kielczanin Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Witam. Czy był ktoś z naszego forum na tym kempingu i mógłby go opisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ir & Ed Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 (edytowane) Byliśmy chyba w 2007r. w Štúrovo na Autocamping TK VADAŠ < zapraszamKemping przy basenach nie zrobił na nas jakiegoś wrażenia, taki sobie. Štúrovo to takie senne miasteczko. Pieszo dojdziesz do Esztergomi (Węgry) gdzie jest ładna starówka z bazyliką na górce nad Dunajem.Statkiem (Dunaj) można zafundować sobie wycieczkę do Budapesztu i to wszystko. Pozdrawiam, Edytowane 9 Stycznia 2014 przez ired (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miodzio Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Andrzeju tu masz link do tego kempingu. Jest napisane, że dla gości kempingu wstęp na baseny za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ir & Ed Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 (edytowane) Ceny za kemping poszybowały w górę < zapraszam W 2007r. były dwie oddzielne opłaty za kemping + baseny: wstęp na baseny był ~110 koron/osoba, na życzenie masaże ~30 koron/osoba Pozdrawiam, Edytowane 9 Stycznia 2014 przez ired (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielczanin Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Serdeczne dzięki za szybkie odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ir & Ed Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Serdeczne dzięki za szybkie odpowiedzi. Pozdrawiam @kielczanin To miło że szybko reagujesz. Jeszcze dawniej koło Bratysławy zawsze nocowaliśmy na ogromnym kempingu (Senec) punkt A < na mapie Przybliż oba punkty ... nasze byłe ulubione miejsce (A) niedaleko budynku sanitariatów. Tu do dziś można przenocować w przyczepie z dostępem do sanitariatów w hotelu obok recepcji, nocowaliśmy. Kemping w punkcie B omijaliśmy z powodu ceny, była 2 razy wyższa niż w Senec. Żeby było taniej jeżdziliśmy zawsze senecką cestą ... odległe czasy. Teraz śmigamy tylko autostradami. Nawet dziś ta cena w punkcie B < jest 2 razy niższa niż na kempingu Štúrovo ... porównaj. Innymi słowy wejście na baseny w Štúrovo dziś jest bezpłatne poniważ cena jest zawarta w cenie opłaty za kemping. W naszych wieloletnich wędrówkach z przyczepą pozbyliśmy się złudzeń. Nigdy nie wierzymy że coś jest bezpłatne. Pozdrawiamy i zapraszamy do klikania, dowiesz się więcej... Edytowane 10 Stycznia 2014 przez ired (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
parapo50 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 A co mają twoje kempingi do Sturova ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikefoto Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Byłem w Sturovie 5 razy mam tam znajomych . Sama miejscowość ma wiele polskich akcentów to tam odbyła się Bitwa pod "PARKANAMI" bo tak nazywała się ta miejscowość.A więc Sobieski jest dobrze znany. Miasteczko urokliwe leży na samej granicy z Wegrami, Granica na Dunaju. Po drugiej stronie mostu Miasteczko Esztergom z monumnetalną bazyliką to dla Węgrów nasze Gniezno. To dobra baza wypadowa do Budapesztu. Jest to najcieplejsze miejsce w Słowacji, w okolicznych miejscowościach winnice. Proszę pytać odpowiem myślę, że na większość pytań. Poszukam fotek i je wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikefoto Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Jeżeli chodzi o sam kamping to faktycznie jest rzekłbym normalny, dostajesz identyfikator, wjeżdżasz i stajesz gdzie chcesz, (czasem brak logiki w tym jak ludzie się ustawiają), ale na miejscu jest wszystko co jest potrzebne każdemu caravaningowcowi!! W sezonie jest tu mnóstwo knajpek i barów, wesołe miasteczko i inne sklepiki. Zestaw obiadowy to 6-7 Euro nawet w 4 gwiazdkowym hotelu Termal, wybierasz co chcesz. Ja w 2011 roku kiedy byłem tam ostatni raz za 4 osoby (2+2) za pięć dni zapłaciłem 100 Euro. Czy to dużo?? uważam, że absolutnie nie, tym bardziej, że baseny w tej cenie, a tu jest naprawdę w czym wybrać: od basenu z chłodnieszą wodą tzw. sportowego poprzez duży bezpieczny basen dla dzieci, basen ze sztuczną falą, basen z jak ja to mówie ze średnią wodą, po basen z Perlickovą wodą o temp 37,5 stopnia. Naprawdę ładne obiekty. Do tego dochodzą zjeżdżalnie, ale tu już płacisz na miejscu dodatkowo.Baseny są naprawdę świetne. Jest też kryty basen również w cenie pobytu. Znacie ceny wejśćna baseby w innych miejscach!!! Nie mówiąc o Bukovinie!!!???? Na terenie kąpieliska (30 ha), są dwa zbiorniki tzw. ciepłe gdzie można powędkować. Jest również strefa dla naturystów ogrodzona płotem z trzciny. Dla mnie świetne miejsce, może dlatego, że za przewodnika miałem miejscowych znajomych, zjeździliśmy okolice i za każdym razem z tych pięciu zobaczyłem coś nowego. Co kto lubi, ale ja uważam, że warto tam zajechać! Fotki mam w innym komputerze ale wieczorkiem je tu wkleję. Największy tłok jest w sierpniu, ogólnie jest dużo ludzi, ale miejsce jest zawsze teren jest naprawdę spory. Wejście przez elektroniczną bramkę, w jazd też kontrolowany. Jest bezpiecznie. A jeszcze jedno jest jednak dosyć głośno stąd należy rozkładać się jak najdalej od infrastruktury ( knaspki, dyskoteka, salony gier....itp) A tu stronka kąpieliska i tego co jest na jego terenie http://vadas.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ir & Ed Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) A tu stronka kąpieliska i tego co jest na jego terenie http://vadas.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=57 < jest to adres URL w "języku pogańskim" @mikefoto Zapraszam i zachęcam do klikania na "w górę" post # 4 < zerknij i czytaj w j. naszym = PL Pozdrawiam, Edytowane 10 Lutego 2014 przez ired (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielczanin Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Śnieg za oknem przywołuje marzenia o wygrzewaniu się w ciepłym basenie. Oprócz Słowacji biorę pod uwagę oczywiście Węgry ale myślę ,że oba kraje zasługują na to by je odwiedzić. O wyborze oprócz warunków na kempingu i kosztów zadecyduje zapewne to czy będzie możliwość spędzić wspólnie czas z fajnymi ludźmi-bo o to przecież głównie chodzi w przygodzie karawaningowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulos Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Odświeżam wątek po 5 latach - był tam ktoś z Was może ostatnio? Planuję majówkę Sturovo-Estergom. Nie ma jeszcze cennika kempingu na ten rok - jakie były ceny w zeszłym roku i czy obejmowały aquapark? Z informacji na stronie wynika, że sporo atrakcji jest otwartych od czerwca (zjeżdżalnie np. w zależności od pogody) - czy w związku ze stałym cennikiem na rok, w maju płaci się tyle samo, za połowę atrakcji?? Czy z Estergom płyną stateczki do Budapesztu, czy lepiej podjechać do Szentendre? Będę wdzięczny za podpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulos Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Ktokolwiek wiedział, ktokolwiek wie?? Naprawdę nikt, nic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebieski Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 byłem tam w sierpniu, cen nie pamiętam, zjeżdżalnie dodatkowo płatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulos Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 To, że zjeżdżalnie dodatkowo płatne to jest na stronie, ale nie ma właśnie cen... Cen kempingu oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi