alferek1 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Witam mam na imię Marek jestem z Mysłowic i szukam swojej pierwszej przyczepki ,bo całe życie jeździłem z dziewczyną - zoną i teraz dziecmi pod namiot ,jak wiadomo człowiek sie stażeje i staje coraz bardziej wygodny ,i chciał by mieć przynajmniej troszkę luksusu - no to w sumie za duzo powiedziane ,ale wracając do tematu szukam jakiejś raczej taniej przyczepki którą bedzie holował nasz rodzimy holownik jakim jest Polonez , niestety na coś większego i mocniejszego po prostu mnie nie stać , co do przyczepy to mam przeznaczone na nią 5 tyś zł + na jakieś opłaty więc cen nie jest powalająca na kolana , ale wiecej na pewno nie dozbieram więc też nie mam co zwlekać z zakupem ,co szanowne grono osób mogło by mi polecić w tej cenie ? ,najlepiej w okolicach woj śląskiego , bo raczej nigdzie dalej na poczatek bym nie chciał sie poruszać z przyczepką , tym bardziej że w życiu nigdy nic nie holowałem zadnym samochodem , moje wymagania co do wyposażenia to 1.lodówka 2.piecyk do gotowania 3.woda w kranie 4.jakieś ogrzewanie 5.jak była by z dostawką to był bym bardzo zadowolony moja rodzina to 2 + 2 Dziekuję za uwagę i czekam na jakieś miłe informacje ,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Port Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 (edytowane) Podobny temat masz tu: http://forum.karawaning.pl/topic/15950-przyczepa-z-jednym-spaniem-typu-salonka/ W jakim wieku masz dzieciaki ? Ile Polonez ma wbite w DR, odnośnie możliwej DMC przyczepy ? Uzupełnij profil, będzie łatwiej coś doradzić. Edytowane 20 Stycznia 2014 przez Port (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alferek1 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 dzieciaki mam w wieku 8 i 14 lat w DR 1000kg z hamulcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alan Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Witaj mam znajomego ma hobby 85rok i chce sprzedac ceny nie wiem dokladnej jest z Piekar Slaskich wiec masz blisko zobaczyc ja.Przyczepka stoi juz od jakiegos czasu bo kupil sobie domek letniskowy jesli pamietam dmc1100 i chyba 450 wymiar jesli cos pisz priv i posle ci numer tel. Moge ci nawet jutro zrobic fotki mam do niego bardzo blisko pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Port Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 (edytowane) Na pewno dwa wyrka (2 +2). W tej cenie to kibelek przenośny. Maszynka do gotowania, zlewozmywak, umywalka, piecyk. Porozglądaj się za francuskami. Nie są drogie i lekkie dla holownika. Szukałbym cepki do maksymalnie 800- 900 DMC. ze wskazaniem na 800 - 850 DMC Witaj mam znajomego ma hobby 85rok i chce sprzedac ceny nie wiem dokladnej jest z Piekar Slaskich wiec masz blisko zobaczyc ja.Przyczepka stoi juz od jakiegos czasu bo kupil sobie domek letniskowy jesli pamietam dmc1100 i chyba 450 wymiar jesli cos pisz priv i posle ci numer tel. Moge ci nawet jutro zrobic fotki mam do niego bardzo blisko pozdrawiam Alan, za ciężka ! Edytowane 20 Stycznia 2014 przez Port (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alferek1 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Myślałem kiedyś nad naszymi Niewiadówkami , ale to praktycznie tak choćby spanie w namiocie , na pewno przyczepka nie może być za ciężka bo w poldolocie tylko 78 kucyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko6 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Idziesz w dobrym kierunku, waga i wielkość. Na Twoją załogę przy tych ograniczeniach wagowo finansowych raczej bez namiotu się nie obejdzie. Tyle tylko , że musisz kolego zadać sobie nieco trudu i szukać samemu. Potem zapodajesz linka do swego faworyta i zaczyna się ocena i dyskusja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alferek1 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 ta wyglada dosyć solidnie http://tablica.pl/oferta/przyczepa-kempingowa-kampingowa-hobby-1989-CID5-ID3UzcZ.html#c72ca8c15c oraz http://tablica.pl/oferta/hobby-440-4-5-osobowa-namiot-lazienka-kempingowa-CID5-ID4Cnt9.html#c72ca8c15c co powiecie na ich temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trafko Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Przy twojej załodze 2+2 priorytet nr 1 to łazienka. Nawet nie rozglądaj się za przyczepkami bez WC . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko6 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 (edytowane) ta wyglada dosyć solidnie http://tablica.pl/oferta/przyczepa-kempingowa-kampingowa-hobby-1989-CID5-ID3UzcZ.html#c72ca8c15c oraz http://tablica.pl/oferta/hobby-440-4-5-osobowa-namiot-lazienka-kempingowa-CID5-ID4Cnt9.html#c72ca8c15c co powiecie na ich temat Obie przyczepy u znanego mi handlarza. Można znaleźć u niego dosyć dobry towar- suchą przyczepę.- kiedyś znalazłem, ale nie tę którą zachwalał. Można też nieco wtopić- pokazałem mu miękkie miejsce. To zrobił wielkie zdziwione oczy. Ktoś go wychwalał pod niebiosa a potem tydzień po kupnie okazało się , że podkleił sklejka miękkie miejsce- zamaskował. Ja go bym jednak nie skreślał. Czasem ma całkiem sensowny towar. Trzeba uważać jak tu u handlarza. Trafko , przy takim ograniczeniu cenowym i wagowym. Przenośne WC w przedsionku to też jakieś wyjście. Jasne , że nie idealne. Jednak zawsze jakieś. W mniejszej hobby krzyczy ślad po zacieku przy dachowym wywietrzniku. Edytowane 20 Stycznia 2014 przez marko6 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socale Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 ta wyglada dosyć solidnie http://tablica.pl/oferta/przyczepa-kempingowa-kampingowa-hobby-1989-CID5-ID3UzcZ.html#c72ca8c15c oraz http://tablica.pl/oferta/hobby-440-4-5-osobowa-namiot-lazienka-kempingowa-CID5-ID4Cnt9.html#c72ca8c15c co powiecie na ich temat Nie ma sensu oczekiwać, że w tej cenie trafi się budka bez skaz. Muszą być i trzeba się tylko pogodzić z tym że trzeba będzie troszkę pomajsterkować. Dużą ich zaletą jest ich wiek, czasy solidności, ale ze względu że odległe to nie można ich przeceniać Jechać oglądać i porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Port Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Przenośne WC w przedsionku to też jakieś wyjście. Jasne , że nie idealne. Jednak zawsze jakieś. Wydaje mi się, że przy DMC przyczepy 800 - 900 kg wielkość łazienki jest na tyle duża, że WC przenośne spokojnie wejdzie. Można szukać wersji z podnoszoną umywalką i wtedy spokojnie WC mamy w cepce, a nie wystawiamy du... w przesdsionku. Jakiś dodatkowy, podwieszany namiocik w przedsionku jako kabinka ? czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazi Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Witam. Całkiem przypadkiem trafiłem na taką budkę, myślę że za takie pieniądze może być sensowną propozycją! http://emicar.otomoto.pl/chateau-przyczepa-kempingowa-T4146649.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trafko Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Ja mam małą budkę , a łazienka jest naprawdę spora . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko6 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Port!! było by milo jak byś w końcu zaczął czytać ze zrozumieniem i bardziej sensownie odpowiadał. Gość jeździł do tej pory z namiotem. Więc z tymi sprawami jakoś sobie radził. Myślę tu raczej o dzieciach, o ich nocnych wycieczkach do sanitariatu. Ja jako dorosły mimo , ze mam stacjonarkę to korzystam ze swojego WC raczej sporadycznie. A du..... tam wcale nie wystawiam , wole się przejść do normalnego kempingowego sanitariatu. Co innego bywa z dziećmi. Przy deklarowanej kwocie i wadze przyczepy a idzie to niestety w parze z wielkością. Przy dwójce małych dzieci wolałbym mieć więcej miejsca do spania, nawet kosztem pomieszczenia na przenośne WC Jasne, ze to nie jest idealne wyjście z sytuacji, że chciało by się więcej ale trzeba mierzyć siły na zamiary. Dla dzieci przenośny kibelek w przedsionku , to może nie szczyt marzeń, ale zawsze jakieś wyjście. Ludzie jeżdżą pod namioty i radzą sobie niejednokrotnie z dziećmi za pomocą nocnika!!!!!!! A w przyczepach niejednokrotnie prysznic zastępuje duża miska w przedsionku i farelka- dalej mam na myśli dzieci. Dorośli zawsze jakoś sobie lepiej poradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi