Krzysztof57 Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Jedziemy, jedziemy i !?!?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarec Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 no i teoretycznie nie mieścimy się.... a praktycznie znaki mają pare % tolerancji.... u mnie 2,45 wysokości + antena tv - razem 2,7 - pewnie bym tam przejechał, na szerokość 2,1m - tutaj 100%, że przejadę, pytanie ile przy tym będzie stresu oczywiście odpowiedzialność ubezpieczyciela - nie działa - uszkodzisz coś - wjechałeś tam gdzie nie powinieneś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof57 Opublikowano 4 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 I jeszcze DMC zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miodzio Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 I jeszcze DMC zestawu. Znak B-18 oznacza: zakaz wjazdu pojazdów o rzeczywistej masie całkowitej ponad ...(3,5)t. Więc DMC zespołu pojazdów nie ma tu żadnego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
California Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Witam, ale ktoś na wysokość się nie zmieścił aż oberwał tablicę. Ja swoim zestawem mógłbym tam wjechać bez obaw przyczepa ma 2m szerokości a i na pewno tolerancja jest większa niż 1cm . Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof57 Opublikowano 4 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Odpytywany na tę okoliczność policjant zeznał że znak dotyczy też zespołu pojazdów i jego masy. Nie pamiętam czy rozmawialiśmy o masie rzeczywistej czy całkowitej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarr Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Odpytywany na tę okoliczność policjant zeznał że znak dotyczy też zespołu pojazdów i jego masy. Nie pamiętam czy rozmawialiśmy o masie rzeczywistej czy całkowitej. Jeżeli chodzi o masę to Miodzio już napisał liczy się to ile ważysz w danej chwili a nie to co masz w papierach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof57 Opublikowano 4 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Znów się czegoś nauczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierzasty Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Dokładnie...ten znak dotyczy rzeczywistej masy pojazdu/zespołu pojazdów Jeśli chodzi o DMC musiał by być umieszczony pojazd i podany tonaż na znaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedy Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 A jak jest To wolno jechać z kempingiem ,jeżeli DMC zestawu przekaracza 3,5t? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Commander Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 TAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szadok Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Commander, pod warunkiem, że holownik jest osobówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedy Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Pewnie ,ze wolno;) ...ale na ten numer próbowali mnie złowić panowie w srebrnej Alfie Romeo,na A1 tuż przed czeską granicą...2 rano, pół godziny stracone. Dobrze,że dzieciaki spały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vrs Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 No dobrze a ja mam takie pytanie, jak masz przyczepę 2.30 / 2.50 szerokości to co robisz w sytuacji pokazanej na zdjęciu? Zawracasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedy Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Jak dojechałeś zderzakiem swojego holownika ,to już wiesz dlaczego trzeba uwąznie patrzeć na drogę i dlaczego jazda z przyczepą wymaga lepszego przewidywania sytuacji na drodze. Tak czy siak ja bym zawrócił. Lepiej to niż się zaklinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi