olo1 Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Witajcie.Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał lub ma takowy przedsionek i zechciałby się podzielić opinią na jego temat ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomii Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Mam Walkera Novium z dostawka tzw. kuchenną + stelaż alu Piper. Jestem z niego bardziej zadowolony niż z poprzedniego Gerjaka. Z tym ze Gerjak byl troszkę starszy. Tu coś o nim pisałem http://forum.karawaning.pl/topic/7421-adria-opitma-380-tq-1993-rok/?p=202456 I zdjęcia tu http://forum.karawaning.pl/gallery/album/242-adria/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo1 Opublikowano 11 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 dzięki Tomii.liczyłem właśnie na odpowiedż użytkownika.jutro robie jeszcze jeden dokładny pomiar i jeśli będzie OK to zakupie skoro rekomendujesz.dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedy Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Walker to bardzo dobra firma. Zadzwoń do P.Beaty (albo jej męża)-znają tą firmę bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo1 Opublikowano 14 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 (edytowane) Dzięki koledzy. Zadzwoniłam-Zapytałem-Zakupiłem . Oczywiście u Pani Beaty aha..i potwierdzam każde Wasze zdanie o Pani Beacie : rzeczowa,uprzejma i całkowicie znająca się na temacie!!.teraz organizuje sobie transporcik. Jak dojdzie to się pochwale pozdrawiam . ps.pytanie : jakie gabaryty ma złożony przedsionek ?samochodowo-bagażnikowe? Edytowane 14 Września 2013 przez olo1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurek SO Opublikowano 14 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 (edytowane) Też mam Walkera , bardzo fajny i lekki. Ale każdy chwali swoje. Tak jest uszyty, że wejście może być z dowolnej strony. Edytowane 14 Września 2013 przez Jurek SO (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo1 Opublikowano 2 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 podpowiedzcie mi proszę ile waży przedsionek? I ile płaciliście za kuriera kupując go od p.Basi? Pytam gdyż kolega mi go od niej odebrał,ale mówi,że jest taki ciężki,że za kuriera do siebie zapłace tyle co za przedsionek )) oczywiście to żart,ale czy przedsionek jest aż taki ciężki??? i czy to są az takie duże koszty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madbar Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 (edytowane) podpowiedzcie mi proszę ile waży przedsionek? I ile płaciliście za kuriera kupując go od p.Basi? Pytam gdyż kolega mi go od niej odebrał,ale mówi,że jest taki ciężki,że za kuriera do siebie zapłace tyle co za przedsionek )) oczywiście to żart,ale czy przedsionek jest aż taki ciężki??? i czy to są az takie duże koszty?? Wsyzstko yzależy od rozmiarów i od tego z czego jest wykonany przedsionek. Miałem do poprzedniej przyczepy przedsionek materiałowy Doremy głęboki na 3m tylko z fartuchami z PVC na 4 metrowego Caravelair'a i do tego był stalowy stelaż tylko z trzema rozpórkami dachowymi. Wtedy wszystkie elementy poszycia(dach i ściany) ważyły może z 6-8 kg do tego stelaż stalowy pewnie z kolejne 10. A teraz na Hobby KMFe 560 (6,40 długość zabudowy ) mam przedsionek (chyba zimowy) zrobiony w całości z PVC i tylko 2,40 szeroki. W tym przedsionku są daszki/markizy na wszystkich trzech bokach, stelaż jest stalowy ma siedem rozpórek i 11 masztów, bo jeszcze po 1 po bokach i po jednym do skraju markizy. Tutaj sam dach waży pewnie z 10kg. A stelaż to dzielę na trzy paczki: Srodkowy maszt i narożnikowe z rozpórkami i łączące je sztangi tworzące spady dachu z przodu, 7 masztów pomocniczych i 5 rozpórek do nich i osobno stelaż do markizy. Cały stelaż to chyba waży ze 40 kg, Więc jak jeszcze dodam do tego ściany to z cały przedsionek to chyba jest z 50 kg. Ale z drugiej strony bardzo go sobie cenię za stabilność, łatwość naprężenia ścian i dachu i zachowanie kształtu przez pięć miesięcy oraz łatwość czyszczenia. Pięc miesięcy, bo nasza przyczepka głównie stoi przez sezon na campingu na Helu. Więc przedsionek może ważyć sporo. I dlatego pakujemy go w częściach i dystrybuujemy masę po przyczepie dla właściwego wyważenia. A nie jest łatwo.... Edytowane 11 Października 2013 przez Madbar (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi