Andriu Posted October 8, 2007 Share Posted October 8, 2007 Witam, własnie moja oldtimerka zmieniła właściciela, będę sie rozglądał za inną, najprawdopodobniej będzie to poczciwa Niewiadówka, ale koniecznie N - ka. Jednak na razie nie wiem jakie formalności mam poczynić w zwiazku ze sprzedażą dotychczasowej. Mimo, ze już kilkakrotnie zmiieniałem samochody zawsze mam problem z załatwianiem formalności "posprzedażnych". Proszę o podpowiedz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szary11 Posted October 8, 2007 Share Posted October 8, 2007 Jedynie musisz zajść do wydziału komunikacji z umową kupna sprzedaży i zgłosić zbycie. Postawią pieczątkę i finał. Opłat nie ponosisz. 14 dni od sprzedaży na to jest. Czyli wszystko tak samo jak z samochodem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAQ Posted October 8, 2007 Share Posted October 8, 2007 NastępnIe do firmy w której była ubezpieczona - zgłosić sprzedaż, ewentualny zwrot nadpłaconego ubezpieczenia . Gość który kupił musi również zdeklarować się odnośnie ubezpieczenia. Człowiek cieszy się dwa razy: jak kupuje i sprzedaje. POWODZENIA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szary11 Posted October 8, 2007 Share Posted October 8, 2007 Ooo, o ubezpieczeniu zapomniałem Na szczęście MAQ nadszedł z pomocą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andriu Posted October 9, 2007 Author Share Posted October 9, 2007 Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 ewentualny zwrot nadpłaconego ubezpieczenia .Przecież ubezpieczenie już od jakiegoś czasu przechodzi na nabywcę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr J Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 jeżeli kupujący zrzeknie się na piśmie chęci z korzystania z ubezpieczenia to i tak przez 30 dni może korzystać z tego "starego", dopiero po upływie owych 30 dni przysługuje sprzedającemu zwrot niewykorzystanego ubezpieczenia . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andy Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Zwrot nadpłaty AUTO CASCO i NW , można uzyskać od daty podpisania umowy k/s , no ale to głównie w przypadku samochodu. Chyba mały procent użytkowników przyczep w Polsce , posiada AC przyczepy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andriu Posted October 11, 2007 Author Share Posted October 11, 2007 Ja za rok płaciłem 23 pln, więc niech nowy własciciel sobie z tego korzysta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andriu Posted January 27, 2008 Author Share Posted January 27, 2008 Jeszcze fotka pożegnalna mojej oldtimerki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mymlon Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 Łączę się z Tobą w bólu po stracie Knausicy. Kiedyś natknąłem się na jej fotki wnętrza i przyznam, że zrobiły na mnie wrażenie. KLIK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts