adiwwl Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 (edytowane) Witam po wnikliwym przeanalizowaniu za i przeciw budowie kampera na błaszaku postanowiłem że warto więc zaczynam powoli taką budowę. Założyłem ten temat nie po to żeby się chwalić ale żeby w trakcie kolejnych etapów budowy pytać i szukać ewentualnej pomocy za która będę bardzo wdzięczny . No więc tak na początek posiadam autko fiat ducato 2,3 jtd max z 2003r z założenia ma na nim powstać niewielki kamper dla 2 osób. Poszukiwałem poszczególnych elementów ale nie przyniosło to zbytnich rezultatów a ceny były odstraszające więc postanowiłem szukać dawcy i tym sposobem wczoraj zakupiłem uszkodzoną przyczepę super sprite 490 2001r jest w niej prawie wszystko co mi będzie potrzebne. Kolejnym etapem będzie odstawienie auta do lakiernika ponieważ pojazd ma parę lat i wymaga wymiany kilku progów lakiernik przy okazji wstawi okna z przyczepy. Kolejne etapy opiszę w trakcie postępów prac Edytowane 15 Września 2013 przez adiwwl (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kocer Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Ja już kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bialy Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Również trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiwwl Opublikowano 15 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Dzięki też mam nadzieje że się uda dokończyć kampera wrzucę zdjęcia jak uda mi się znaleźć instrukcję jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi200 Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 mam nadzieję że ostateczne koszta przedsięwzięcia upublicznisz? życzę powodzenia i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kogut69 Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Powodzenia ... też kiedyś zacząłem taki temat ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Będzie ciekawie Byle Kolega relacje na bieżąco zdawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof57 Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Może znajdziesz inspiracje :www.elcamp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorY Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Widzę, że kol. Kogut na posterunku Wejdź jeszcze w kontakt z Mamurem - jego cacko można było podziwiać w Suchedniowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Naczytałem się ciekawej historii kolegi Koguta i już się nie mogę doczekać relacji, mam nadzieję, że będzie równie profesjonalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kodi Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Również czekam z niecierpliwością. Czekamy na szczegóły. Powodzenia Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiwwl Opublikowano 21 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 (edytowane) Ja też przeczytałem wnikliwie historię budowy kolego koguta i jestem pod wrażeniem nie ukrywam że prawdopodobnie parę pomysłów ściągnę. Moja zabudowa na pewno nie będzie aż tak ciekawa serio mam praktycznie zerowe doświadczenie w budowach tego typu może też tak być że na pewnym etapie się poddam ale na razie nie biorę tego pod uwagę. Po zakupie przyczepy przyszedł czas na fotele udało mi się zakupić 2 fotele z opla sintra z podłokietnikami i obracane. Do tyłu planuje zakupić też 2 przednie fotel z jakiegoś auta najbardziej mi się podobają z renault velsatiś bo maja wbudowane pasy ale na razie są za drogie szukam dalej czegoś z takim rozwiązaniem pasów. Teraz kolej na okna podpowiedzcie jak wy montowaliście okna z cepki czy wyjąć całe okna czy wyciąć z częścią konstrukcji i jak je wmontować do blaszaka na klej czy na jakieś wkręty ? Zdjęcia przyczepki pojawił się pomysł że może uda się naprawić tą przyczepę ale w odp od firm naprawiających przyczepy koszt naprawy przewyższa jej wartość przyznam ze jestem w szoku koszt naprawy 2 elementów z jakiegoś laminatu i kawałka podłogi dyszel rama i reszta jest nienaruszona 18 000 zł Edytowane 21 Września 2013 przez adiwwl (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kogut69 Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 (edytowane) Bardzo ładny dawca ... okna wstawiaj razem z ramą z cepy , ramę na klej do blachy i będzie ok . Edytowane 21 Września 2013 przez Kogut69 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marmur Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Dawca super. Będziesz miał full wypas. Żałuję, ze ja takiego nie znalazłem. Kuchnia w całości chyba nie zmieści Ci się w Ducato. Okna wyciągaj z ramkami i klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiwwl Opublikowano 22 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Z założenia dawca miał być w miarę świeży i udało się znaleźć cepke spełniającą wymagania aż szkoda czasem mi jej rozbierać. Jakiego użyć kleju jakiś specjalny czy kazdy dostępny w markecie się nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi