jagoda_bb Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Dziewczyny.... nadeszła Godzina ZERO ;-) melduję gotowość do działania ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajetan Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 (edytowane) Dziewczyny.... nadeszła Godzina ZERO ;-) melduję gotowość do działania ;-) Dziewczyny, to chyba gotowe one były ale na inny sposób ..... Edytowane 16 Września 2013 przez Kajetan1975 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajetan Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 To ja może zagaję, tak po cichutku... Otóż, dziwnym zrządzeniem losu, zupełnym przypadkiem , wcale się się nie umawiając, cześć z uczestników majowych "langoszy", wpadła na siebie z przyczepami tuż koła niewielkiego pola, szumnie określanego przez właścicielkę jako "biwakowe" i - jako, że późno już w piątek było - postanowiła zostać tam do niedzieli. Jako, że i nasza ekipa, również przypadkiem przejeżdżała tamtędy w składzie stałym, wzmocnionym niespodzianie przez ekipę Bynia i Jagody (nie zapominajmy o Kacperku, a jakże, jemu również zdarzyło się tamtą drogą przejeżdżać, musi, na wycieczce rowerowej ze szkoły był ) i przypadkiem aparat foto mieliśmy ze sobą, kilka zdjęć metodą cyfrową wykonaliśmy A całe oto zdarzenie, miało miejsce w okolicy miejscowości zwanej Pieskową Skałą. Oto, na początek, kilka z nich. Niektórzy mieli dodatkowe laski. Bonus taki.... Dnia drugiego udaliśmy sie na tzw. "grupex" czyli wspólne zwiedzanie pobliskiej rezydencji królów - zamku w Pieskowej Skale Oczywiście "bonusowe laski" udały się z nami Baa, nawet robiły za przewodniczki stada Niektórzy ewidentnie się alienowali Inni stanowczo trzymali się stada. Po krótkim spacerze przez leśne ostępy, dotarliśmy na miejsce: CDN. Może dziś a może jutro ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fruzia Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Kajetan zdjęcia super. Czekamy jeszcze na film Tombra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagoda_bb Opublikowano 16 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 W rzeczy samej.... czysty azaliż był to zbieg tych naszych zaprzęgów a jako, że i ja zupełnym przypadkiem tam byłam.... zapodam swoich groszy kilka..... w oczekiwaniu na relacji ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesert Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Kajtek, jakie wrażenia z tego pola w Pieskowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajetan Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 (edytowane) Pole jest naprawdę "biwakowe". Lepiej być na nim samowystarczalnym w kwestiach sanitarno-higienicznych. Prąd jest ale "słaby" Miejsce - bajeczne, na skraju lasu i wielkiego pola, tuż na granicy Ojcowskiego Parku Narodowego. 500-700 m do zamku w Pieskowej Skale, 10 km doliną do Ojcowa. Właścicielka postrzega gości niestety wyłącznie jako dojne krowy. Nie jest drogo ale za wszystko trzeba dopłacić. Miało być drewno na ognisko w cenie pobytu - było po 15 zł za kosz. A jak już szliśmy z siekierami do lasu to krzyk się podniósł, że Park Narodowy i będą nieprzyjemności. Obiady, przy zamówieniu w grupie miały być po 18 zł a potem okazały się po 20 zł (pomimo,. że chcieliśmy w niedzielę zamówić całą grupą, ze 20 porcji). Nie zamówiliśmy . Aczkolwiek trzeba przyznać, że jedzenie dobrej jakości i bardzo smaczne. Każdy coś tam spróbował przez te trzy dni i potwierdzał że jest OK. Prysznic dodatkowo płatny, chyba 5 zł za 10 min ale czas liczy się od pobrania kluczyka od pani. Czyli rozbierasz się itp. już w liczonym czasie. Zdaje się, że nikt nie skorzystał. Reasumując. Miejsce piękne, płasko, fajna traweczka, ładne widoki, cicho, wsiowo, traktory jeżdżą, krowy muczą jest gdzie wylać szarą wodę i kibelek. Polecamy pod warunkiem wspomnianego bycia samowystarczalnym. Właścicielka nie łazi i się nie wtrąca. Nocą byliśmy dość głośno - nikt nic nie powiedział. Właścicielka ani razu się nie uśmiechnęła. Koszt pobytu bez mycia: ok 35 zł za 2+1 (auto, buda, prąd i osoby). Do przyjęcia. Brama na noc zamykana, ale z drugiej strony otwarte pole bez płotu Jeżeli o czymś zapomniałem, niech mnie ktoś z reszty uczestników poprawi Edytowane 17 Września 2013 przez Kajetan1975 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazirek Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Takie spotkania ,a nawet przypadkowe chce się powtarzać-a ja nie miałem aparatu i żadnej fotki nie mam. Ale Wasze są doskonałe i nimi ciesze oczy-dawajcie więcej.... :yay: ...przecież aparatów było więcej niż dwa... oraz jedna wysokopienna kamera,aż jej się boję mam okno dachowe w przyczepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesert Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Własnie takiej oceny oczekiwałem. Położenie tego pola widziałem na Geoportalu, ale nic mnie tak nie drażni, jak puste uzgodnienia z właścicielem. W rozmowie telefonicznej jest wszystko i za darmo, po przyjeździe zaczynają się schody. Coś czuję, że nocował tam nie będę, chociaż cena samego pobytu nie jest wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazirek Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 To ja dodam jeszcze do Kajtka: tam miałeś małą pomyłkę nie "kibelek" tylko prysznic 5 zeta. A co do czasu kąpieli to Jożin niech się wypowie czy zmieścił się w wskazanym limicie czasu i czy miał jakieś uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajetan Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 (edytowane) Własnie takiej oceny oczekiwałem. Położenie tego pola widziałem na Geoportalu, ale nic mnie tak nie drażni, jak puste uzgodnienia z właścicielem. W rozmowie telefonicznej jest wszystko i za darmo, po przyjeździe zaczynają się schody. Coś czuję, że nocował tam nie będę, chociaż cena samego pobytu nie jest wysoka. Nie zniechęcaj się, bo nie warto z powodu właścicielki. Warto przyjechać z powodu położenia. Ale nie dać zarobić babie i tyle. Zapłacić za to co niezbędne i wsio. A inne pola kempingowe w okolicy są chyba gorzej położone, bliżej ruchliwej drogi, w dolinie Prądnika, między domami. To ma atut położenia A rozmowa nie była telefoniczna, tylko w cztery oczy z właścicielką rozmawiał TOM,osobiście, miesiąc przed przyjazdem. Takie, wsiowe babsko i tyle. Bez wyobraźni i wiedzy o tym co to jest marketing To ja dodam jeszcze do Kajtka: tam miałeś małą pomyłkę nie "kibelek" tylko prysznic 5 zeta. A co do czasu kąpieli to Jożin niech się wypowie czy zmieścił się w wskazanym limicie czasu i czy miał jakieś uwagi. Zmieniłem - zorientowałem się szybko Edytowane 17 Września 2013 przez Kajetan1975 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Cholera szkoda, że nie mogłem być aparat mi rdzewieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozin Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Jeżeli chodzi o prysznic to spokojnie w 10 min się zmieściłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abjan Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Na pole campingowe nie można narzekać- trawka spokój zadaszenia do biesiady wraz parkietem na tańce. W tej cenie i w takim miejscu jest OK. Świetna traska dla roweru z zamku na pieskowej skale do Ojcowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajetan Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Czy mnie się wydaje, czy ktoś nam założył nowy wątek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi