EwaMarek Posted December 8, 2007 Share Posted December 8, 2007 proszę o info znajomy kupił przyczepe zarejestrowaną w polsce na umowe co potrzebuje do zarejestrowania? umowa - jest a jakiś dokument ze skarbówki? oc przepisac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekk Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 Witam ! Wydaje mi się, że tak jak z każdą umową cywilno-prawną - do skarbówki, następnie do rejestracji, oraz zgłoszenie ubezpieczenia. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rysiaczek Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 W wydziale komunikacji przed wydaniem dowodu rejestracyjnego zażyczą sobie papiera z przeglądu technicznego . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serek Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 i lepiej żeby była ciągłość opłat OC , ja spotkałem sie z duzymi klopotami przy opłacaniu pojazdu kiedy okazało sie ze nie ma opłat OC poprzedni właściciel porobionych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiszon Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 Serek, wg mojej pani od ubezpieczen nie ma nic wspolnego.. a poprzedniego wlasciciela bedzie scigal fundusz gwarancyjny.. jesli nie placil OC oczywiscie.. a podobno sa skuteczni jak skarbowka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Effendi Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 wydziale komunikacji przed wydaniem dowodu rejestracyjnego zażyczą sobie papiera z przeglądu technicznego . o ile poprzedni przegląd techniczny już jest nieważny, czyli " wyszedł " w innym przypadku nie potrzeba robic zadnego przeglądu, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel67 Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 1. umowa kupna - sprzedaży 2. dowód rejestracyjny z ważnymi badaniami technicznymi 3. OC 4. opłaty skarbowe 5. tablica rejestracyjna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Effendi Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 dokładnie tak jak napisał Pawel67, przy czym OC może byc poprzedniego właściciela lub juz nowego... no może jeszcze należałoby wspomnieć o "karcie pojazdu" jesli była wydana, ale z tym moze byc róznie ..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serek Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 Serek, wg mojej pani od ubezpieczen nie ma nic wspolnego.. a poprzedniego wlasciciela bedzie scigal fundusz gwarancyjny.. jesli nie placil OC oczywiscie.. a podobno sa skuteczni jak skarbowka a no mozliwe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EwaMarek Posted December 10, 2007 Author Share Posted December 10, 2007 dzięki za informacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalamido Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 Jak wygląda sytuacja z karta pojazdu. Czy to znaczy ,że nie do każdej przyczepy jest wydawana? Jeśli w dowodzie rej. przyczepy jest wpis " karty pojazdu nie wydano" to śmiało mogę kupować takaą cycepke i nie będe miał problemów z rejestracją? Proszę o pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Effendi Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 jesli nie wydano karty pojazdu i jest wpis do dowodu rejestracyjnego o tej treści to nikt nie bedzie od ciebie jej wymagal i spokojnie mozesz udac sie do wydzialu komunikacji rejestrowac przyczepke ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalamido Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 DZięki Effendi. Właśnie jestem na etapie finalizacji zakupu pierwszej przyczepki w życiu. Chyba jestem trochę przewrażliwiony............. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jule Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 To moze potrzymamy kciuki dla bezpieczenstwa... forumowe kciuki sa niezastapione Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Effendi Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 pewnie że potrzymamy kciuki, a Lalamido jak zarejstruje przyczepke to zda nam relacje jak było i postawi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts