insertmat Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 witajcie może miał ktoś podobny przypadek i wie od czego zacząć. posiadam campera nie może odpalić piec przekręce pokrętło z 0 na np 40 stopni grzanie wody i tylko zaświeci się zielona dioda i tym temat się kończy. po kilku próbach delikatnego przekręcania z 0 na 40 i odwrotnie wkońcu zaskoczy i się odpali ale tylko na grzanie wody . w pozycji ogrzewania wogólę mi nie działa. dodam ze myślałem ze jest problem z tym pokretłem regulatorem czy jak się to zwie ,ale jest kupiony nowy i problem jest dalej ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carado Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 A odblokowałeś wydech spalin poprzez zdjęcie nakładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insertmat Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 A odblokowałeś wydech spalin poprzez zdjęcie nakładki. tak mam skonstruowany komin ze nie ma żadnej nakładki , jak po kilkunastu przekręceniach odpali piec to idą spaliny na zewnątrz więc na pewno jest przelot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carado Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 (edytowane) http://www.southdownsmotorcaravans.co.uk/accessories/truma/sdmc_truma_spares_2007.pdf Tu masz schematy , znajdź swój piec, przetłumacz translatorem. Tak zachowuje się piec który ma problemy z wydechem lub zasysaniem powietrza. Sprawdź rury wydechowe i zasysające. Na stronie 28 masz swój komin i zasysanie w jednym. Odkręć dekielek i zobacz jak pali. Edytowane 25 Maja 2014 przez Carado (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insertmat Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 http://www.southdownsmotorcaravans.co.uk/accessories/truma/sdmc_truma_spares_2007.pdf Tu masz schematy , znajdź swój piec, przetłumacz translatorem. Tak zachowuje się piec który ma problemy z wydechem lub zasysaniem powietrza. Sprawdź rury wydechowe i zasysające. Na stronie 28 masz swój komin i zasysanie w jednym. Odkręć dekielek i zobacz jak pali. jest wszystko z kominem ok. problem jest w innym miejscu. . pan też posiada taki sam regulator temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carado Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Ja mam inny, najlepiej pojedź do serwisu kamperów. Jest ich kilka w Polsce, nie kombinuj, bo nauka na błędach w tym przypadku może drogo kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi