Balcerz Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 (edytowane) Witam,potrzebuję pomocy co do tej konkretnej przyczepki,plus jest taki że pan Darek6261 ma tutaj na forum dobrą opinie. Link:http://allegro.pl/hobby-440-4-5-osob-lazienka-wc-namioty-i3707492716.html Czy to jest dobra cena?Czy to dobra przyczepa? dmc jest 1250 moje auto ma max 1300 czy nie będzie to za duża przyczepa bo planuje zrobić w przyszlym roku kilka tyś,kilometrów? Edytowane 17 Listopada 2013 przez Balcerz (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miodzio Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Kolego parę osób ciągało przyczepy Toyotami Corollami Verso i z tego co mnie pamięć nie myli, nie byli specjalnie zadowoleni z możliwości tego auta. Ale dotyczyło to wersji benzynowych tego auta. Napisz jaki masz motor, jeżeli to diesel, to powinno być lepiej. Jazda z przyczepą w okolicach maksymalnych możliwości auta zawsze jest męcząca zarówno dla kierowcy jak i jego pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balcerz Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 (edytowane) Silnik benzyna ,auto jedzie dopiero do mnie ale nie mogę już odmówić niestety Czyli coś mniejszego proponujesz? Edytowane 17 Listopada 2013 przez Balcerz (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miodzio Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Z tego co pamiętam Grzesiek Gfizyk miał Corolkę Verso i niezbyt był zadowolony z możliwości tego auta odnośnie ciągnięcia przyczepy. Popytaj dokładnie Grześka. Tym niemniej przy benzynowym silniku i takiej przyczepie, auto na pewno będzie miało bardzo ciężko. W tym samym układzie są też przyczepy sporo lżejsze - ta ma dodatkową długość a więc i ciężar, ze względu na szafę przed kuchnią. Ja szukałbym czegoś lżejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOGDANKRAKOW Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Witaj niestety albo zmienisz auto albo nie ta przyczepa.....cos o tym wiem auto za lekkie do przyczepy w okolicach 90 km/h będzie plywac po drodze nie mowiac już o tym ze ja mam diesla a o benzynie i możliwościach tych silnikow to raczej nie można powiedzieć ze da rade......ja po 1 sezonie zmieniam auto po zimie szkoda się meczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 (edytowane) Przyczepa wygląda dobrze, poproś o zdjęcia narożników od dołu przyczepy i ew zdjęcia narożników od środka pod rurami nawiewu. Wygląda na zadbaną, koło zapasowe pod przyczepą, patent niezły na miotłę, widać, że ktoś o sprzęt naprawdę dbał. Edytowane 17 Listopada 2013 przez Robak70 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balcerz Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Ja mam silnik 147KM tyle co diesel ale niestety jesli jest za lekki to już nie poradzę to co szukać w granicach 1000dmc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balcerz Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Poza tym sama waga własna to 906kg plus jakies 150kg bo raczej 350 nie zapakuje,to może jednak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miodzio Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 To nie konie a moment ma wpływ na jazdę z przyczepą. Budka o DMC 1000 kg będzie znacznie przyjemniejsza w holowaniu. Chociaż są koledzy co budki o DMC 1000kg ciągają Corollkami 1,4 i są zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosołek Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Poza tym sama waga własna to 906kg plus jakies 150kg bo raczej 350 nie zapakuje,to może jednak? waga własna corolli to 906? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balcerz Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 waga własna corolli to 906? Nie, przyczepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad_b Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Ja mam silnik 147KM tyle co diesel ale niestety jesli jest za lekki to już nie poradzę to co szukać w granicach 1000dmc? moja budka wazy 830kg, DMC 1000kg (ale realnie pewnie ma pod 1100kg jak się załaduje) holuję to c-max'em (1400kg MW) i jakoś daję radę, a mam 120KM i to z LPG więc powinieneś spokojnie pociągnąć, tyle że te silniki lubią obroty, czyli pod górę trzeba redukować i utrzymywać wyższe obroty Co do budki, wygląda OK zdjęcia pokazują wewnętrzne narożniki, trzeba by tylko zaglądnąć pod spód i pod wykładzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roobertino Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 ja trochę lżejszą 1050 DMC ciągam swoją Daćką i to też pewnie trochę przeładowaną /boje się zważyć/ a mam 105 km i LPG i te swoje 90 km/h spokojnie daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rover Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Witam,potrzebuję pomocy co do tej konkretnej przyczepki,plus jest taki że pan Darek6261 ma tutaj na forum dobrą opinie. Link:http://allegro.pl/hobby-440-4-5-osob-lazienka-wc-namioty-i3707492716.html Czy to jest dobra cena?Czy to dobra przyczepa? dmc jest 1250 moje auto ma max 1300 czy nie będzie to za duża przyczepa bo planuje zrobić w przyszlym roku kilka tyś,kilometrów? Ten sprzedawca ma jeszcze jedną przyczepę na sprzedaż. Większą ale lżejszą. Tu masz link:http://allegro.pl/hobby-460-prestige-4-5-osob-p-nowy-namiot-i3707944676.html Jeśli chodzi o markę Hobby to mają one to do siebie że im przyczepa młodsza to i cięższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balcerz Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Ten sprzedawca ma jeszcze jedną przyczepę na sprzedaż. Większą ale lżejszą. Tu masz link:http://allegro.pl/hobby-460-prestige-4-5-osob-p-nowy-namiot-i3707944676.html Jeśli chodzi o markę Hobby to mają one to do siebie że im przyczepa młodsza to i cięższa Oglądałem ale jest 3 lata starsza i tylko 50 kg lżejsza,wydaje mi się że ta młodsza jest w lepszym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi