Maciej Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Witam, mam nadzieję że tematu nie powtarzam (sprawdzałem - nie znalazłem ). Otóż od jakiegoś czasu męczy mnie tzw "wersja zimowa" przyczepy.To tu, to tam spotykam się z tym określeniem ale za nic nie wiem czym się różni od "letniej" ? Nie wiem, podłoga grubsza, ściany grubsze - docieplone bardziej Gdzieś obiło mi się o uszy że rurki od wody są odpinane ? Podpowiedzcie, znów będę deczko mądrzejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Maciek , był zrobiony test typowo zimowych przyczep.Trzech producentów LMC, ADRIA i oczywiście KABE . http://www.caravaning.de/test/vergleichstest-wintertauglichkeit-von-wohnwagen-und-caravans-324041.html Jak nie rozumiesz tekstu (2strony) to przez tłumacza via google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miodzio Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Przyczepy w wersji "całorocznej" na przykładzie przyczep Polar - mają grubsze a co za tym idzie lepiej ocieplone ściany, ogrzewanie wodne Alde wraz z pompą na 12V i 230V, ocieplone drzwiczki kasety WC. Trochę inna jest konstrukcja tak aby nie było mostków cieplnych. Instalacje wodne zabezpieczone są przed przemarzaniem. Skanynawskie przyczepy to Polar, Solifer, Kabe i Cabby. Sporo informacji znajdziesz tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jubi-tom Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Oglądałem ostatnio Dethleffsa zimowego i miał nawet podłoge podgrzewaną , jakies dodatkowe grzejniki fabrycznie zamontowane , oraz docieplone sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 3 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 OK, dziękuję Maras, Miodzio i jubi-tom. Teraz wiem więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi