Maciej Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Czy ta piosenka nie ma czegoś wspólnego z nami ? tłumaczonko : CyganJak cygan Gdy byłem dzieckiem marzyłemBy żyć wolny jak cyganWidziałem plażeCzarnego piaskuPo których biegły dzikie konieI rysowałem w zeszytach Tajemne ścieżki Hiszpańskich górJak cyganKiedy później Uczyłem się pierwszych akordów na gitarze Wyruszałem w drogę bez bagażuMarząc o innych pejzażachGdzie taborami Podążałem za podróżnymiW takt cygańskich skrzypiecŻyć swoim życiem jak cygan Mieć muzykę we krwiA na skórze miłośćJednej, jedynej kobiety narazŻyć swoim życiem jak cygan Żyć swoim życiem jak chcęMieć na sztandarze wolność A za kredo "Bez czci i wiary"CyganemJestem nim i nim pozostanęMam gitary z AmerykiA moje pejzaże To wielkie przestrzenie bieliPo których jadę sam z własnym taboremW wiecznym wygnaniu W dżungli miast Żyć swoim życiem jak cygan Mieć we krwi muzykęA na skórze miłośćJednej, jedynej kobiety narazŻyć swoim życiem jak cygan Żyć swoim życiem jak chcęMieć na sztandarze wolność A za kredo "Bez czci i wiary Pozdrawiam wszystkich słuchających !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamkwiatek Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Ma tyle wspólnego, co reklama budy na tle leśnej polany, ewentualnie jak Cygan machający na drodze, o pomoc , obok „zepsutego” samochodu. Rzeczywistość skrzeczy równie urokliwie zatłoczonymi campingami, bramownicami, winietami. „Dziś prawdziwych Cyganów już nie ma” za Marylą Rodowicz . Flaszki i laski – to jest realne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Ma tyle wspólnego, co reklama budy na tle leśnej polany, ewentualnie jak Cygan machający na drodze, o pomoc , obok „zepsutego” samochodu. Rzeczywistość skrzeczy równie urokliwie zatłoczonymi campingami, bramownicami, winietami. „Dziś prawdziwych Cyganów już nie ma” za Marylą Rodowicz . Flaszki i laski – to jest realne ! no i zmasakrowałeś mój cały piękny obraz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi