglądał tak http://www.kramer-hvac.com/klimatyzatory-przenosne/219-26kw-klimatyzator-przenosny-ravanson-ac-9000r.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi