GregorY Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Moim zdaniem fajna i przydatna sprawa. Choć brakuje jeszcze kilka innych szczegółów: np. umiejscowienie fotelika. Materiał informacyjny: http://www.tvn24.pl/karta-ratownicza-pojazdu-moze-uratowac-zycie,395378,s.html A tu przykładowe karty dla opli: http://opel.dixi-car.pl/karty-ratownicze.htm Poddaję pod dyskusję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekbb Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Można dołączyć kartę ICE z tym, że w mojej osłonie jest jeszcze pełno innych papierow .Musze posprzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary11 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 A tu przykładowe karty dla opli: http://opel.dixi-car.pl/karty-ratownicze.htm Strażacy i Policja prawdopodobnie mają bazę takich kart dla wszystkich modeli aut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarobaro Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 tak dzis,mowili na tvn ze takie karty mozna pobrać ze stron strazy pożarnej za free tylko ciekawe co z ta naklejka na szybę skąd ja wziąć albo gdzie nabyć ale pomyśl super i myślę ze nie jednemu moze uratować życie a w razie pomocy strażaków dużo im to ulatwi i usprawni ratowanie zycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorY Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Sprawdziłem na stronie akcji. Są u dealerów samochodów za friko. Dzisiaj dostałem w salonie suzuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarobaro Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 o to musze podjechać do citroena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 O proszę fajna sprawa ja znalazłem takie coś dla posiadaczy BMW https://oss.bmw.de/carEmergencyServiceCards.do?method=create Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stef Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) Straż Pożarna ma te karty od niedawna, ale podczas prowadzenia akcji ratowniczej są bezużyteczne, bo nie ma na to czasu, by otwierać kompa lub tablet i szukać w bazie odpowiedniego auta. Ale koncepcja jest niezła. Jednak dyskutując z kolegami po fachu, doświadczeni ratownicy stwierdzili, że przy zwykłych autach jest bez sensu co innego hybrydy i auta elektryczne. Tam by się przydało by w ustalonym miejscu siedziała taka karta.... jeśli będzie do niej dostęp Przykład - wypadek w centrum Białegostoku, jak przyjechaliśmy to najpierw myśleliśmy że to mały Peugeot a okazała się xsara picasso - faceta wycięliśmy i żyje - o dziwo... po tym zdarzeniu sam kupiłem sobie xsarę Zdjęcia Edytowane 17 Lutego 2014 przez stef (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 stef , zgadzam się z Tobą ,że nikt z ratowników nie będzie tracił czasu na szukanie danych odnośnie danego auta . Ale, już nie długo każdy nowy samochód będzie wyposażony w System eCall ,który poinformuje odpowiednie służby o zaistniałym wypadku .I o ile potrafi przesłać dokładne położenie autka -nawet już bez udziału kierowcy lub pasażerów - marki samochodu to przesłanie takiej Karty Ratowniczej tego auta nie powinno być jakimś problemem. A z drugiej strony czy ten nowy system kontroli autka będzie służył tylko i wyłącznie do tego celu ? czas pokaże ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi