Tomii Posted October 4, 2007 Share Posted October 4, 2007 W sobotę (20.10.07) odbyła się lustracja kempingu w Nieborowie oto krótki opis i kilka zdjęć odwiedzonego miejsca. Kemping w Nieborowie położony jest na uboczu i otaczają go lasy. Kemping nie jest typową "patelnia", jest zadrzewiony i jak na tą porę roku było tam dość zielono. Miejsca na postawienie przyczep i kamperków jest sporo . Przyłącza do prądu a raczej ich ilość też nie stanowią problemu . Na kempingu znajduje się wydzielone miejsce do zrzutu chemii oraz krany do pobierania wody. Ceny za kemping są stosunkowo niskie: 6 zł za osobę dorosła 3 zł dzieci od 7 do 15 roku (młodsze dzieciaki za darmo) 5 zł samochód osobowy 10 zł za przyczepę kempingową 12 zł kamper (prąd wliczony jest już w cenę) Toalety są lepsze niż w Zdworzu i Kozienicach. Ciepła woda non-stop i prysznice są wliczone w cenę. Co ważne: wiatr po toaletach nie hula więc wzięcie prysznica w maju nie będzie wyczynem ekstremalnym . Na kempingu znajduje się basen (no może maj będzie dla Nas łaskawy i pozwolił by się wykąpać ), boisko do siatkówki, huśtawki dla dzieciaków , miejsce na ognicho z ławeczkami. Kemping sąsiaduje (nawet ma własne przejście) z boiskami do piłki nożnej. Wszystkie te atrakcje aż się proszą żeby zorganizować jakiś meczyk . Do tego na terenie kempingu jest świetlica z barem - właściciel umożliwi nam skorzystanie z tego obiektu jeśli pogoda nie będzie pozwalała na "integrację" pod gołym niebem. W barze tym jest również możliwość zamówienia obiadów domowych w cenie około 10 zł. Jeśli chodzi o atrakcje poza kempingiem. Do pałacu w Nieborowie spokojnie można wybrać się piechotą. Do pozwiedzania w najbliższej okolicy jest również Arkadia Oraz oddalone o 10 km Muzeum ludowe Sromów Do tego w samym Nieborowie jest pizzeria, karczma oraz oberża. Ze sklepem spożywczym tez nie ma problemu. Miejsce te w 100% nadaje się na Nasz zlot . Trzeba podkreślić, że w 2006 roku na kempingu w Nieborowie organizowany był zlot Motocyklistów, a w roku 2007 odbył się tam zlot kamperów z forum Bońkowskich. Autorem zdjęć jest jola l Co do kempingu zdjęcia można pooglądać pod adresami: http://www.nieborow.superturystyka.pl/ http://www.nieborow.emeteor.pl/ http://www.nieborowcamping77.strefa.pl/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rysiaczek Posted October 4, 2007 Share Posted October 4, 2007 Przed chwilą rozmawiałem z właścicielem kempingu w Nieborowie . Miejsca jest dla 30 załóg . Ale gdyby nie było obłożenia w domkach / a będzie w majowy weekend / może się zmieścić 40 przyczepek . Sanitariatów jest dla 100 osób. Z prądem by sobie poradził . Musielibyśmy trochę pokombinować z kabelkami . Facet nie ma podpisanej umowy na dzierżawę terenu i dopiero w marcu 2008 może z nami rozmawiać na temat ewentualnej rezerwacji pozdrówka Może ktoś by tam pojechał i bardziej rozeznał temat . W niedzielę wyjeżdżam do Legnicy i nie bardzo jest mi po drodze Nieborów . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomii Posted October 4, 2007 Author Share Posted October 4, 2007 Ja w któryś z dni weekendu 20-21 października mogę jechać. No chyba, że tomekk który ma niedaleko podjechał by jakoś wcześniej . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekk Posted October 4, 2007 Share Posted October 4, 2007 Witam ! Muszę się zreorganizwoać, na razie jestem w pracy (instaluje durne programy Oraclowe). Spojrzę w kalendarz w domu i dam znać. Myśle, że coś uda mi sie wykroić. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daro Posted October 4, 2007 Share Posted October 4, 2007 Witam serdecznie Polecam Nieborów na zlocik , fajne niedrogie miejsce , dobry dojazd , atrakcji niemało - będzie pięknie szczególnie wiosną . Bawiliśmy się tam tydzień temu , około 30 kamperów , było luźno . http://picasaweb.google.pl/darocamperteam/NIeborW2007SpotkanieJesienne Pozdrawiam brać karawaningową !!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomii Posted October 4, 2007 Author Share Posted October 4, 2007 Daro a jak sanitariaty na tym kempingu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rysiaczek Posted October 4, 2007 Share Posted October 4, 2007 To najbardziej demokratyczne miejsce pod względem odległości .. rzeszów 323 białystok 276 gdańsk oliwa 316 elbląg 284 katowice 255 kraków 266 wrocław 265 piła 304 radom 132 szczecin 458 warszawa 85 szczawnica 379 koniecznie to trzeba dokładnie rozeznać ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek l Posted October 5, 2007 Share Posted October 5, 2007 Dlatego je zaproponowałem, to miejsce. Walczący jednak o demokrację, na forum też, Troll. Ps. Przepraszam Szczecin, rekompensuje Wam to może choć trochę bliskość morza i Berlina co ?. Tomii, też się o nim, tym moście uczyłem, a potem oglądałem. I w dodatku to Polacy zrobili i wymyślili. A może zróbmy tak: zloty majowe zawsze w centrum, zloty jesienne na raz w np. 4 miejscach - Bieszczady, Wolin, Litwa,Sudety, i potem będziemy sobie opowiadać jak było ?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekk Posted October 5, 2007 Share Posted October 5, 2007 Witam ! No to Jacek, kiedy możemy umówić się w Nieborowie na lustracji ? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rysiaczek Posted October 5, 2007 Share Posted October 5, 2007 Arkadia. Park romantyczny Miejscowość leżąca w pobliżu Łowicza (województwo łódzkie). Park romantyczny założony w latach 1778-1821 przez H. Radziwiłłową, projektu Szymona Zuga, na terenie parku zachowały się m.in.: Świątynia Diany, Przybytek Arcykapłana, Dom Murgrabiego, Akwedukt, Domek Gotycki. NIEBORóW :Wieś nieopodal Łowicza (województwo łódzkie). Zespół pałacowo-parkowy, zbudowany w latach 1690-1696, projektowany przez Tylmana z Gameren, jako rezydencja prymasa Michała Radziejowskiego, następnie Ogińskich i Radziwiłłów, przebudowany ponownie w wieku XVIII, barokowy, o bogatym, oryginalnym wyposażeniu wnętrz: (np. meble, obrazy, rzemiosło artystyczne, stiuki, cenny księgozbiór). W parku oranżeria, rzeźby, kanał i staw, pomnikowe drzewa itp. W sąsiedztwie zabudowania gospodarcze, m.in. wytwórnia majoliki z ekspozycją. Nie posiadam własnych fotek z tego pięknego kompleksu , ale miejsce jest niespotykane . Mam Akadię wpisaną jako jeden z elementów mojego zbioru do zaliczenia . W maju przy odrobinie słońca można tam zrobić bajkowe zdjęcia . Wiem że odbywają sie tam także plenery fotograficzne mistrzów aktu ! Nie musimy posuwać sie tak daleko ale myślę że każda kobieta chciałby mieć fotkę a świątyni Diany / nawet w ubraniu / Jest jeszcze jeden kemping w tym rejonie , bardziej na północny zachód . Aeroklub Włocławski w miejscowości Kruszyn na drodze 265 miedzy Kowalą a Brześciem Kujawskim ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mandos Posted October 5, 2007 Share Posted October 5, 2007 Szczecin, to chyba koniec Świata, mamy znów najdalej . Nie szkodzi, przeglądam wszystkie propozycje bardzo uważnie, będziemy starać się dopasować do ogółu. ( w miare możliwości oczywiście) Zwłaszcza że to bedzie dla nas pierwszy zlot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomii Posted October 21, 2007 Author Share Posted October 21, 2007 W pierwszym poście jest relacja z lustracji kempingu w Nieborowie! Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr J Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 Tomii, Dobra robota Samochody przy przyczepach czy na wydzielonym parkingu? Czy znana jest cena wynajęcia domku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eler1 Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 Daro a jak sanitariaty na tym kempingu? mają trochę do życzenia ale za tą cenę nie ma co wymagać a z prądem to taka prowizorka wszystko na krótko strach się dotykać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomii Posted October 21, 2007 Author Share Posted October 21, 2007 Domki: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts