prymek Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Witam, Gdzie można sprawdzić po VIN-ie przyczepę, np co miała na standardowym wyposażeniu jak wyjechała z fabryki? Na typowych samochodowych wyszukiwarkach - nie działa pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miodzio Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Każda przyczepa jest budowana indywidualnie, spora część jest doposażana w fabryce na życzenie Klienta, więc nie ma żadnej bazy mówiącej z jakim wyposażeniem wyjechała dana przyczepa z fabryki i łączącej to z numerem VIN. Pozostaje jedynie pisać do producenta, jeżeli będą chcieli to odpiszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 To zapewne prawda, ale mnie się wydaje, że jednak pewne szczegóły konstrukcyjne czy też wyposażenia, można z VIN odczytać. Przeszkodą jest to, że dostęp do tych informacji może być tylko z poziomu producenta, czasem autoryzowanego serwisu (nie zawsze). Piszę tak dlatego, że sam dzwoniłem w sprawie kilku szczegółów swojej budki do Knausa i pytano mnie o VIN, po czym uzyskałem konkretne informacje, łącznie z rodzajem i rozmiarem felg, opon, czy nawet rodzaju zamków i wkładek. Zamawiałem m.in. komplet nowych wkładek i dostałem idealnie pasujące do posiadanych kluczyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prymek Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgodzę się z przedmówcą - bo to przecież producent w momencie produkcji takiej przyczepy - te informacje w VIN podaje (czy dopisuje jak przed sprzedażą ją na życzenie klienta doposaża - chyba tak samo jest z autem z salonu - jak przed zakupem już wyprodukowanego auta dokupisz sobie klimę czy hak to one się znajdą pod tym VIN-em) - i nie ma to przecież nic wspólnego z przebijaniem, czy zmiana owego nr - tu chodzi tylko o informacje w bazie danych co taki pojazd o danym nr posiadał jak wyjechał z linii produkcyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo1 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Prymek, mylisz sie z tym dopisywaniem wyposażenia do vin u. W tym numerze jest tylko to co opuściło fabryke. Jak dołożyłeś hak w salonie nawet to tego w vinie nie ma. No chyba, że auto od początku fabryka robi pod Twoje zamówienie , to wtedy masz w vinie to co sobie zamówiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasjonat Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Bajzel rośnie !. Sorka za uwagę ale kolejne zagadnienie rozwleczone na kilka tematów . Proponuje zespolić te VIN'owe zagadnienia w jedno bo na przełomie dni powstały kolejne dwa tematy a trzeci odświeżony. Za jakiś czas tematów poświęconych VIN będzie tyle co np. Carver Cascade 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek72 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Faktycznie, trzeba zrobić porządek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prymek Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) proponuję nazywać tematy "po imieniu" gdyż po wpisaniu hasła "vin" żaden temat nie wyskakuje chyba, że szukający takowej informacji ma się sam domyślić, że wzmianka o "vinie" może być np. w temacie o ciśnieniu w oponach pzdr p.s. nawet tego tematu tutejsza wyszukiwarka nie znajduje po wpisaniu hasła "vin" pomimo, że owo słowo jest w jego tytule - stąd przyczyna tylu dubli jak mniemam Edytowane 18 Listopada 2013 przez prymek (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek72 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Rok produkcji czy rok modelowy http://www.motofakty.pl/artykul/rok_produkcji_czy_rok_modelowy.html dotyczy to samochodów, ciekawe jak się to ma do przyczep Edytowane 18 Listopada 2013 przez maniek72 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi