kowalajnen1982 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Witam. posiadam przyczepę kempingową sprowadzoną z Anglii hobby prestige 520 i mam problem z zaworami ponieważ brak na nich rysunków poglądowych i nie wiem który zawór jest przynależy do którego urzadzenia. Nadmieniam że przyczepa posiadała piekarnik który zdemontowałem i mam pytanie czy zamkiecie odpowiedniego zaworu spowoduje szczelosc układu czy potrzebna bedzie dodatkowa zaślepka na przwód. prosze o pomoc jesli to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 A nie możesz otworzyć wszystkich. Zapalić kuchenkę i zobaczyć, który zawód ją gasi, zapalić lodówkę zobaczyć, który ją gasi, zapalić trumę zobaczyć, który ją gasi, zapalić boiler ... itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyryl Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Witam. posiadam przyczepę kempingową sprowadzoną z Anglii hobby prestige 520 i mam problem z zaworami ponieważ brak na nich rysunków poglądowych i nie wiem który zawór jest przynależy do którego urzadzenia. Nadmieniam że przyczepa posiadała piekarnik który zdemontowałem i mam pytanie czy zamkiecie odpowiedniego zaworu spowoduje szczelosc układu czy potrzebna bedzie dodatkowa zaślepka na przwód. prosze o pomoc jesli to możliwe. Zawór od kuchni - idź po rurce od kuchenki i dojdziesz do zaworu głównego wtedy ustalisz zawór od kuchenki.Ten samo zawór będzie prowadził do PIEKARNIKA,tylko jego już powinieneś włączać kurkiem na pulpicie.Jak nikt go nie przekręci to gaz nie poleci i nic się nie stanie.Możesz zdemontować pokrętło dla bezpieczeństwa.. Pozdro,,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalajnen1982 Opublikowano 9 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Witam.dzięki za podpowiedzi jutro zrobię tak jak pisaliście i dam znać.pozdrawiam i 3majcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalajnen1982 Opublikowano 10 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Witam problem rozwiązany dziekuję za podpowiedzi.pozdrawiam i kto wie może do zobaczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyryl Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Witam problem rozwiązany dziekuję za podpowiedzi.pozdrawiam i kto wie może do zobaczenia... Fajnie,że mogliśmy pomóc ,ale chociarz napisz co wykopnałeś-zrobiłeś,że jest OK.?? Pozdro,,,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalajnen1982 Opublikowano 10 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 WITAM . Zgodnie z prośbą opiszę czynności, które wykonałem by rozwiązać w/w problem. wszysto rozkreciłem i sprawdziłem stan techniczny urządzen a przy okazji dowiedziałem się , że zawory pod lodówką zaczynając od lewej to zawór lodówki,nastepny to zawór gazówki, piekarnika, ogrzewanie i ostatni to zawór centralny zamykający wszystko. Po ogledzinach lodówki okazało się że komin nie jest połączony z kratką wentylacyjną więc coś zostalo na jutro do pracy.pozdrawiam . ps brak papierów muszę ją zarejestrowac bedzie biegania pozdrawiam ciekawe czy się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyryl Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 (edytowane) WITAM . Zgodnie z prośbą opiszę czynności, które wykonałem by rozwiązać w/w problem. wszysto rozkreciłem i sprawdziłem stan techniczny urządzen a przy okazji dowiedziałem się , że zawory pod lodówką zaczynając od lewej to zawór lodówki,nastepny to zawór gazówki, piekarnika, ogrzewanie i ostatni to zawór centralny zamykający wszystko. Po ogledzinach lodówki okazało się że komin nie jest połączony z kratką wentylacyjną więc coś zostalo na jutro do pracy.pozdrawiam . ps brak papierów muszę ją zarejestrowac bedzie biegania pozdrawiam ciekawe czy się uda. Cierpliwości- spokojnie trzeba do tego pdchodzić.to jest gaz z tym nie ma żartów,ale jak to wszystko opanujesz to nie będzie problemów Pozdro,,,,, Edytowane 10 Września 2013 przez cyryl (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi