Arturo43 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Witam serdecznie , różnica wydaje sie oczywista miedzy cepą jedno .lub dwuosiawą . Prosze mi napisać jak to wyglada w praktyce czy warto kupić dwuosiowke , czy prowadzi sie lepiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidknaus Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 miałem jedno i mam dwuosiową,teraz tylko dwie osie, +stabilniejsza +mniej buja +komfort jazdy +niema zmartwień że oś siądzie na jedną ze stron +nietrzeba opon z literką C -zawracanie dość ciężkie -przepychanie ciężkie -ilość opon -waga budki tematy juz były omawiane na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo43 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Dzieki mam jasność , na przyszłość lepiej poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekbb Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 ja bym dodał - dwuosiowa tańsza w zakupie (używane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomii Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Kiedyś była jakaś dłuższa dyskusja na forum, ale znalazłem tak na szybko tylko to http://forum.karawaning.pl/topic/2519-jedna-o%C5%9B/ http://forum.karawaning.pl/topic/8465-dwuosi%C3%B3wka-czy-pojedy%C5%84cza/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zlp Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Mam jednoosiówkę 1700DMC i aż mnie zęby bolą jak jadę i wpadnę z nią w jakąś dziurę, a takich jest nie mało, zwłaszcza że szerokość to 2,5 m i blisko pobocza trzeba się trzymać. Ale jak już jestem na miejscu i mam się gdzieś wcisnąć, to się cieszę, że jedna oś, a nie 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagZyg Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Miałem ten sam problem ponad rok temu jak chciałem kupić następną cepke i po wielu przemysleniach, prześledzeniu tematu na forum zdecydowałem sie na jedną ośkę i jestem zadowolony. A dlaczego? Ilu użytkowników tyle opinii, każdy musi sam dopasować do swioich potrzeb. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo43 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Dzieki za rozwinięcie tematu , poczytalem wiem więcej i raczej w poszukiwaniach sklonię się w kierunku jednej osi , pytałem dlatego ze znalazłem na "aletanio" fajną budke dwuosiową tylko właściciel nie bardzo umiał mi napisać jakie ma dmc, a mnie trzyma 1400kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagZyg Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Wydaje Mi się że dwie ośki mają dmc ok 1700-1900kg więc i tak odpada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo43 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 No wlasnie i pewnie to mi rozwiaze problem podejrzewam ze przy 105 kucykach pod maską to i 1400kg masy moze stanowic problem czas pokaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Jeżeli nie masz zamiaru zmienić auta to przyczepa raczej jednoosiowa, ale jeżeli chodzi Ci po głowie większa przyczepa bo taka Ci się podoba to zmiana auta raczej obowiązkowa a następnie kupuj to co Tobie i rodzince się podoba, bo to Wy będziecie w niej spędzać czas na wakacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kit Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 No wlasnie i pewnie to mi rozwiaze problem podejrzewam ze przy 105 kucykach pod maską to i 1400kg masy moze stanowic problem czas pokaze Ja do tego auta i mocy to bym się ograniczył do 1200kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miodzio Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Przychylam się do zdania Kit-a, jeżeli szukasz budki do Octavii to lepiej nie bierz tak ciężkiej i wielkiej budki. Będziesz męczył auto i siebie w czasie jazdy. 1200 kg to sensowny wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo43 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Holownika na razie nie zmienie wiec postaram sie znaleść cosik do tej masy chociaz nie ukrywam ze podobają mi sie te troszku wieksze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Przychylam się do zdania Kit-a, jeżeli szukasz budki do Octavii to lepiej nie bierz tak ciężkiej i wielkiej budki. Będziesz męczył auto i siebie w czasie jazdy. 1200 kg to sensowny wybór. Albo i jeszcze mniej tak do 1000kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi