stasiu1971 Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Panowie czy możecie polecić jakiś kemping w Górach Sowich w rozsądnej cenie i żeby nie było na nim tłumów , co do sanitariatów nie mam jakiś specjalnych wymagań ,byle by wszystko nie było dodatkowo płatne , miałem jechać na Mazury , ale chyba w tym roku nic z tego nie wyjdzie , ogólnie chciał bym trochę pozwiedzać , ale znając zonę to będzie chciała gdzieś się poopalać i popluskać , więc było by fajnie jak był by gdzieś jakiś zbiornik wodny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajetan Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Panowie czy możecie polecić jakiś kemping w Górach Sowich w rozsądnej cenie i żeby nie było na nim tłumów , co do sanitariatów nie mam jakiś specjalnych wymagań ,byle by wszystko nie było dodatkowo płatne , miałem jechać na Mazury , ale chyba w tym roku nic z tego nie wyjdzie , ogólnie chciał bym trochę pozwiedzać , ale znając zonę to będzie chciała gdzieś się poopalać i popluskać , więc było by fajnie jak był by gdzieś jakiś zbiornik wodny . Nie zapomnij zwiedzić kompleks Riese i zdać relację. Jestem żywo zainteresowany i ciągle nie mogę sie wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu1971 Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 postaram się zwiedzić , ale co do pisania relacji tooooooo noooooo wiesz ciężko u mnie z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazirek Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Jaki termin wyjazdu przewidujesz? ,nasza wersja awaryjna też jest skierowana na południowy - zachód Polski -przełom lipca i sierpnia. Miejsc na noclegi tam jest dużo i można jechać w ciemno,w gospodarstwach agroturystycznych,ośrodkach wczasowych,itp.-można znaleźć miejsce noclegowe-wystarczy porozmawiać z gospodarzem obiektu. Warto zabrać mapę turystyczną Sudetów i tam są zaznaczone pola kempingowe i namiotowe (tak ostatnio spaliśmy w Radkowie (okolice Strzelińca)nad zalewem -niestety ceny dość wysokie ,ale można tam poleżakować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Panowie czy możecie polecić jakiś kemping w Górach Sowich w rozsądnej cenie i żeby nie było na nim tłumów , co do sanitariatów nie mam jakiś specjalnych wymagań ,byle by wszystko nie było dodatkowo płatne , miałem jechać na Mazury , ale chyba w tym roku nic z tego nie wyjdzie , ogólnie chciał bym trochę pozwiedzać , ale znając zonę to będzie chciała gdzieś się poopalać i popluskać , więc było by fajnie jak był by gdzieś jakiś zbiornik wodny . Camping w Wolibórzu całkiem przyjemny, tylko trzeba czasami powalczyć z obsługą o miejsce na którym chcesz stanąć. Więc lepiej tą sprawę załatwiać z szefem. Tak na marginesie na tym campingu wszystko nawet ksiązki w bibliotece po niemiecku jedynie regulamin tylko po polsku. Ale warto pojechać. http://www.dwor.info.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu1971 Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 (edytowane) Jaki termin wyjazdu przewidujesz? , Wszystko zależy kiedy u żony w pracy będzie przerwa na remonty (najprawdopodobniej początek sierpnia) "ed" dzięki za info , ogólnie na którą stronę bym nie zerkną to jest ten wspomniany przez ciebie kemping Edytowane 19 Maja 2014 przez stasiu1971 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Wracając z Gór Sowich zahacz o Świdnicę piękne miasto i jeszcze ładniejszy camping w cenie baseny i rowery do dyspozycji, Camping jest na ul. Śląskiej a jak dobrze trawisz to najesz się śliwek i różnych innych owoców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spablo1 Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Można też wziąć pod uwagę opcję czeską: http://www.campingsonov.eu/ http://www.camp.cz/en/campings-czech-republic/Z-potoka/detail/179-camping Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teurgus Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 "Stasiu1971" jeżeli pomoże Ci to w zaplanowaniu wypoczynku w rejonie Gór Sowich oraz innych ciekawych miejsc Dolnego Ślaska i Republiki Czeskiej, to polecam relację http://forum.karawaning.pl/topic/11874-dolny-%C5%9Bl%C4%85sk-znany-i-mniej-znany-relacja-z-podr%C3%B3%C5%BCy/ Szkoda tylko, że miejsce postojowe w Bardzie jest nieaktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu1971 Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 dzieki za linki , przeczytałem też relację kolegi "Spablo1" z 2011 i bardzo spodobał mi się ten rejon Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu1971 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 (edytowane) trochę się wyjaśniło wyjazd w okolicy 20 - 24 lipca , raczej tylko na 1 tydzień chyba skożystam z cempingu na którym był Spablo1 w Pasterce ,no chyba że ktoś jest chętny na dołączenie się to można przedyskutować jakąś inną propozycję Edytowane 24 Czerwca 2014 przez stasiu1971 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADRIAn Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 We wrześniu 2012r. stacjonowaliśmy w gospodarstwie agroturystycznym nad brzegiem Zalewu w Radkowie. http://www.nocownik.pl/10280-gospodarstwo-agroturystyczne-nad-zalewem-radkow-ul.html Myślę, że jak na lipcowy wyjazd położenie miejscówki przy plaży to dodatkowy atut. Widok na swoją przyczepę ze Szczelińca - bezcenne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu1971 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 A możesz napisać coś więcej , bo na ich stronce bardzo ubogie info , jak z sanitariatami (ilość sztuk i czy płatne) i jakie były opłaty , z góry dzieki za info , a bym zapomniał , czy to jedyne pole namiotowe/cempingowe w pobliżu , czy było ich wiecej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu1971 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 a więc panowie lista chętnych na wyjazd, dodam że to będzie dopiero mój pierwszy wakacyjny wyjazd cepką co w sumie byłem na weekendzie w Brennej ale to co innego. 1. data 20 lipiec powrót po około tygodniu 2.data 24 lipiec powrót po około tygodniu planowanie zwiedzanie: KOMPLEKS "RIESE - OLBRZYM" Osówka & Włodarz GÓRY SOWIE GÓRY STOŁOWE ZAMEK KSIĄŻ KOPALNIA ZŁOTA KĄPIELISKO RADKOWSKI JASKINIA NIEDŹWIEDZiA TWIERDZA KŁODZKO KAMIEŃ ZĄBKOWICKI ,KLASZTOR WAMBIERZYCE KUDOWA ZDRÓJ DUSZNIKI ZDRÓJ Oczywiście można coś jeszcze dodać , coś ująć, coś zamienić , itp , to jest na razie wstępna propozycja, proszę się dopisać do listy , jak był by ktoś chętny.Zapraszam 1.Stasiu , Ewa + (16 i 11) 2. 3. 4. 5. jeżeli komuś przyjdzie jakiś ciekawy obiekt do głowy to proszę dopisać poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADRIAn Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Jest to bardziej pole namiotowe niż kemping, które przylega do posesji, na której znajduje się budynek mieszkalny z pokojami do wynajęcia, oraz kilka drewnianych domków kempingowych i pawilonik (zdj.) sanitarny. Z posesji jest bezpośrednie wyjście (furtka) na plaże, wiata i grill. Byliśmy ( IX -po sezonie) jedynymi karawaningowcami, więc rozlokowaliśmy się bezpośrednio na posesji, nie na polu biwakowym. Sanitariaty schludne, czyste, z ciepłą wodą. Nie wiem jakie jest obłożenie w pełnym sezonie i jak w tedy jest z dostępem do sanitariatów, prądu itd. Cen nie pamiętam a poza tym minęło prawie dwa lata, więc wszystko mogło się zmienić. Na podlinkowanej stronie jest nr. telefonu - dzwoń popytaj. Dla nas była to tylko baza wypadowa do zwiedzania okolicznych atrakcji. W lipcu na pewno byśmy się pluskali w zalewie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi