marcin1 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Witam jak w temacie W sprawie perzedsionka rozmawialem z pania beata i powiedziala ze ciezki temat z przedsionkiem do tego modelu Co doradzicie w sprawie przedsionka czy namiot ogrodowy czy moze daszek z jula.pl . Przegladalem strone firmy z lodzi ktora szyje przedsionki spory koszt uszycia na wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ir & Ed Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Jak zmierzyć obwód przedsionka < zerknij Znając obwód przedsionka dobierasz wg wymiaru a nie wg modelu przyczepy. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Jak zmierzyć obwód przedsionka < zerknij Znając obwód przedsionka dobierasz wg wymiaru a nie wg modelu przyczepy. Pozdrawiam, ired , piszesz bzdury ,chyba nigdy nie widziałeś przyczepy KIP ? Przyczepy KIP mają charakterystyczny przód i z tego powodu przedsionek musi być dedykowany właśnie do tej marki przyczep. ie Dając takie rady ,narażasz Marcina 1 na wydanie pieniędzy na coś co zupełnie nie będzie pasowało do jego przyczepy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo1 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 marcin1 , a jeśli to nie tajemnica to ile Ci zaśpiewali za uszycie przedsionka pod model Twojej przyczepy w Łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1 Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 (edytowane) Dzieki panowie za odpowiedz z przedsionkiem do kipa jest problem bo musi byc szyty na wymiar ze wzgledu na bardzo sciety przód Za uszycie po rozmowie przez telefon niewidzac przyczepy ok 1700 A co byscie doradzili zamiast przedsionka . Mysle ze macie spore doświadczenie Dodam ze przyczepa bedzie uzytkowana wylacznie w okresie letnim Edytowane 4 Listopada 2013 przez marcin1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarobaro Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 marcin1 myślę ze dobre rozwiązanie to taki namiot ogrodowy tylko żeby mial opcje z odpinanymi ścianami i myślę ze koszt będzie znacznie niższy a funkcjonalności porównywalna chociaz nie taka napewno jak w oryginalnym przedsionku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1 Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Dzwonilem do producenta z brzezin i za namiot ogrodowy 2,5/2,5 z trzema scianami 440zl Bo sam daszek z juli to kiepski pomysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUMERANG Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Bo sam daszek z juli to kiepski pomysl? Też się może przydać. Ja mam i daszek i przedsionek. Na dłuższy popas tylko przedsionek szczególnie jak pogoda nie najlepsza. Na krótki pobyt daszek daje radę w zupełności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarobaro Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 myślę ze kupując sam daszek mozesz sie mocno zawieźć i nie spelni twoich oczekiwań, namiot z 3 ścianami to zdecydowanie lepsze rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1 Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Zdecyduje sie jednak na ten namiot ogrodowy zrobią okna i drzwi jak bende chcial kolor tez do wyboru Bo na naszych mazurach pogoda różna Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ir & Ed Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 (edytowane) Zdecyduje sie jednak na ten namiot ogrodowy zrobią okna i drzwi jak bende chcial kolor tez do wyboru Bo na naszych mazurach pogoda różna Dzieki za pomoc @marcin1 napisał: Zdecyduje sie jednak na ten namiot ogrodowy... < skąd ten pośpiech, do wiosny 2014 daleko... W swoim życiu ponad 40 lat na kempingach przerabiałem wszystkie opcje: przedsionek daszek pawilon z 3-ma ścianami Bo na naszych mazurach pogoda różna < zgadzam się Podczas burzy: Na Mazurach straciłem przedsinek i daszek. Po gradobiciu auto malowałem na koszt PZU. Na Helu straciłem pawilon. Napisz do producenta w sprawie przedsionka podając pełne oznaczenie swojej przyczepy. http://www.kipcaravans.nl/ lub do dealers: http://www.kipcaravans.nl/Dealers/Dealers.aspx Zaglądaj na stronę MARKPLAATS.nl < zerknij i szukaj przedsionka Zadzwoń do obrotnego Pana który mieszka w Łomiankach handluje różnymi akcesoriami do przyczep holenderskich. Zapytaj o przedsionek do swojej przyczepy, podaję kontakt/telefon 503163078 Pozdrawiam, Edytowane 4 Listopada 2013 przez ired (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miodzio Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Ja jestem zwolennikiem daszku. Daszek mam z odpinanymi bokami. Rozkłada się go znacznie szybciej niż przedsionek, jest lżejszy i zajmuje mniej miejsca. W większości wypadków, wyjazdy weekendowe czy mobilne wakacje - nam się sprawdza. Ostatni raz pełny przedsionek miałem rozłożony w zeszłym roku na majówce w Chorwacji. Od tego czasu przedsionek leży w piwnicy i jakoś ani razu nie żałowałem, że go nie wziąłem ze sobą. Używany daszek na allegro kupisz w bardzo rozsądnych pieniądzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1 Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Dzieki za podpowiedz Miodzio szukałem już jakiś czas są używane ale do mojego kipa jest bardzo ciężko Dzieki ired za namiar zadzwonię Dzwonilem do pana z Łomianek tez ciężki temat jest mozliwosc sprowadzenia przedsionka z Holandii za okolo 300 euro Bende jeszcze szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarec Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 (edytowane) Miodzio dobrze mówi - ale to wszystko zależy od tego jak podróżujesz - jak bardziej stacjonarnie to przedsionek będzie ok - musisz szukać. ja też kupowałem na sezon 2012 przedsionek - użyłem go na majówce i na wczasach i poszedł do garażu i tak leży. Całą jesień i sezon 2013 przejeździłem z namiotem 2,5x2,2m (podobne są w Juli) oraz z daszkiem jak go nazwał sprzedający "słonecznym". jest to kawał materiału - mnie akurat trafił się o długości 6,6m x 2,3m- i chroni mi cały jeden bok oraz dach - a montuje go tak jak chcę i aktualnie pozwala otoczenie na campingu. Całość ma 3 nogi i 3 linki odciągowe - zapłaciłem całe 180zł i wożę go zawsze na wyjazdy bo zajmuje bardzo mało miejsca a z rurkami nie waży więcej niż 8kg. Edytowane 4 Listopada 2013 przez maarec (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1 Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Maarec Jak wyglada ten namiot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi