Speedy Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Podobno w naszym kraju certyfikat G 607 robi Pan Mirosław Matulewicz (serwis mobilny). Ma ktoś może namiary na tego Pana,ew. inny pomysł jak w Warszawie lub okolicach sprawdzić instalacje gazowa i otrzymać w/w certyfikat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spablo1 Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Ma ktoś może namiary na tego Pana Poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarec Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 A tak z ciekawości bo już kolejny raz czytam o tym przeglądzie. Czy on daje coś więcej niż satysfakcję, że mamy sprawną instalację gazową? nigdy policjant w PL i Europie nie zapytał mnie o taki certyfikat, a z przyczepą jeździłem po dziesiątkach tuneli, promem też chyba 7 razy płynęliśmy.... gdzie wymagają takiego świstka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedy Opublikowano 15 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 na niektórych kempingach,promach... nie wiem jak to wygląda w przypadku jakiejś kontroli na drodze(za granicą oczywiście). Wychodzę z założenia że przegląd i tak musze zrobić,a jak już płacę to czemu nie mieć pamiątki. ..i jednego dylematu mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz_b Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 A tak z ciekawości bo już kolejny raz czytam o tym przeglądzie. Czy on daje coś więcej niż satysfakcję, że mamy sprawną instalację gazową? nigdy policjant w PL i Europie nie zapytał mnie o taki certyfikat, a z przyczepą jeździłem po dziesiątkach tuneli, promem też chyba 7 razy płynęliśmy.... gdzie wymagają takiego świstka ? To nie tylko świstek dostajesz naklejkę złotą koło tablicy rejestracyjnej, i w Niemczech czy Austrii patrole policyjne podobno zwracają na to uwagę. Przegląd jest ważny po zrobieniu dwa lata. Nie wiem jak w okolicach Częstochowy ale w okolicach Bielska najbliżej znalazłem taki przegląd z certyfikatem u Klaji w Bieruniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Commander Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 To ja mam w takim razie taki problem... W czerwcu zrobiłem generalny przeglad przyczepy przed wakacjami w serwisie PAMER. Zostawiłem tam niestety czapkę pieniedzy, żeby wszystko było ok. i nie musieć nasłuchwać w czasie jezdy (i tak nasłuchiwałem). Potem dowiedziałam się o konieczności w zasadzie posiadanai tego przeglądu i szef Pamera rozkładając ręce stwierdził, że on takich certyfikatów nie wydaje. Teraz nie uśmiecha mi się wydawać kolejnych 2 czy 3 stów na sprawdzanie już sprawdzonego. Co radzicie, czy można taką naklejkę gdzieś załatwić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz_b Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Mi w Bielsku też jeden serwis proponował przegląd bez naklejki i z certyfikatem wystawianym przez nich, podobno zgodny z tym G607. Ale na stwierdzeniu "podobnym" lub "takim samym" w przypadku certyfikatów można się niestety przejechać. Naklejki raczej nie załatwisz, bo oprócz niej dostajesz przy właściwym książeczkę przeglądów z wbijanymi przeglądami i fakturę która służy jako załącznik do niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miodzio Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Naklejkę załatwia się w ten sposób, że wykonujesz przegląd w firmie lub u osoby która ma te uprawnienia. Na naszym majowym zlocie w Przybrodzinie usługa ta kosztowała całe 80 zł. I naklejka odpowiednia była Jeżeli masz sprawną instalację i Pamer to gwarantuje to za brak przeglądu z naklejką nikt ci głowy nie urwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dpong Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Gdzie w Poznaniu mozna zrobić taki przegląd i ew. przeróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spablo1 Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Gdzie w Poznaniu mozna zrobić taki przegląd i ew. przeróbki W Poznaniu nigdzie. Na szczęście zrobisz taki przegląd blisko Poznania - w Luboniu Naprawy również Najlepiej sam zadzwoń i się dowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dpong Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Dla mnie Luboń to Poznań ;-) Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielek Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Mi w Bielsku też jeden serwis proponował przegląd bez naklejki i z certyfikatem wystawianym przez nich, podobno zgodny z tym G607. Ale na stwierdzeniu "podobnym" lub "takim samym" w przypadku certyfikatów można się niestety przejechać. Naklejki raczej nie załatwisz, bo oprócz niej dostajesz przy właściwym książeczkę przeglądów z wbijanymi przeglądami i fakturę która służy jako załącznik do niej Czy w okolicach Bielska jest serwis co wydaje właściwe certyfikaty nie "podobne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz_b Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Czy w okolicach Bielska jest serwis co wydaje właściwe certyfikaty nie "podobne" Najbliżej udało mi się znaleźć Klaja i S-Camp w Bieruniu w ubiegłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 To może ktoś wie, gdzie we Wrocławiu? Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz_b Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 To może ktoś wie, gdzie we Wrocławiu? Dziękuję za pomoc. Spróbuj u Nachtmana www.nachtman.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi