gajos Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 witam,kupiłem cepkę z uderzonym (chyba kamień)otwieranym oknem tylnym podwójnym,szyba zewnętrzna stuknięta,wewnętrzna cała. Moje pytanie:czy można usunąć szybę zewnętrzną i jeżdzić tylko z pojedynczą szybą,czy to wypali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasjonat Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Nie dasz rady odseparować schludnie warstw, są dobrze zespolone i na 90% przy próbie oddzielenia plexi z wewnętrznej j warstwy także popęka. Musiał byś raczej na gorąco czymś odciąć (gorący nóż ) Pozostaje jeszcze kwestia że po usunięciu jednej warstwy , zwłaszcza tej zewnętrznej - tłoczonej okno będzie wiotkie , nawet jeśli jest w aluminiowej ramie. Z czasem nie będzie dobrze dolegać do uszczelki i pojawią się przecieki jeśli wcześniej kiedyś w czasie unoszenia nie pęknie przez ową wiotkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stef Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Dokładnie, nie kombinuj. Ja kupiłem przyczepkę z rozbitym bocznym okienkiem. Poprzedni właściciel fajnie to załatał całym kawałkiem plexi. Wygląda naprawdę dobrze. ale w zimę pojawiły się przecieki. Tak więc teraz czekam na nowe okienko. Szkoda fajnej budki zmarnować więc jednak lepiej wydać to (w moim przypadku) 400zł i kupić całe okno i potem nie żałować, że budka pociekła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Commander Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 A mi się udało rozkleić okno czołowe i wstawić od wewnątrz reperaturę z poliwęglanu. Wyszło przyzwoicie. A może uda się dobrać jakąś uzywkę za niewielkie pieniądze... mam jakiś namiar na gościa z szybami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi