Helmut Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Chciałbym zapytać użytkowników forum czy to co zrobił Autobild jest prowokacją? http://www.poboczem.pl/naszym-zdaniem/news-paskudna-prowokacja-niemcow-wobec-polakow,nId,1428495#utm_source=sg&utm_medium=referral&utm_campaign=test_a_automotive_1_position Edytowane 21 Maja 2014 przez Helmut (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaK Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Czolem, to jest prowokacja. Jest prowokacja o tyle, ze podstawiono samochod z podklejonymi nadajnikami i potraktowany specjalna farba. Samochod niestety ukradziono, czesci znalazly sie w i okolicach Zgorzelca. Tyle fakty. Czytalem artykul w oryginale. Slow o "polnische Wirtschaft", nieuznawaniu granic itp. w nim nie bylo. Policja niemiecka bedzie mogla prowadzic poscig za przestepcami jesli przekrocza granice Niemiec i Polski. Policja polska bedzie mogla prowadzic poscig za przestepcami, jesli przekrocza granice Polski i Niemiec. Tyle fakty. Z Essen pozdrawia MaK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Commander Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Nie zdziwilbym się gdyby i kradzież była na zlecenie Szwabów, bo przecież o to im chodziło. Gdyby nie ukradli nie byłoby sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybki Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 niech szanowny pismak pochwali się ile oni nakradli 70 lat temu ( nadal okradają tyle, że w "świetle prawa") ? zaciągnięte kredyty w imię projektów UE będą spłacać nasze pra pra wnuki i nie spłacą. na moje oko, ta cała akcja z tym wv rzeczywiście zajeżdża amatorką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finger Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) Policja niemiecka bedzie mogla prowadzic poscig za przestepcami jesli przekrocza granice Niemiec i Polski. Policja polska bedzie mogla prowadzic poscig za przestepcami, jesli przekrocza granice Polski i Niemiec. Te działania są wdrażane od momentu wejścia Polski do strefy Schengen.Działania są podejmowane po zgłoszeniu tego faktu do odpowiednich służb po stronie państwa na którym ma być prowadzona akcja , np. zatrzymania pojazdu z niebezpiecznym przestępcą. Decyzje podejmowane są równolegle z toczącymi się działaniami. Ostatni taki przykład to sprawa porwania dziecka , gdzie monitorowano pojazd ze wspomnianym dzieckiem w aucie. Dziennikarzyna coś pisze ale tak dokładnie to nie wie co . Ważne , że się czyta. Mieszkańców dawnej strefy przygranicznej nie dziwią już wspólne patrole Policji czy Straży Granicznej po obu stronach granicy z Niemcami i Czechami. Faktem jest jednak to , że nasi "fachmani" łupią auta i nie tylko na potęgę. Teraz , po otwarciu granic , jest to jeszcze bardziej ułatwione. Tu dziennikarz Ameryki nie odkrył a to , że dzięki technice udaje się potwierdzić znaną już od dawna ścieżkę większości kradzionych aut to mimo wszystko prowokacją bym tego nie nazwał . Według mnie jest to obnażenie słabości systemu działania nie tylko naszych służb. Edytowane 22 Maja 2014 przez finger (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wydra Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 No ale niestety coś w tym jest... Ciągnie złodziei do niemieckich tablic rejestracyjnych. W grudniu byłam po trzy letniej nieobecności w Polsce. Siedziałam w samochodzie a moja torebka leżała obok na siedzeniu. Banda gówniarzy stała obok auta i głośno sie namawiała na zabranie torebki a było to w bardzo zaludnionym miejscu. cóż... Zablokowałam drzwi i sobie poszli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kogi Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Hmm, okazja czyni złodzieja i to na całym świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi