paweleksiara Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Witam serdecznie. Drodzy forumowicze po długich i żmudnych poszukiwaniach jutro mam zamiar wybrać się obejrzeć a może i kupić tą przyczepę: http://allegro.pl/elddis-elusion-5-osobowa-1995-sprowadzona-i4207684053.html Ma ktoś z was taką? Wszystkie inofrmację są dla mnie na wagę złota... Dziękuje i Pozdrawiam I jeszcze jedno ważne pytanie który punkt w dowodzie rejestracyjnym odnosi się do DMC przyczepy? Czy jest to pozycja 0.1? Jeżeli tak to lipa bo mam wpisae 1100kg a przyczepa ma DMC 1150kg.... Holownik to peugeot partner 2.0hdi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ir & Ed Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) .po długich i żmudnych poszukiwaniach jutro mam zamiar wybrać się obejrzeć a może i kupić tą przyczepę: < spokojnie ! I jeszcze jedno ważne pytanie który punkt w dowodzie rejestracyjnym odnosi się do DMC przyczepy? < znajdż F1 @paweleksiara Krok 1 poproś sprzedawcę o skany/foto wszystkich stron dowodu rejestracyjnego przyczepy Krok 2 znajdz w swoim dowodzie rejestracyjnym auta F1 nie może być mniejsze niż 1529,5kg Krok 3 ... przyczepa ma DMC 1150kg x1,33 = 1529,5kg Po otrzymaniu skanów i sprawdzeniu w/w danych możesz jechać i tylko OGŁĄDAĆ (wąchać) przyczepę. # VIN powinien być zgodny na wszystkich dokumentach + tablica znamionowa + wytłoczenia na ramie przyczepy. Pozdrawiamy, Ir & Ed Edytowane 5 Maja 2014 przez ired (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miodzio Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Witam serdecznie. Drodzy forumowicze po długich i żmudnych poszukiwaniach jutro mam zamiar wybrać się obejrzeć a może i kupić tą przyczepę: http://allegro.pl/elddis-elusion-5-osobowa-1995-sprowadzona-i4207684053.html Ma ktoś z was taką? Wszystkie inofrmację są dla mnie na wagę złota... Dziękuje i Pozdrawiam I jeszcze jedno ważne pytanie który punkt w dowodzie rejestracyjnym odnosi się do DMC przyczepy? Czy jest to pozycja 0.1? Jeżeli tak to lipa bo mam wpisae 1100kg a przyczepa ma DMC 1150kg.... Holownik to peugeot partner 2.0hdi. Pozycja O1 jaką maksymalną przyczepę z hamulcem możesz holować. Do tego przy hamulcu najazdowym musisz spełnić warunek, że DMC samochodu musi być większe o 1,33 DMC przyczepy. Dopiero po spełnieniu tych warunków możesz legalnie holować pojazd. Ired dobrze radzi - spokój, studiowanie dokumentów i dokładne oględziny. Sporo wątków znajdziesz na forum, a przede wszystkim poradnik co i jak posprawdzać. Poza tym wydaje mi się, że Eldis powinien mieć inny zderzak z tyłu i światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleksiara Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 W dowodzie mam tak: O.1-11OO kg F.1- 1970 kg Więc podług tych danych to o jakiej DMC mogę ciągnąć przyczepę. No te światła z tyłu rzeczywiście jakoś tak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Max to 1100kg według wpisu w DR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleksiara Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Czyli jeżeli ta przyczepa ma DMC 1150 kg to rozumiem , że już odpada tak? Przekracza te 50 kg. No trudno czyli wychodzi na to ,że to kolejna przyczepa która muszę odpuścić z powodu zbyt dużej DMC. To zostaje mi szukać przyczep z max DMC 1100kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ir & Ed Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) W dowodzie mam tak: O.1-11OO kg < sprawdż F.1- 1970 kg < zakładam że to jest OK ... ale ? Więc podług tych danych to o jakiej DMC mogę ciągnąć przyczepę. < = 1481,2kg @paweleksira Jeżeli F.1 masz 1970kg : 1,33 = 1481,2 kg Przyczepa którą zamierzasz kupić DMC=1150kg jest dla Ciebie OK. 1150kg < 1481,2kg Pozdrawiamy, Ir & Ed Coś kręcisz jak sprzedawca? Czekamy na zdjęcie Twojego dowodu rejestracyjnego auta, strona #6 zerknij niżej. Edytowane 5 Maja 2014 przez ired (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleksiara Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 @paweleksira Jeżeli F.1 masz 1970kg : 1,33 = 1481,2 kg Przyczepa którą zamierzasz kupić DMC=1150kg jest dla Ciebie OK. 1150kg < 1481,2kg Pozdrawiamy, Ir & Ed Coś kręcisz jak sprzedawca? Czekamy na zdjęcie Twojego dowodu rejestracyjnego auta, strona #6 zerknij niżej.strona 6.png Ja nic nie kręcę kolego Zaraz dodam foto dowódu i wszystko będzie jasne.... Ps: a sprzedawca co kręci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof57 Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Poza tym wydaje mi się, że Eldis powinien mieć inny zderzak z tyłu i światła. Te swiatła też mi się niepodobały ale: A może to szeroko stosowany " zestaw naprawczy" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleksiara Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Mam nadzieję ,że udało się wstawić foto... Jakość lipa ale robione na szybko telefonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr1343 Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 jak na ten rocznik to cos nie tak swiatla z tylu przerabiane brak zderzaka(mam prawie identyczna)dodatkowe wkrety foto nr4 dociagajace dolna blache zeby gora i dól byly rowno na laczeniu,foto n6 prawa strona laczenia mebi gora z dolem widac szpare idaca w trójkąt czyli podloga do roboty,nieorginalne pokretlo z pieca grzewczego najprawdopodobniej dorabiany pret do regulacji,jak zpusci z ceny z 2tys mozna pomyslec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyrek Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 to niestety twój pojazd legalnie tej przyczepy NIE może ciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleksiara Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 jak na ten rocznik to cos nie tak swiatla z tylu przerabiane brak zderzaka(mam prawie identyczna)dodatkowe wkrety foto nr4 dociagajace dolna blache zeby gora i dól byly rowno na laczeniu,foto n6 prawa strona laczenia mebi gora z dolem widac szpare idaca w trójkąt czyli podloga do roboty,nieorginalne pokretlo z pieca grzewczego najprawdopodobniej dorabiany pret do regulacji,jak zpusci z ceny z 2tys mozna pomyslec Sprzedający coś wspominał ,że podłoga w jednym miejscu się ugina.... Ciekawy też jest fakt ,że ta sama przyczepa znajduję się na tablicy... Troche inna cena i inne foty.... Od Pana sprzedającego za 8 500 usłyszałem tylko ,że nieaktualne i się rozłączył a od Pana sprzedającego za 10 400 ,że pierwsze słyszy ,że ona jest wystawiona na tablicy... Proszę: http://olx.pl/oferta/przyczepa-kempingowa-eldis-elusion-CID5-ID5MRMH.html#fe98d5a0c9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Jeżeli F.1 masz 1970kg : 1,33 = 1481,2 kg Przyczepa którą zamierzasz kupić DMC=1150kg jest dla Ciebie OK. 1150kg < 1481,2kg Jak jest OK , właśnie że nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof57 Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Sprzedający coś wspominał ,że podłoga w jednym miejscu się ugina.... Ciekawy też jest fakt ,że ta sama przyczepa znajduję się na tablicy... Troche inna cena i inne foty.... Od Pana sprzedającego za 8 500 usłyszałem tylko ,że nieaktualne i się rozłączył a od Pana sprzedającego za 10 400 ,że pierwsze słyszy ,że ona jest wystawiona na tablicy... Proszę: http://olx.pl/oferta/przyczepa-kempingowa-eldis-elusion-CID5-ID5MRMH.html#fe98d5a0c9 Przyczepa jakby ta sama ale lampy z tyły inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi