skrzypol Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Witam, sprzedałem moją przyczepę i właśnie rozglądam się za czymś nowym - na polu oglądałem Hobby 450 bodajże wersja UL - duże łóżko na stałe w przedniej częśći - co dawało automatycznie duży luk bagażowy dostępny z zewnątrz. Przyznam, że ten układ i reszta rozwiązań bardzo mi się spodobał - chciałbym kupić rocznik 2000-2005 - budżet ~20-25 tys. Pytanie czy polecilibyście coś innego w tym stylu ? Druga sprawa waga przyczepy - mam samochód VW 122 KM - stara przyczepa była lekka 900 DMC ta hobby ma bodajże 1300 DMC - będzie duża różnica podczas jazdy w praktyce? Będę wdzięczny za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laykonikus Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Co do mocy - autko da sobie rady. Upewnij się jakie D.M.C ,posiada ta przyczepa - to bardzo istotne!! następnie sprawdź jaką wagę możesz maksymalnie ciągnąć swoim autkiem (jak się mieści to ok) i jeszcze jedno najważniejsze - czy sumując D.M.C. samochodu + D.M.C. przyczepy przekraczasz tajemnicze 3,5T (magiczne bramownice i viatoll - welkom too), jak nie to podróżowanie będzie o tyle mniej cie kosztowało (nie mówię o wymiarze finansowym - ale o innych perypetiach które kolegów "dopadły" - możesz o tym poczytać na forum) Z dokumentów sprawdź jeszcze jedno czy posiadasz uprawnienia do prowadzenia takiego zespołu - jak zespół posiada więcej niż 3,5T to musisz mieć B96 (zezwala do 4250kg zestawu) lub E+B Zobacz kto jest w "pobliżu" z kolegów - też znajdziesz takie informacje na forum w temacie http://forum.karawaning.pl/topic/13244-forumowicze-pomagaj%C4%85-ogl%C4%85da%C4%87-przyczepy/?hl=%2Bforumowicze+%2Bpomagaj%C4%85 , podpytaj o tą przyczepkę będziesz zawsze więcej już wiedział. Miłego szukania i udanego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi