Matix30 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Widzę że bardzo dobrze znacie sprzedawcę ,,wpcaravans '' i często go odwiedzacie!!! Czy może widział ktoś w realu tą cepkę http://www.wpcaravans.pl/przyczepy_campingowe?func=productPage&pid=10&cid=3&prid=0&wid=67 Nie ukrywam że osobiście bardzo mi się ona podoba!!! Lecz nie mam najmniejszego pojęcia o cepkach, na co zwracać uwagę a co ignorować!!! Chociaż ostatnio sporo siedzę na forum i nadrabiam zaległości. Początkowo oglądałem tylko Hobby lecz Angielki też zrobiły na mnie wrażenie! A ta spełnia moje wszystkie wymagania! Jak na razie się nie napalam!!! Tym bardziej że dużo złych rzeczy dowiedziałem się o Angielkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miodzio Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Matix założyłem dla ciebie Twój wątek o poszukiwaniu przyczepy. Linkowany przez Ciebie Elddis według katalogu ma DMC 1000kg a więc jest w Polsce zarejestrowany niezgodnie ze stanem faktycznym. Rejestracja na 750 kg jest po to by oszczędzić kilka złotych rocznie na przeglądy, jednakże może spowodować duże problemy w czasie kontroli, nie mówiąc już o jakimkolwiek zdarzeniu drogowym. Tu link do katalogu: http://www.caravantalk.co.uk/caravan-specifications/elddis/wisp-supreme-400-4-1994_6438 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo1 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Bardzo przepraszam za OT...ale mają tam takiego Knausa za chyba 34 tysiaki,że aż mi ślinka pociekła....Tyyyyle miejsca..nikomu by nie było ciasno )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matix30 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Bardzo cenna uwaga!!! Człowiek taki jak ja który nie ma bladego pojęcia na temat przyczep kempingowych łyknoł by każdą głupotę!!! Wiec pochylam głowę pełen pokory i proszę o radę dobrych ludzi. Sorki jeszcze za moje nie gramotne poruszanie się po forum ale z czasem będzie już tylko lepiej!!! Nosząc się z zamiarem kupna przyczepki nie mając o nich jeszcze pojęcia stwierdziłem że nie musi być to luksusowa przyczepa gdyż po kilku wycieczkach dopiero ukształtuje się mój pogląd i wtedy będe wiedział co jest mi potrzebne a z czego mogę zrezygnować! Wiem jedno DMC 1200 Musi pomieścić 2 dorosłe osoby 2 dzieci a ze względu na dzieci idzie za tym WC w przyczepie Pierwsza moja uwaga skierowana była na Hobby aż tu nagle praktyczny Elddis i to w fajnej niskiej cenie! A że nie spieszę się z zakupem więc narazie oglądam i zbieram opinie. Za które wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miodzio Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Matix jeżeli potrzebujesz przyczepy dla 2+2 osobowej załogi to nie patrz na tzw salonki, czyli przyczepy z jednym łóżkiem z przodu. Nie nadają się one po prostu dla takiej rodziny. Musisz mieć minimum 2 oddzielnie dwuosobowe łóżka albo jedno dwuosobowe i jedno piętrowe dla dzieci. W DMC 1200 na pewno znajdziesz coś dla swojej załogi. Najważniejsze - czytaj Kącik kupującego, a na wiele rzeczy popatrzysz zupełnie inaczej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokyo Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Nosząc się z zamiarem kupna przyczepki nie mając o nich jeszcze pojęcia stwierdziłem że nie musi być to luksusowa przyczepa gdyż po kilku wycieczkach dopiero ukształtuje się mój pogląd i wtedy będe wiedział co jest mi potrzebne i to jest bardzo zdrowe podejście. Matix jeżeli potrzebujesz przyczepy dla 2+2 osobowej załogi to nie patrz na tzw salonki, czyli przyczepy z jednym łóżkiem z przodu. Nie nadają się one po prostu dla takiej rodziny. Musisz mieć minimum 2 oddzielnie dwuosobowe łóżka albo jedno dwuosobowe i jedno piętrowe dla dzieci. to może zacznij od sprecyzowania układu jaki Was interesuje. my podróżujemy również z 2jką dzieci i ja uparłem się na piętrusa, co znacznie zawęziło moje poszukiwania przed zakupem. ale pytanie jakie duże są u was dzieciaki i jak znoszą spanie na jednym łóżku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matix30 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Moje skarby to 1,5 roku córeczka i syn 4,5 roku są to jeszcze małe harpagany więc pomyślałem że jedno łóżko szer. ,,90" na jakiś czas by im wystarczyło. Więc taki był plan że pierwsza przyczepa może być tańsza, zobaczymy jak to się naprawdę odbywa i czego tak naprawde potrzebujemy. A co ważniejsze jak to wszystko spodoba się to mojej żoneczce A co do piętrówki to żeczywiście może to być nie głupi pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokyo Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 A co ważniejsze jak to wszystko spodoba się to mojej żoneczce heh, no wiadomo...to jest warunek konieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socale Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 ... pierwsza przyczepa może być tańsza, zobaczymy jak to się naprawdę odbywa i czego tak naprawde potrzebujemy. ... Teraz wierzę że czytałeś również i moje posty. Elddis prezentuje się zachęcająco i spełni Twoje oczekiwania. Jedź obejrzeć i jak będzie do zaakceptowania/kupna, powiedz że żądasz obniżenia ceny/extra dodatków z uzasadnieniem, że JEST TO BUDKA Z 1990/1r. !!! Zaufaj mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matix30 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Widzę że mam po swojej stronie wspaniałego fachowca i miłośnika Angielek! Kolega ,,Miodzio'' troszkę mnie zniechęcił tym że waga w niej jest coś pomylona co mogło by być to jakimś problemem w przyszłości!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socale Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Tak, ja angielki wszystkie swoje miło wspominam, bardzo je lubiłem bo z ukochaną czuliśmy się w nich cudownie. No ale zamiłowanie do karawaningu ewoluuje i jest jak jest. Widzisz... W PL starsze angielki notorycznie są odmładzane i odciążane. Budki z UK mają urok i duszę , są ANielskie ale często diabelstwo w nich siedzi. Kto angielek nie zna, niech sam nie kupuje - mina gwarantowana i tylko pozornie wszystko gra. Kłopoty zaczynają się po pechowych wydarzeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi