chopinek Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Witam, zdecydowałem się na zakup przyczepki dla naszej rodzinki. Kupiliśmy używaną, dosyć ciekawą,i zadbaną. Trzeba także zrobić w niej parę rzeczy, niestety na dachu puściły uszczelki i dostawała się woda. No i narobiła troche szkód. na zdjęciach widać. Zacząłem powoli to robić. Musiałem zerwać podłogę w tych miejscach, ale naprawdę małą część, izolacja i reszta jest w najlepszym pożądku. Wysuszyłem, ten kawałek i będę kładł nową podłogę, na kabinę nie mam jeszcze pomysłu, ale myślę nad panelami, albo zakupie używanejkabiny prysznicowej. Zobaczymy. Dach uszczelniłem, w sumie po prostu trzeba było dać nowy silikon. Reszta naprawdę fajnie zrobiona, sprzęty, lodówka, ogrzewanie gazowe, elektryka, 12, 230 volt działa. Duszel, hamulec najazdowy, wszystko sprawne, jedna oś ale na bliźniakach. Zdecydowałem sie na jej zakup gdyż przyczepa jest naprawdę bardzo zadbana, wszystko sprawne, instalacja elektryczna nowa, gazowa sprawna, mebelki i reszta, wszystko wygląda super. A szkody wyrządzone przez wodę to pierdołam mam warsztat i sam to sobie zrobie, Podłoga od spodu, rama i reszta tez wszystko w super stanie. Cena myślę że też niewygórowana. 1800zł. Jakie są wasze opinie, co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOGDANKRAKOW Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Witaj cena niezla niepokojace jest uszczelnienie dachu silikonem......to nie byl najlepszy pomysl bedzie dalej cieklo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof57 Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Życzę powodzenia i wytwałości i przy tej okazji mam prośbę. Jeżeli to jeszcze możliwe podjedź na jakąś wiarygodną wagę i zważ pustą przyczepę ( przy tej okazji porównaj MW z DR). Ponownie zważ ją po remoncie i modernizacji. Ciekawy jestem o ile wzrośnie MW. A może ktoś inny z kolegów robił taka ocenę i podzieliłby się tą wiedzą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chopinek Opublikowano 27 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Witaj cena niezla niepokojace jest uszczelnienie dachu silikonem......to nie byl najlepszy pomysl bedzie dalej cieklo a co bys polecil? kupilem odpowiedni silikon, mase silikonową właśnie do takich uszczelnień. na razie się trzyma ale jestem otwarty na propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chopinek Opublikowano 27 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Życzę powodzenia i wytwałości i przy tej okazji mam prośbę. Jeżeli to jeszcze możliwe podjedź na jakąś wiarygodną wagę i zważ pustą przyczepę ( przy tej okazji .....? jeżeli chodzi o zwazenie przyczepy to ona nie jest pusta, praktycznie jest w pełni wyposażona. Musiała przejść jakąś renowacje jakis czas temu bo te meble i wyposażenie raczej nie jest oryginalne. Cała instalacja elektryczna jest nowa. jedynie co trzeba zrobić to właśnie ta mała kabina prysznicowa. Normalnie była tam toaleta przenośna. Chciałbym jednak wstawić coś wiecej i kupic używaną kabinę. ale zobaczę. Jak porobie zdjęcia to wstawie i pokażę więcej jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spablo1 Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 jedna oś ale na bliźniakach. Mógłbyś Kolego zapodać fotki tych bliźniaków ? Szczerze mówiąc to nie widziałem jeszcze takiego rozwiązania w przyczepach a z chęcią zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOGDANKRAKOW Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 nie wiem jakiego silikonu uzyles ja bym to zrobil sikafleksem ale moze inni koledzy maja wiecej doswiadczenia z tym tematem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfizyk Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Sikaflex 221: http://allegro.pl/sika-sikaflex-221-i-300ml-masa-szczeliwo-klej-i3552396065.html Szczerze, to patrząc na spustoszenia w budce, słowo zadbana jest trochę na wyrost ;-) Ale powodzenia. Ja swoją pierwszą budkę też remontowałem. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chopinek Opublikowano 28 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Mógłbyś Kolego zapodać fotki tych bliźniaków ? Szczerze mówiąc to nie widziałem jeszcze takiego rozwiązania w przyczepach a z chęcią zobaczę nie ma problemu, przy najbliższej okazji zrobię foty i zapodam Sikaflex 221: http://allegro.pl/sika-sikaflex-221-i-300ml-masa-szczeliwo-klej-i3552396065.html Szczerze, to patrząc na spustoszenia w budce, słowo zadbana jest trochę na wyrost ;-) Ale powodzenia. Ja swoją pierwszą budkę też remontowałem. ;-) w sumie zapodałem fotki tej gorszej strony, zapodam niedługo fotki reszty, to sam się przekonasz że jest naprawdę zadbana, to co mam do zrobienia to zaledwie malutka toaleta, na którą szukam pomysłu, muszę przemyśleć jak bardzo będą potrzebne poszczególne elementy, i malutki kawałek podłogi który zerwałem, izolacja i poprzeczne belki są w bardzo dobrym stanie, tak czy owak będę zapodawał zdjęcia na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfizyk Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Rozumiem :-) Pamiętaj Knaus to Knaus. Zapraszamy do FanKlubu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof57 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Mógłbyś Kolego zapodać fotki tych bliźniaków ? Szczerze mówiąc to nie widziałem jeszcze takiego rozwiązania w przyczepach a z chęcią zobaczę Kolega Spablo1 chyba zapomniał ale ja się dolączę bo wczoraj zaniemówiłem : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidknaus Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Też widziałem budki na bliźniakach,i tylko Knausy,ciekawe rozwiązanie z tymi wahaczami,ostatnie foto,z którego roku ta stabilizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof57 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Przyczepa jest chyba z ok 1978r. Zastanawiałem się czy to jest stabilizator, ale mi to nijak nie pasowało, Jeżeli już to działałby tylko na suwadło ograniczając jego obrót czyli przechylanie się przyczepy na boki. Czy nie wiesz jak trwałe są te zawieszenia w porównaniu z typowymi ? Co w nich jest elementem resorującym bo sprężyn tam nie widać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kit Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Świetne rozwiązanie myśle że powinni robić wersje z bliźniakami ... ja przynajmniej bym chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek w Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam. Na mój gust , tam resoruje wahacz który jest podzielony na środku .Przednia część wahacza jest do ramy ,a tylna do łącznika ,który ja łączy z ramą. Podobne zastosowanie jak w zawieszeniu z resorami. Amorek robi swoje żeby się nie bujało za mocno .Oś ta działa na zasadzie belki skrętnej. Tak to widzę ,choć mogę się mylić. Widać że swoją wagę budka ma ,że zastosowali tak mocne zawieszenie. . Jeżeli się mylę niech się wypowie, ktoś co wie w czym rzecz. Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez irek w (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi