haras Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 witam jak w temacie mam pytanie w imieniu mojego kolegi gdzie sie znajduja nr seryjne vin.w przyczepkach oprócz tabliczki znamionowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasjonat Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 (edytowane) Podaj model i przybliżony rocznik przyczepy. Starsze modele - przed 1981r. nie posiadały VIN'u w standardzie ISO (17znaków). Miały tylko numer seryjny .nabijany na ramę w okolicach progu oraz na dyszlu bez odzwierciedlenia na tabliczce znamionowej. W cepach bez najazdu na środkowej rurze . Z najazdem nabijane z góry przeważnie na lewą belkę dyszla . Bywały też na samym korpusie obudowy suwadła najazdu co było dość głupim rozwiązaniem zważywszy na możliwośc dowolnej podmiany owego elementu (4 śruby) . Często stare przyczepy nie posiadające jakiegokolwiek trwale nabitego numeru seryjnego rejestrowane były z zapisem z tabliczki znamionowej na osi przyczepy, która wcale nie odzwierciedlała rzeczywistej numeracji pojazdu lecz tylko dane dotyczące tegoż elementu ( typ,osi,rodzaj hamulca, nośność etc. zapisane w ciągu znaków kodowych- cyfr, a do dowodu rejestarcyjnego zapisane jako "nr nadwozia" Edytowane 16 Października 2013 przez pasjonat (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socale Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 ... Starsze modele - przed 1981r. nie posiadały VIN'u w standardzie ISO (17znaków). ... Jeśli chodzi o przyczepy, to VIN zaczęto stosować bodaj od 1991r. . Domyślam się że to przyczepa angielska skoro numeru na ramie jeszcze nie odnaleźliście. Szukaj jeszcze około 130cm od zaczepu w stronę drzwi budki. Numer dla diagnosty powinien pokrywać się z 4 pierwszymi bądź ostatnimi znakami na tabliczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terrino Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Jeśli chodzi o przyczepy, to VIN zaczęto stosować bodaj od 1991r. . Domyślam się że to przyczepa angielska skoro numeru na ramie jeszcze nie odnaleźliście. Szukaj jeszcze około 130cm od zaczepu w stronę drzwi budki. Numer dla diagnosty powinien pokrywać się z 4 pierwszymi bądź ostatnimi znakami na tabliczce. Mój Dethleffs ma VIN na ramie - rocznik 1988. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haras Opublikowano 17 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Podaj model i przybliżony rocznik przyczepy. Starsze modele - przed 1981r. nie posiadały VIN'u w standardzie ISO (17znaków). Miały tylko numer seryjny .nabijany na ramę w okolicach progu oraz na dyszlu bez odzwierciedlenia na tabliczce znamionowej. W cepach bez najazdu na środkowej rurze . Z najazdem nabijane z góry przeważnie na lewą belkę dyszla . Bywały też na samym korpusie obudowy suwadła najazdu co było dość głupim rozwiązaniem zważywszy na możliwośc dowolnej podmiany owego elementu (4 śruby) . Często stare przyczepy nie posiadające jakiegokolwiek trwale nabitego numeru seryjnego rejestrowane były z zapisem z tabliczki znamionowej na osi przyczepy, która wcale nie odzwierciedlała rzeczywistej numeracji pojazdu lecz tylko dane dotyczące tegoż elementu ( typ,osi,rodzaj hamulca, nośność etc. zapisane w ciągu znaków kodowych- cyfr, a do dowodu rejestarcyjnego zapisane jako "nr nadwozia" konkretnie to jeszcze kumpel sie nie zdecydowal na dany model prosil zeby zapytac na forum jak by mial ogladac jakas a teraz juz wiem czego nie bylo numeru na jednej co ja kiedys ogladalem bo byla z 79r.prod .W mojej adri jest na ramie pod spodem patrzac na przyczepke od strony bakisty to po lewej rece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allestandard Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Pozwól że ppolecę Ci wątek,który juz istnieje odnośnie numeru VIn,może się przyda http://forum.karawaning.pl/topic/14351-gdzie-szuka%C4%87-nr-vin/ warto tam zajrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belmondo Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Gdzie szukać nr VIN w przyczepie z Francji Caravelair A4103-Brasilia 400 ? Czy znacie jeszcze inny link do rozszyfrowania nr VIN,bo z tego podanego w przywoływanym wątku wyżej wychodzi mi rocznik i fabryka nieznane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi