andrewife Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Potrzebuję kupić przenośny gazowy grill do kucharzenia poza przyczepą. Wybór padł na sprawdzone klasyczne rozwiązanie czyli grill walizkowy z górnymi palnikami służącymi też jako fajerki. Na stronie: http://www.fritz-berger.de/fbonline/__shop__/category/fritzberger_katalog/Gasgrills/detail.jsf znalazłem 3-palnikowy grill Berger kosztujący 99 EUR + wysyłka do Polski 9.50 EUR. Pytanie czym różni się Berger od Cramer Classic 1? Podejzewam ze niczy więcej niż ceną? Produkt robiony przez Dometic i brandowany dla firmy Berger? Po drugie czy mam brać wersję na 30 czy 50 Mbar? Czym to się różni? W opisie stoi: Bitte beachten Sie, dass die 30 mbar Version nur an eine Gassteckdose angeschlossen werden kann. Zum Betrieb mit einer Gasflasche wählen Sie bitte die 50 mbar Version plus entsprechenden DIN-Campingregler. Rozumiem że 30 mbar jest tylko do podłączenia do "gniazdka" w przyczepie lub kamperze? W mojej cepce nie ma gniazda gazowego zewnętrznego. Instalacja jest na 30. Grill chciałem podłączyć pod butlę wykorzystywaną też do zasilania instalacji w przyczepie. Jak to rozwiązać? Reduktor-rozgałęziacz na 2 różne ciśnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek w Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) Ja mam taki ,i podłączam pod butle 2kg.Zobacz na Alegro też się takie pokazują za połowę ceny tej co ty znalazłeś. Edytowane 22 Maja 2014 przez irek w (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finger Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) Jak pisał Irek W , rozglądaj się na allegro . Ja też kupiłem (używany) , poczyściłem , umyłem i "robi robotę" . W zaokrągleniu 100 Euro to chyba zbytek . Mój trochę przekroczył 100zł z małym haczykiem . Lepiej chyba ten z trzema , nazwijmy to , palnikami . Edytowane 22 Maja 2014 przez finger (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewife Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Dzięki za porady. Grill w końcu kupiłem używany na allegro za 150zł+ wysyłłka 18zł. Firma Einhell, ale koncepcja jest dokładnie taka sama jak w innych tego typu rozwiązaniach. Mam tylko pytanko dot. reduktora. Na grillu na tabliczce napisane jest 50mbar a otrzymałem przewód z dyszą i reduktorem na 37mbar (prawdopodobnie reduktor był zmieniany). Jak widać na fotce od sprzedawcy, płomień jest tylko czy w praktyce będzie różnica w mocy palenia przy mniejszym ciśnieniu maksymalnym? Czy nie ma to większego znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek w Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Płomień jest ok,to i reduktor może być. To nie jest miotacz ognia ,a ma tylko przypiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi