wally1978 Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Witam wybieramy się gdzieś na dwie przyczepki w okresie Bożego Ciała , całkiem fajnie było by gdzieś nad wodę może połowic rybki w międzyczasie. Może ktoś polecić jakieś pole kempingowe w promieniu 100km od Wrocławia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wally1978 Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Na majówki byliśmy w Kobylej górze wszystko było ok poza oszołamami nawalonymi którzy wynajmowali domki , poza tym rewelacja rybki można połowic (porozumienie pzw okręg Kalisz z okręg Wrocław ) i chyba Boże Ciało też tam spędzimy , może jest ktoś z Oławy lub okolic kto się też gdzieś wybiera osobiście jedziemy na dwie przyczepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaku Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Kościerzyce pod Brzegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Focus Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Turawa koło Opola. Jest pole i można rybki połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_wroc Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 WItam, Ja również jestem zainteresowany krótkim wypadem z rodzinką (2+3) w okolicach Wrocławia. To jest mój pierwszy sezon i nie możemy doczekać się pierwszego wyjazdu aby przetestować przyczepkę Chętnie skorzystam z rad bardziej doświadczonych karawaningowców. W necie znalazłem jeszcze kemping w Bąkowie k/Kluczborka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Byłem w Bąkowie w tamtym roku dużo przyczep postawionych jest na stałe,dlatego problem był z miejscem warto zadzwonic przed wyjazdem sanitariaty z czasów PRL,ale idzie wtrzymac widziałem gorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_wroc Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Bolków, Pod Lasem ma dobre opinie, ale osobiście jeszcze tam nie byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Focus Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Do Bolkowa można śmiało jechać! Miejsca dużo, sanitariaty OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wally1978 Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 WItam, Ja również jestem zainteresowany krótkim wypadem z rodzinką (2+3) w okolicach Wrocławia. To jest mój pierwszy sezon i nie możemy doczekać się pierwszego wyjazdu aby przetestować przyczepkę Chętnie skorzystam z rad bardziej doświadczonych karawaningowców. W necie znalazłem jeszcze kemping w Bąkowie k/Kluczborka. Wcześniej napisałem o pobycie w Kobylej górze nie daleko ,byłem na majówki na dwie przyczepki ze znajomymi i to jest dobry temat bliziutko do wody nawet kawalątek plaży, sporo lasów jest gdzie pospacerować ciepła woda całą dobę toalety, prysznice szału nie ma - PRL i nie drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regan_SH Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Osobiście polecam Turawę, jeź. średnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michtom Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Teraz bylem 2 dni odpoczac 125km kemping nad jeziorem turawskim srednim. Kemping Turawik blisko jeziorka piaszczysta plaza ogrodziny ale moze wejsc kazdy. Sainitariaty PRL ale woda ciepla jest :)w miare cicho i spkojnie. Cena ok. Oceniam na 3 z plusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko6 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Sulistrowice. Byłem tam przelotem na jedną dobę. Jest jeziorko. Sanitariaty pierwszą młodość maja już za sobą. Jednak są dosyć przyzwoite, czyste, ciepła woda cały czas. Pole kempingowe lekko pochyłe. Nie stawaj na samym dole. W razie większych opadów będziesz miał bajorko wokoło przyczepy. Mają tam też domki do wynajęcia. Skrzynki prądowe dosyć gęsto rozłożone. W nocy spokój. Info z przed dwóch lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Ważna informacja: kolejny rok nie ma wody w zbiorniku, więc kąpiel i plażowanie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Byłem więc mogę opisać. Podstawowy i w zasadzie jedyny problem to brak wody w zalewie. Dwa lata temu podczas powodzi uszkodzona została tama i wodę wypompowano. Nie wiem na jakim etapie jest teraz sprawa, ale chyba nikt nie wie. Jest plaża i wypożyczalnia sprzętu wodnego, z oczywistych powodów nieczynna Ośrodek: bardzo przyjemne miejsce, czyściutko, gorąca woda 24h, czyste i duże sanitariaty, zewnętrzny zlew dwukomorowy do mycia naczyń, zlewnia toalet. Gęsto rozstawione skrzynki prądowe, w każdej osiem gniazdek. Krany gęsto rozprowadzone, nie ma potrzeby biegania, a dobrze mieć węża, którego podłączymy na stałe, końcówka z zamknięciem i pełny relax! Plac zabaw dla dzieci oraz fajne miejsce na duże ognisko. Jest kawiarnia, która otwierana jest chyba wtedy, gdy jest więcej gości.Na terenie ośrodka są domki typu Brda z których sądzę teraz w okresie bezwodnym ośrodek żyje. Domki są w pewnym oddaleniu od miejsc kempingowych, w sobotę były dwie imprezy, mi nie przeszkadzało. Kierownik bardzo sympatyczny, widziałem też ochronę. Istnieje możliwość postawienia przyczepki na stałe, koszt 150 pln/miesiąc w sezonie (zimowanie 50pln/miesiąc). Wtedy płacimy tylko za osoby i prąd kiedy przyjedziemy. Teraz byliśmy tylko my i pan, który przyjechał kamperkiem oraz dwie załogi przyczep, które stoją na stałe. Okolica: świetny punkt wypadowy na cały Masyw Ślęży. Bezpośrednio przez ośrodek prowadzi czerwony szlak na Ślężę. Pole kempingu jest nieco pofałdowane, dobrze mieć wysokie kliny, a najlepiej saperkę do podkopania jednego kółka, aby nam się piwko z kufelka w przyczepce nie wylewało. Edytowane 16 Czerwca 2014 przez Robak70 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_wroc Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Witam, Wybieram się do Boszkowa z rodzinką. Ok 120km od Wrocławia. Znalazłem cielawy ośrodek, w którym można rozstawić się przyczepką. Jest tam trochę domków, plac zabaw, duża altana z grillem i mikrofalówką do dyspozycji, sanitariaty w porządku, podłączenie do prądu, blisko jezioro. Podeślę kilka fotek po powrocie. Towarzystwo z przyczepką mile widziane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi