lorddzik Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 (edytowane) Witam nie mogłem znaleźć odpowiedzi na forum dlatego założyłem nowy temat otóż sprawa wyglada tak : Mam samochód osobowy Dodge Caravan masa własna 1760 kg DMC 2495 kg i kupiłem przyczepę hobby masa około 850 kg DMC 1075 kg . DMC przekracza 3,5 tony czy mogę jechać takim zestawem - mam kategorię C , co ewentualnie jest potrzebne żeby można było pojechać bez stresu o kontrolę . Dodam że samochód i przyczepa jedzie na pusto czyli masa własna jest taka jak w dowodzie +moje 70kg ma to jakieś znaczenie ? czy kontrola patrzy sztywno na DMC w dowodzie ? Pozdrawiam:) Edytowane 28 Maja 2014 przez lorddzik (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stef Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 musisz mieć E. najlepiej rób od razu E do C, bo wtedy tez możesz jechać B+E. nie ważne że jedziesz na pusto. Ważne jest DMC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 musisz mieć E. najlepiej rób od razu E do C, bo wtedy tez możesz jechać B+E. nie ważne że jedziesz na pusto. Ważne jest DMC Dokładnie zrób E+C i po kłopocie, będziesz ciągnął co chcesz i czym chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Właśnie przed chwilą dostałem coś takiego od Kaczora, widzę że nie wstawił więc ja pozwalam sobie. w Januszkowicach padła plotka o niedopuszczalności ciągnięcia przyczepy na kategorię B. Wg mnie wynikała ona z nieumiejętności czytania przepisów. To co wklejam wszystko definitywnie wyjaśnia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi