koder Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Cześć, Napisałem małą aplikację na Andorida i chciałbym się nią z Wami podzielić. Jest to interaktywna, sprzężona z GPS mapa darmowych miejscówek kempingowych - miejsc na dziko, gdzie można spokojnie stanąć na noc. Mapa obejmuje teren Polski i najbliższe otoczenie. Aplikacja jest bardzo prosta - oferuje wycentrowaną na aktualnej lokalizacji GPS mapę, z której można obejrzeć okoliczne miejscówki, przeczytać ich opis, obejrzeć zdjęcia (na zewnętrznej stronie www) i w końcu - uruchomić nawigację do wybranego miejsca. Sam korzystam z niej, by znaleźć okoliczne miejsce na postój. Ze względu na wykorzystanie "map google" aplikacja wymaga połączenia do internetu. Można ją pobrać ze sklepu google play. Do działania wymagany jest obecnie android 3.0 lub nowszy. Mam nadzieję, że się komuś przyda. Disclaimer: Jestem autorem tylko aplikacji, baza jest dziełem kolegi z forum. Mam autoryzację do jej wykorzystania. Instalacja aplikacji i korzystanie z mapy jest całkowicie darmowe, w przypadku korzystania z pakietowego przesyłu danych operator GSM może naliczyć normalne opłaty za korzystanie z internetu, na które nie mam żadnego wpływu. Jeżeli temat znalazł się w nieodpowiednim dziale, proszę moderatora o przesunięcie w odpowiednie miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trafko Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Mozna nazwe tej aplikacjii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koder Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Jak w temacie: "Miejscówki za Friko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekbb Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 o! miejscówki powróciły ,tym razem w wersji mobilnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socale Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Teraz wiemy dlaczego zniknęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekNet Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Szkoda, ze wymaga nowszego Androida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koder Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 O, chyba mnie ominęła publikacja tej bazy na tym forum - była publicznie dostępna? Bo widziałem ją tylko na camperteamie. Co do starszych androidów - trochę nie mam urządzenia do testowania. Może dołączysz do grupy testerów? Wtedy miałbym gdzie sprawdzić, jak działa poza emulatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dpong Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 A może apka do iOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koder Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Z tym będzie niestety taki problem, że iPhone nie mam, więc mi kompletnie niepotrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekNet Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Co do starszych androidów - trochę nie mam urządzenia do testowania. Może dołączysz do grupy testerów? Wtedy miałbym gdzie sprawdzić, jak działa poza emulatorem. Jesli tylko mi to nie usmierci telefonu to nie ma sprawy Samsung Galaxy Ace GT-S5839i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socale Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 O, chyba mnie ominęła publikacja tej bazy na tym forum - była publicznie dostępna? Bo widziałem ją tylko na camperteamie. ... Była była Adam ją tworzył i zabrał ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DOMINO7 Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Ściągnąłem. Akurat w ruchu jestem to mogę sprawdzić działanie. Poza tym że trochę wolno chodzi to jak najbardziej ok. Testuje na XPERII J z Antkiem 4.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrool Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Testuję na LG L7 II, podzielę się wynikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor_dg Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 zainstalowałem na HTC Desire X, Wersja HTC Sense 4+, wersja Android 4.1.1. Zainstalowało się, ale jak narzie problem z otworzeniem menu aplikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regan_SH Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 U mnie na Desire X śmiga aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi