Kristoo Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Witam Potrzebuję lewy wahacz osi Peitz do przyczepy Hobby 420 z 1992r. Ewentualnie cała oś do tej przyczepy (szerokość przyczepy 200cm). Z góry dzięki za pomoc Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorY Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Może opisz lub podrzuć zdjęcia tego co cię boli. W historii forum wiele problemów było opisywanych wraz z rozwiązaniami. Są tez ludzie i firmy, które potrafią to i owo naprawić. Coś więcej z tym wahaczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoo Opublikowano 12 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Może opisz lub podrzuć zdjęcia tego co cię boli. W historii forum wiele problemów było opisywanych wraz z rozwiązaniami. Są tez ludzie i firmy, które potrafią to i owo naprawić. Coś więcej z tym wahaczem? Pękł uchwyt amortyzatora który jest integralną częścią wahacza. Nie chcę tego spawać bo to chyba żeliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorY Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Pękł uchwyt amortyzatora który jest integralną częścią wahacza. Nie chcę tego spawać bo to chyba żeliwo. Szukałeś już tej części? Może Przyczepy-Wiola podpowie gdzie to zdobyć? Być może integralnie trzeba ruszyć całą oś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoo Opublikowano 15 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Szukałeś już tej części? Może Przyczepy-Wiola podpowie gdzie to zdobyć? Być może integralnie trzeba ruszyć całą oś? To oś PEITZ z uchwytem na trzy śruby do ramy więc może ktoś ma taką oś z rozbitej przyczepy bądź z rozbiórki. Sprawa nie jest pilna bo do nowego sezonu trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoo Opublikowano 15 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 To oś PEITZ z uchwytem na trzy śruby do ramy więc może ktoś ma taką oś z rozbitej przyczepy bądź z rozbiórki. Sprawa nie jest pilna bo do nowego sezonu trochę czasu. Trzy śruby to uchwyt do ramy oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lencek1 Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 (edytowane) Witam. Mam pytanie do kolegi Kristoo, czy zdołał coś zaradzić z tym wahaczem? Ja mam zgiętą piastę od tego samego modelu, też lewą i nie mogę znaleźć zamiennika. A może ktoś wie gdzie piastę mogą wyprostować. Dzięki za ewentualną pomoc. Edytowane 26 Września 2013 przez Lencek1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoo Opublikowano 29 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Witam. Mam pytanie do kolegi Kristoo, czy zdołał coś zaradzić z tym wahaczem? Ja mam zgiętą piastę od tego samego modelu, też lewą i nie mogę znaleźć zamiennika. A może ktoś wie gdzie piastę mogą wyprostować. Dzięki za ewentualną pomoc. Witam. Niestety skończyło się wymianą wahacza. Długo szukałem i znalazłem na Allegro całą oś za przyzwoite pieniążki. Lencek1 niestety przyczepy maja różne osie w zależności od DMC przyczepki a co za tym idzie różne wahacze. Pozdrawiam Kristoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lencek1 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Witam. Niestety skończyło się wymianą wahacza. Długo szukałem i znalazłem na Allegro całą oś za przyzwoite pieniążki. Lencek1 niestety przyczepy maja różne osie w zależności od DMC przyczepki a co za tym idzie różne wahacze. Pozdrawiam Kristoo Dzięki. Dlatego chyba wymienię dla świętego spokoju całą oś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoo Opublikowano 29 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 (edytowane) Dzięki. Dlatego chyba wymienię dla świętego spokoju całą oś. http://allegro.pl/osie-do-przczepek-przyczep-i-inne-czesci-i3559061612.html Zwróć uwagę na trzecie zdjęcie druga oś od lewej przy tej żółtej. To raczej napewno taka sama oś jak nasze. Z ciekawości dzwoniłem do gościa chce za nią 3 stówki. Pozdrawiam Edytowane 29 Września 2013 przez Kristoo (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon35 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Róznie to bywa. Najlepiej podjechac, sprawdzić i pomierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lencek1 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 http://allegro.pl/osie-do-przczepek-przyczep-i-inne-czesci-i3559061612.html Zwróć uwagę na trzecie zdjęcie druga oś od lewej przy tej żółtej. To raczej napewno taka sama oś jak nasze. Z ciekawości dzwoniłem do gościa chce za nią 3 stówki. Pozdrawiam Dzwoniłem do właściciela, oś jes niestety zbyt długa. Na podstawie przesłanego zdjecia z wymiarami oceni on sam wahacz, czy by pasował . Gratuluję bystrości oka, faktycznie ośka jest bardzo podobna do tej z hobby. Dzięki za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes52 Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Dzwoniłem do właściciela, oś jes niestety zbyt długa. Na podstawie przesłanego zdjecia z wymiarami oceni on sam wahacz, czy by pasował . Gratuluję bystrości oka, faktycznie ośka jest bardzo podobna do tej z hobby. Dzięki za pomoc i pozdrawiam I jak rozwiązałeś ten problem bo mam to samo tyle że mam uszkodzoną piastę. Znalazłeś gdzieś właściwą oś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi