Skocz do zawartości

przyczepy hobby

mludzik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono karawaningowców, to mój pierwszy post stąd powitanie;)

W przyszłym roku planuję zakup swojej pierwszej kwaterki na kółkach. Moje największe zainteresowanie wzbudzają przyczepy firmy Hobby,tylko zastanawiam się czym one się różnią mianowicie modele: classic, de lux, prestige. Mam jeszcze takie pytanie, czy waga przyczepki jest podawana wraz z np butla z gazem, zbiornik wody zalany, czy na pusto? Ogólnie będę szukał przyczepy około 4m dla 2+2, koniecznie z prysznicem raczej lekkiej, Jeśli macie jakieś ciekawe propozycje to śmiało możecie podsuwać pomysły. Z góry dziękiza odpowiedzi.

Witaj

modele: classic, de lux, prestige

sama nazwa mowi ze classi klasyczna najslabsze wykonczenie de luxtroche lepsze a prestige najlepsze:)

przyczepa na 4 osoby to tak najlepiej kupowac 6-7 metrowa

Pozdrawiam

Edytowane przez slawo77 (wyświetl historię edycji)

Witaj

modele: classic, de lux, prestige

sama nazwa mowi ze classi klasyczna najslabsze wykonczenie de luxtroche lepsze a prestige najlepsze:)

przyczepa na 4 osoby to tak najlepiej kupowac 6-7 metrowa

Pozdrawiam

Skąd przypuszczenie że najsłabsze?

Tu nie chodzi o jakość wykonania typu najsłabsze,  lecz dobór użytych materiałów i kolorystyki - zapraszam do lektury katalogów w dziale Hobby.

Różnica polega na wyposażeniu, choć i tutaj można się zdziwić, bo można trafić na classica, którego ktoś w salonie doposażył.

Troszkę krzywdząca opinia trącąca brakiem znajomości tematu.

W classic zazwyczaj albo tylko i wyłącznie, są białe meble (poprawcie mnie jak się mylę), które mi się nie podobają. Ja mam 400 de luxe - salonka z kibelkiem, bez prysznica, meble wykończone drewnem, ogrzewanie bez nadmuchu (ponoć w zimie gorzej - sprawdzę :]  w tym roku). W poprzedniej burstnerce miałem z nadmuchem i w sylwestra 2006/2007 nad morzem było mi ciepło. Hmmm, nie wiem sam czy to nadmuch mnie dogrzał... :bzik:. Co do wielkości i ilości osób podróżujących to moją jeżdżę zazwyczaj w składzie 4 dorosłe + 7 latek z czego 2 dorosłe śpią w namiocie  :biwak:  :jump:  Dajemy radę ! 

Skąd przypuszczenie że najsłabsze?

Tu nie chodzi o jakość wykonania typu najsłabsze,  lecz dobór użytych materiałów i kolorystyki - zapraszam do lektury katalogów w dziale Hobby.

Różnica polega na wyposażeniu, choć i tutaj można się zdziwić, bo można trafić na classica, którego ktoś w salonie doposażył.

Troszkę krzywdząca opinia trącąca brakiem znajomości tematu.

Dokładnie tak jest :ok: