MichalAndrychow Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 witam czy ktos wie gdzie mozna by było kupic naprawic taki przetwornik jak na zdieciu jest to z zabudowy note przetwornikv ktory jest połączony z panelem sterujacym w zabudowie i z urzodzeniami wiecej informaci nie mam. temat wystawiam na prosbe kolegi za wszystkie informacje z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasjonat Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Sądząc po syfie jaki jest na płytce wywaliło kondensator , który zapluł wszystko elektrolitem i kudłami. Na radiatorze o ile dobrze widzę (słaba fota) jeszcze chyba tranzystor poszedł z dymem. Z naprawą powinien poradzić sobie każdy elektronik bez schematu. Jak by miał problem z odczytaniem symbolu na spalonym tranzystorze to p.podobnie drugi w kolejności będzie ten sam (układ w parze) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKISSJG Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Mnie bardziej to to wygląda ma urządzenie wyjęte z błota, być może popowodziowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalAndrychow Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 to urządzenie zostało zalane prawdopodobnie pod napięciem nie wiem czy po czymś takim można by było naprawić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Witam !Na forum karawaningowym pytasz o takie urządzenie ??? Twój kolega kupił (z Francji) chyba jakiś popowodziowy radiowóz, pojazd ratowniczy lub jakiś inny uprzywilejowany, np. do obsługi autostrad.To jest centralka sterująca oświetleniem i sygnałami dźwiękowymi w takich pojazdach (boczne, lokalizacyjne, szperacze, koguty itd. + syreny dźwiękowe wielotonowe). Używa tego np. policja i żandarmeria francuska (System sterowania centralnego sygnalizacją świetlną i dźwiękową).Nigdzie tego nie naprawisz (jest tam procesor z wewnętrzną pamięcią i wpisanym oprogramowaniem).Centrala jest ewidentnie zalana jakimś mułem. Kupisz to tylko u producenta, ale tanie nie jest. Nie jest też drogie, jest bardzo drogie, a z tego, co mi wiadomo, urządzenie nie występowało w ogólnodostępnej sprzedaży. Do tego powinny być jeszcze dwa manipulatory z przyciskami zamontowane gdzieś na desce rozdzielczej samochodu w pobliżu kierownicy.P.S.Kolega chce uruchomić te wszystkie "koguty" ??? Edytowane 5 Czerwca 2014 przez Kristofer (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalAndrychow Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 to że z Francji to się zgadza tylko ze jes to kamper na sprinterze zabudowa note takie urządzenia są dwa plus manipulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Może zanim ten Sprinter został kamperem, to był "czymś innym" i jest to pozostałość z pierwotnych funkcji. Może ktoś coś kombinował i zastosował to do obsługi oświetlenia Trudno będzie obecnie dojść do tego. Przypuszczam, że najrozsądniej zrobić instalację oświetlenia na nowo (jeśli założyć, że urządzenie było wykorzystane w jakiś sposó. Na pewno nie jest to wyrób łatwo dostępny i nie posiada swojego zamiennika. Po wyglądzie tego urządzenia, można wnioskować, jak wygląda cała instalacja elektryczna i pozostałe urządzenia techniczne z wyposażenia. Cienko to widzę. Czy ten pojazd tzw. "kamper" ma trafić później na rynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalAndrychow Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 sprawa rozwiązana urzadzenie znalezione we Francji morzliwosc zamowienia. http://www.synergie-ing.com/medias_dynamique/produit/pdf/Fiche%20ECCES%20Master.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 (edytowane) Pokazana przez Ciebie centralka, jak pisałem jest od systemu CCS (centralne sterowanie ....) Jest też system BCSE, ale tam jest inna centralka (mniejsza i prostsza) - nie wiem, czy są zamienne.Indywidualnie można złożyć zamówienie:http://www.snc.fr/rampe.htm Nowa wersja: ccs8.pdf www: http://www.mercura.fr/fr/produit/508/pack-ccs8.html Edytowane 6 Czerwca 2014 przez Kristofer (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi