leo california Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 Witam. Kupilem Vw T5 Californie. Wie ktos moze czy jest obowiazkowa akcyza? Prosze o szybka odpowiedz. Dziekuje i pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarosław69 Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 Szybka odpowiedź. NIESTETY!!!!!!!!! Wszystko tak jak przy samochodach osobowych(z uwzględnieniem pojemności silnika) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomii Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 Często zależy to od urzędu . Poczytaj ten topic: http://www.forum.karawaning.pl/viewtopic.php?t=482 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leo california Posted December 15, 2007 Author Share Posted December 15, 2007 Dziekuje. Wlasnie proboje zarejestrowac bez akcyzy i wszystko wyglada na to ze mi sie uda . Zaoszczedze na tym troche kasy Pozdrawiam. Jestem z Gostynia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EwaMarek Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 teoretycznie obowiązkowa!!!!!! ale są urzędy które rejestrują bez ale jak się spytasz w celnym to powiedżą ze mają swoje przepisy i trzeba płacić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leo california Posted December 22, 2007 Author Share Posted December 22, 2007 Juz zarejestrowalem.. Dzieki wszystkim za pomoc.. Pozdrawiam Zdrowych i Spokojnych.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robin Posted December 23, 2007 Share Posted December 23, 2007 Ty nas leo nie denerwuj. Napisz co i jak ? Pozdrawiam - Robin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leo california Posted October 20, 2009 Author Share Posted October 20, 2009 Niestety nie obędzie się bez akcyzy, samochód mam zarejestrowany, ale urząd celny przysłał zawiadomienie w sprawie akcyzy, czy ktoś miał podobną sytuację? pozdrawiam.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodzioklb Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 szybcy sa... nie ma co... sama akcyza czy akcyza + odsetki? p.s.: masz w dowodzie osobowy czy ciezarowy?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkady11 Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 Witaj Leo, wydaje się, że bez wizyty w urzędzie celnym się nie obejdzie. Jeżeli nie wszczęto procedury to zawsze możesz złożyć deklarację akcyzową, ale z odsetkami od akcyzy musisz się pogodzić. Jeżeli będą naliczać, to co najmniej od dnia zarejestrowania auta. Jeżeli auto było importowane z USA i odprawiane np. w dojczlandzie, to w deklaracji podaj przeliczoną na złotówki kwotę od której liczyli ci tam cło i vat. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
feliks Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 ja tak samo miałem z autkiem urząd komunikacji teraz niewymaga dokumentów z skarbówki,celnej itp puźniej oni wysyłają list do urzędów zapytaniem czy zapłaciłeś jeślinie ścigają ciebie i niewydadząci dowodó sztywnego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts