barte_mmm Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Witam forumowiczów, chciałbym kupic przyczepę.. Znalazłęm ciekawe ogłoszenie Hobby 570 UK Collection z 2007r, do 2010 w UK póżniej użytkowana 4 lata w prywatnych rękach. Bardzo zadbana. Czeko mogę spodziewać się po tej marce? Jakie są plusy i minusy przyczep hobby? Na co zwrócić szczególną uwagę? z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorY Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 A może linka? Mamy wróżyć z fusów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barte_mmm Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 proszę bardzo: http://otomoto.pl/hobby-570-uk-collection-T4284954.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socale Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Czy aby na pewno jesteś zainteresowany kupnem tej przyczepy? Odnoszę wrażenie że raczej chcesz ją sprzedać i zwracasz na nią naszą uwagę. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalc3 Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 (edytowane) Barte_mmm jak na mój gust sprzedawca pokazał kilka zdjęć - typowej prezentacji przyczepy. Ze zdjęć nie wynika zupełnie nic. Jest to prezentacja układu, a nie prezentacja stanu przyczepy. Na wygląd rzeczywiście wygląda ładnie, ale żadne zdjęcie nie prezentuje miejsc istotnych z punktu widzenia kupującego. Przejrzyj wątki o kupnie przyczep. W szczególności co należy sprawdzić i poproś o odpowiednie zdjęcia. A swoją drogą napisz trochę o sobie - skąd jesteś, jak masz daleko do niej, czy też może masz ją blisko siebie i szukasz kogoś, kto obejrzał by z Tobą tą przyczepę, a może szukasz kogoś, kto obejrzałby ją za Ciebie, bo masz daleko? Poza tym, że jest ciekawa, jakie masz potrzeby, jakie masz wymagania i ile możesz poświęcić na przyczepę. Edytowane 11 Maja 2014 przez Michalc3 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barte_mmm Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Witam nie, nie sprzedaję. Chę kupić przyczepę. Swoją drogą ciekawe jestem skąd takie wsnioski koleżanki weterana? Jestem z Rzeszowa, na przyczepę mogę przeznaczyć do 35 tys. zł.Przyczepa jest w Dębicy i sugerowałem się odległością - po prostu wpadła mi w oko. Moje wymagania: -Maksymalne DMC to 1600 ale z miła chęcią 1350 - zadbana - najlepiej z przedsionkiem - minimalnie miejsca dla 5 osób - klimatyzacja? Przyczepę chcemy zaciągnąć w połowie maja na węgry i tam zostawić na strzeżonym campingu do początku września. Mamy niedaleko, więc na weekendy będziemy tam jeździć. I tak co roku. Michalc3, co radzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalc3 Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Z Rzeszowa do Dębicy nie masz daleko. Warto poprosić o więcej fotek. A potem poszukać kogoś w okolicy. Na forum nie dopisał się nikt z okolic. Musisz popytać, żeby ktoś podjechał z Tobą. Piszesz, że chcesz do 35 kPLN, a pokazujesz taką za 39. Musisz mocno stargować, żeby się w budżecie zmieścić. Pewnie jeszcze będziesz chciał doposażyć. Jeśli przyczepa jest w porządku, to gostek wiele nie opuści z ceny. Przyczepa młoda, ale trzeba dokładnie się przyjrzeć. Wychodź zawsze z założenia, że jak ktoś sprzedaje przyczepę, to musi mieć powód. Rzadko się zdarza tak szczęśliwa sytuacja, że ktoś kupił sobie nową przyczepę i stwierdził, że mu się ten "sport" nie podoba. Sprzedawanie młodej przyczepy ma jakiś powód. A ten wątek: http://forum.karawaning.pl/topic/4622-na-co-zwraca%C4%87-uwag%C4%99-przy-kupnie-przyczepy/ powinieneś sobie przyswoić. Co prawda dotyczył starszych przyczep, ale dotyczy równie dobrze młodszych. Specjaliści od roczników pewnie powiedzą więcej na temat tego kiedy co się w przyczepach zmieniało, czy to już 2007, czy może jeszcze wcześniejsza. Poproś też o numer VIN, poszukasz po necie, może się czegoś o przyczepie dowiesz... Najpierw więcej informacji szczegółowej o tej konkretnej przyczepie, a nie o układzie modelu. A tak co do ceny, to np: http://www.ebay.co.uk/itm/HOBBY-570-VIP-2008-TOURING-CARAVAN-WITH-ISLAND-BED-/271468388867 po przemnożeniu przez 4,2 wychodzi poniżej 30 000. Wiem, trzeba sprowadzić, opłacić komis itp. Ale czy to okazyjna cena? Nie mogę znaleźć info o DMC - źle szukam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barte_mmm Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 dzwoniłem i dopytałem o DMC 1600 kg. Użytkownik chce zmienić przyczepę na kampera bo łódki za przyczepką już nie pociągnie. Argument racjonalny. funt aktualnie 5,05 więc oferta robi się już mało atrakcyjna. Przyczepka za 39 bo jak będzie w super stanie do jestem w stanie dopłacić ale swoje stargować też zamierzam. Instrukcje już sobie przyswoiłem, ineteresuje mnie jeszcze opinia o przyczepach hobby i jak się sprawdzają w eksploatacji. wiesz coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalc3 Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Ja nie. Ale masz cały dział - sympatycy marek i tam jest o Hobby. Przejrzyj, może tam coś znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorY Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Ładna ta Hobbyta i często spotykana na polskich kempingach. Po pobieżnych rozmowach z ich właścicielami raczej się nie uskarżają na nie. Co nie zmienia faktu, że jej kupno będzie się jak zawsze wiązać z oglądaniem, macaniem, wąchaniem. Standard. Skoro nie masz daleko, zrób sobie wycieczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barte_mmm Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Witam ponownie, byłem oglądnąć przyczepkę. wygląda na to że jest OK. jedno mnie zaniepokoiło: Sprzedający mówi że to normalne i taka "maź" wychodzi od gorąca.... kurde... jak tutaj wrzucić zdjęcie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socale Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Witam nie, nie sprzedaję. Chę kupić przyczepę. Aaaa to uprzejmie przepraszam. Takie odniosłem wrażenie. Przydałoby się parę słów w profilu, takich z grubsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barte_mmm Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Aaaa to uprzejmie przepraszam. Takie odniosłem wrażenie. Przydałoby się parę słów w profilu, takich z grubsza. Oki, nie ma sprawy a teraz mi podpowiedz jak się tutaj wrzuca zdjęcia... grrrrrrrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socale Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 (edytowane) ... funt aktualnie 5,05 więc oferta robi się już mało atrakcyjna.... Czy łączysz funta z typem budki , 570UK czy czegoś nie rozumiem? . Kliknij ODPOWIEDZ > WIĘCEJ OPCJI> DODAJ PLIKI. Dalej sobie poradzisz. Edytowane 12 Maja 2014 przez WojtEwa (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barte_mmm Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 5,05 - kurs funta odnosi się do poprzedniego komentarza i linka przyczepy w anglii. :D:D ufff ale mi długo zeszło. Co to według was jest???? za lepkie i plastyczne było na silikon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi