Skocz do zawartości

Bardzo proszę o poradę, zerknięcie na zdjecia cepki

norvik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Kolegów,

Od pewnego czasu szukam zdrowej przyczepki, i znalazłem na Allegro taką która mnie zainteresowała. Opinie o Komisie w którym stoi ta cepka, są różne, więc prosiłbym o obejrzenie kilku prezentowanych zdjęć.

http://allegro.pl/hobby-460-ufe-de-luxe-2005-klima-mover-roleta-i3940441169.html

Pozdrawiam

Norbert

W tak młodym roczniku nie powinno być potrzeby uszczelniania niczego poza fabryką. A odnoszę wrażenie, że na drugim zdjęciu od góry (w aukcji) widać bardzo nierówno nałożony czarny uszczelniacz pod lewą listwą narożnikową z przodu. Może to tylko takie ujęcie (kąt), ale warto na żywo obejrzeć narożnik i oczywiście zerknąć co się dzieje w tym rejonie od wewnątrz i na samym dole w rogu przy podłodze.

Właśnie ten czarny wystający uszczelniacz mnie zaniepokoił, a może to faktycznie tylko ujęcie,

Myślałem, że będzie łatwiej w wyborze w młodszych rocznikowo, ale znaleźć coś naprawdę dobrego to loteria.

w temacie komisu - ja osobiście poleciłbym go - jak na warunki w PL, to jest bardzo przyzwoicie.

odnośnie uszczelniacza - czy w tych hobbitkach to on nie wylewał się sam pod wpływem temperatur ?

moim zdaniem to fabryczny uszczelniacz wypływa spod listwy - lepiej, że jest go tam za dużo niż za mało.

Może to nieuzasadnione, ale jakoś tak optycznie brakuje mi pomarańczowego odblasku w tylnej części bocznych ścian, i brak rączki pod drabinką , ale może tak ma być - chwytamy za szczebel drabinki. Co do wypływajacego uszczelniacza - mam pytanie: Czy uszczelniacz fabryczny wypływający przez kilka lat powinien wyrażnie róznić sie wyglądem ( wyraźnie zakurzony, matowy, twardy ) od świeżo (1-4 miesiące) położonego ( błyszczący, elastyczny ).

Oglądając inne fotki tego modelu, to tej rączki pod drabinką nie ma. Najbardziej interesuje mnie ten uszczelniacz, czy była "doszczelniana", ale to chyba trzeba zobaczyć na miejscu (chociaż co zobacze, czym różni sie uszczelniacz 9letni od rocznego).

Edytowane przez norvik (wyświetl historię edycji)

Witam. Jeżeli chodzi o sprzedawcę to polecam duży wybór i młode roczniki. Byłem tam także jak szukałem przyczepy. Właściciele bardzo mile mnie przyjeli, pokazali każdą przyczepe która mnie interesowała beż żadnych nacisków, sugestii i wciskania. Przyczepy ogólnie ładne, ale wiadomo co innego kupić od właściciela, a co innego z komisu, no i ceny także z górnej pólki.

Magzyg

Pytanie czy uda się wcisnąć wogóle przedsionek do kedry nad tą markizą :)

Nawet jak uda się wciągnąć przedsionek, to już raczej niemożliwe będzie

mocowanie środkowej rurki stelaża.

Widziałem już jednak kilka przyczep  na polu z markizami, które miały dokładane trzy pozostałe ściany.

Witam,

Chyba zrezygnuję z tego Hobby. Oglądałem dzisiaj identycznego w Stęszewie, chociaż ten z Kutna wygląda na zdjęciu o niebo lepiej od tego oglądanego dzisiaj, to jakoś nie przypadł mi do gustu... (dziękuję za opinie i poświęcony czas przez Kolegów).

Mam coś innego na uwadze, i jestem umówiony na oglądanie,  http://allegro.pl/fendt-470-2009-i3961068118.html

Jest w idealnym stanie (prawdopodobnie), lecz po małym gradobiciu, choć jak sprzedawca zapewnia, to tylko minimalnie na dachu jest to widoczne, i jak się dobrze przypatrzy.

Nie chciałbym wpakować się w jakiś remont, obecny mój Eldis już mnie kosztował nerwów, przód wyremontowałem, ale pozostał tył, i podjąłem decyzje o kupnie przede wszystkim szczelnej, no i nowszej. Dlatego pozwalam sobie Szanownych Kolegów zanudzać i prosić o oglądanie zdjęć i opinie.

Pozdawiam