camil3q Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 Jaka bedzię najlepsza przyczepa do malego samochodu jakim jest Fiat Uno z silnikiem 1,0. Chodzi mi o te najlzejsze uzywane które mozna kupic na rynku wtórnym. Polskie a moze zachodnie ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mymlon Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 Kamil tak? mam dwie propozycje 1- nasze krajowe enki popularne DMC 750kg 2-połączenie przyczepy z namiotem np przyczepa namiotowa * * nie mam nic wspólnego z właścicielem aukcji, jedynie zarchiwizowałem , by była widoczna np za miesiąc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sowa_77 Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 Jeszcze jest n126,lżejsza od enki bo ma 450DMC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szary11 Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 No, mymlon dobrze prawi Namiotówka by była super do takiego autka. Na wyposażeniu masz niemal wszystko co w niewiadówkach, masz zdecydowanie obszerniej, ale deko jak w namiocie... coś za coś. Ale podczas jazdy nie powinieneś mieć problemów. Do tego będziesz mógł nawet łódkę wrzucić na przyczepkę A cenowo dość podobnie wyjdą oba rozwiązania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camil3q Posted December 30, 2007 Author Share Posted December 30, 2007 Interesuje mnie własnie niewiadówka z seri n-126n jest ona ciąższa od poprzedniczki czyli wazy 610 kg. Mysle ze lepiej zainwestować w lepszy model np ten: http://moto.allegro.pl/item290570711_niewiadow_n126n_3_osobowa_ideal.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Effendi Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 Witam! jak napisal mymlon to nasze Polskie enki lub były takie lekkie małe produkcji dawnego enerdowa, IFA BASTER o DMC 740 kg i w miare nieźle były jak na uwczesne czasy wyposazone... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek Posted December 31, 2007 Share Posted December 31, 2007 Jaka bedzię najlepsza przyczepa do malego samochodu jakim jest Fiat Uno z silnikiem 1,0. Jak dla mnie to tylko namiotówka lub składana sztywana pamiętaj o tym aby był hamulec najazdowy .Co do niewiadówek to proponował bym cos takiego jak ma Sowa znaczy N 126e z hamulcem ale na mój gust to nie będziesz konfortowo podruzował tym zestawem ,ja mam felicje 1.3 i N 126e i mało mocy maxymalnie 70km/h i czuć opór i waga uno ,mnie się dobrze jeździ dopiero jak 4 osoby jadą w felicji plus bagaż. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andriu Posted January 2, 2008 Share Posted January 2, 2008 Są jeszcze takie prod. NRD: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=9258351&__lp=2&scopeId=MH&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.modelDescription=QEK&vehicleCategory=Motorhome&segment=Motorhome&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&customerIdsAsString=&category=Caravan&lang=de&pageNumber=1 http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=21435383&__lp=2&scopeId=MH&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.modelDescription=QEK&vehicleCategory=Motorhome&segment=Motorhome&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&customerIdsAsString=&category=Caravan&lang=de&pageNumber=1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr J Posted January 2, 2008 Share Posted January 2, 2008 1000 Euronów za takie archiwum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mymlon Posted January 2, 2008 Share Posted January 2, 2008 1000 Euronów za takie archiwum Fajna niby taka staruszka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Posted January 2, 2008 Share Posted January 2, 2008 Jest do tego parę krótkich opisów w książce "Lekkie przyczepy samochodowe" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnie Posted January 2, 2008 Share Posted January 2, 2008 Jaka bedzię najlepsza przyczepa do malego samochodu jakim jest Fiat Uno z silnikiem 1,0. Przede wszystkim musi to być przyczepa z hamulcem najazdowym. Uno może ciągnąć chyba przyczepę max 800DMC z hamulcem, także jest jakiś wybór... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mymlon Posted January 2, 2008 Share Posted January 2, 2008 A może całkiem coś innego? link Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek l Posted January 3, 2008 Share Posted January 3, 2008 No, ta do zwiedzania świata to super. J. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szary11 Posted January 3, 2008 Share Posted January 3, 2008 Na odwagę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts