gryzon Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 witajcie pytanie szukam uszczelki tłoczyska do kibelka jw. chodzi o tłoczysko które nie spłukuje wody w toalecie na końcu jest uszczelka czy można gdzieś to dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Chodzi o taką pompkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 właśnie nie.tą pompkę widziałem u mnie jest zwykła tłokowa góra dół jak w pompce rowerowej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Najlepiej jak dasz jakieś foto (jeżeli to możliwe) będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) Myślałem wcześniej, że chodzi Ci o toaletę kasetową, a tu mowa o WC przenośnym i do tego bardzo rzadko spotykanym - może być problem Pewnie chodzi o to: Może prościej będzie dopasować jakąś uszczelkę właśnie z jakiejś pompki rowerowej lub samochodowej, ewentualnie takiej do piłek - ma większą średnicę tłoka (sklepy sportowe) Edytowane 10 Lutego 2014 przez Kristofer (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 o taka właśnie:) zrobiłem zdjęcie ale nie zdążyłem dorzucić zastanawiam się czy to musi być luźne czy może być na sztywno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 o taka właśnie:) zrobiłem zdjęcie ale nie zdążyłem dorzucić zastanawiam się czy to musi być luźne czy może być na sztywno. Co znaczy "to" ? Części do tej toalety można kupić bez problemu, ale ...... w USA np. tu Gdyby to była toaleta Thetforda, nawet przenośna, to byłoby łatwiej, chociaż gdyby poszperać po firmach sprzedających części do tych toalet, to może byś coś znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) to właśnie to coś co jest czarne na dole:) u mnie ma luz góra dół tak jak by pobierało wodę czy to tak ma być? w kenie nie mają i na innych sklepach tez nie mieli:( 10 dolców wszystko fajnie tylko czemu nie ma tego w polsce trudno musi być nowy kibelek no chyba że ud ami się coś spasowaćhttp://store.sanitationequipmentlimited.com/pumpassembly.aspx Edytowane 11 Lutego 2014 przez gryzon (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) Moim zdaniem gumowy grzybek tłoka powinien być osadzony nieruchomo Jeśli uznasz, że zrobisz tak, jak planowałeś początkowo, czyli nowa toaleta, to wybieraj raczej z Thetforda (jak sam widzisz, dużo łatwiej dostępne części zamienne). Edytowane 11 Lutego 2014 przez Kristofer (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 tak już się interesowałem nową to też mi powiedzieli że thetford ma dużo części zamiennych. zobaczę jeszcze mam uszczelkę spróbuje ją zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Ta pompka, to tak trywialne rozwiązanie, że jak się dobrze przyjrzysz, to naprawisz. Można nawet w jej miejsce zastosować typowy mieszek od innej toalety lub może nawet taki od butelek z sokiem owocowym lub z wodą mineralną To tylko taki jeden z pomysłów, który może naprowadzi Ciebie na jakiś lepszy, przecież ta pompka ma pompować zwykłą wodę z płynem do toalet, więc ... http://allegro.pl/pompka-do-wody-dystrybutor-do-butelki-promo-30-i3961249922.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jark Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) Tłoczek z toalety FIAMMA wygląda podobnie http://fiamma.com/EN/service/spares/?spares_ID=150&page=8 cena około 30 zł jako możesz to zmierz średnice a ja sprawdzę w nowej toalecie jak to wygląda. Edytowane 11 Lutego 2014 przez Jark (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Faktycznie to może być to, wygląda na identyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Ok jutro pomierze bo mam go w pracy i sie napewno odezwe:)) dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 a więc tak średnica w kibelku to 40; długość całkowita 150mm; gwint zewn kibelka 45mm; wysokość uszczelniacza tłoka pompki 15mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi