delfin_if Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Witam wszystkich,jestem właścicielem niedawno kupionej używanej przyczepy Burstner. Mój piec Truma s 3002P po zasileniu prądem 230v tylko daje zimny nadmuch dlaczego tak się dzieje? Na gaz go nie odpalałem jeszcze wolę aby instalację gazową najpierw przejrzał fachowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszK Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 (edytowane) bo tak zostal zaprojektowany .... ;-) Nie mam gazu - nie ma grzania.... http://www.truma.com/downloadcenter/trumatic_s_3002_5002_operating_pl.pdf Edytowane 7 Września 2013 przez BartoszK (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camper4x4 Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 instalacja ogrzewająca jest zazwyczaj gazowa, a to co włączyłeś to tyko nadmuch, gdy piec się nagrzeje to właśnie ten nadmuch podaje ciepłe powietrze po całe przyczepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delfin_if Opublikowano 7 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Myślałem,że skoro jest nadmuch przy 230v to piec będzie działał i ogrzewał na zasadzie farelki czyli ciepło-zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobiBona Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Myślałem,że skoro jest nadmuch przy 230v to piec będzie działał i ogrzewał na zasadzie farelki czyli ciepło-zimno Piecyki wszystkie albo prawie wszystkie chodzą na gazie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delfin_if Opublikowano 7 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Dziękuję za pomoc ,wiem teraz na czym stoję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aron Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Witam mam pytanie czy ktoś z forumowiczów zakładał do trumy elektryczny iskrownik ten na baterie ,czy jest to możliwe ja obecnie mam iskrownik mechaniczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobiBona Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Witam mam pytanie czy ktoś z forumowiczów zakładał do trumy elektryczny iskrownik ten na baterie ,czy jest to możliwe ja obecnie mam iskrownik mechaniczny Jak masz mechaniczny to moim zdaniem nie kombinuj, z elektyrcznym czasami, powtarzam czasami dzieją się różniste cuda. Jak działa to bym zostawił a i cenowo taniej wychodzi mechaniczny ( tak mi się wydaje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exen Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Witam mam pytanie czy ktoś z forumowiczów zakładał do trumy elektryczny iskrownik ten na baterie ,czy jest to możliwe ja obecnie mam iskrownik mechaniczny Cześć! Też się zastanawiałem nad rozbudową/wymianą iskrownika na automatyczny. Przede wszystkim daltego, że: - jest cichszy - przy odpalaniu w nocy nie pobudzę dzieciaków ;] - jak zgaśnie płomień to powiadają, że odpala automatycznie - ale nie mam pewności... Można kupić coś takiego http://sklep.klaja.pl/pl/p/Elektryczny-iskrownik-truma-3002-5002/1452 Nie mam pewności, czy to wystarczy aby przerobić manual na elektryczny? Może ktoś podpowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek w Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 aron. Arek nie warto przerabiać,może jest większy bajer ale sam nie odpali. Jeśli zgaśnie, po chwili termopara zamyka zawór z gazem i tak trzeba ponownie ręcznie podejść do tematu.Ale jak kto woli,ja miałem elektryczny a teraz mechaniczny i wole ten. Każdy lubi co innego, Jeden córke a drugi Teściową,hahaha z finał ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aron Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 aron. Arek nie warto przerabiać,może jest większy bajer ale sam nie odpali. Jeśli zgaśnie, po chwili termopara zamyka zawór z gazem i tak trzeba ponownie ręcznie podejść do tematu.Ale jak kto woli,ja miałem elektryczny a teraz mechaniczny i wole ten. Każdy lubi co innego, Jeden córke a drugi Teściową,hahaha z finał ten sam. Irek mam możliwość przełożenia z jednej cepki do drugiej i dlatego się zastanawiałem ,chciałem przekładać całą trumę ale mam lewą i prawą i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek w Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 (edytowane) Nie warto,jak jest dobrze ustawiona to 1 strzał i pali.Manual nie ma sterownika na zaworze,i nie wystarczy dokupić tylko elaktryke ale i też sterowanie i potem to ustawić.Jak się ma z innej to ok,ale jak się sztukuje to próżna robota. Edytowane 15 Września 2013 przez irek w (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi