Skocz do zawartości

poszukiwania zakończone - nasza pierwsza Pepa

BartekM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako, że straszny ze mnie chwalipięta przedstawiam Wam nasz nowy mały domek: Buerstner 435 TK  zakupiony w ostatni weekend od kolegi Ufolza :) wraz z krótką relacją z wyprawy .

Wyjazd rozpoczął się skoro świt w Gdańsku:

Rodzina w komlecie, holownik do pełna i ogień do Łodzi...

Po drodze współczuliśmy wszystkim jadącym w przeciwnym kierunku (czyli z południa na północ).

Korek na bramkach w Gdańsku o 6 rano miał ze 2 km a później było jeszcze gorzej....przed Włocławkiem w miejscowości Kowal, korek do zjazdu z autostrady na minimum 2 godziny.....

No ale nie o tym mowa...

Dojechaliśmy sprawnie do Maćków...

W przesympatycznej atmosferze pooglądali, pozaglądali, ponegocjowali i zakupili naszą pierwszą przyczepę - nazwaną przez 2 letniego syna Pepą (fani MiniMini wiedzą o co chodzi :)

Ufolz cierpliwie wszystko wytłumaczył i pokazał, rozbiliśmy przedsionki, posprawdzaliśmy instalacjie itd. no i z duszą na ramieniu ruszyliśmy w drogę powrotną do Gdańska...

Ciekawostka z Łodzi do Gdańska można jechać przez Konin i Inowrocław :) nadrabiając co prawda kilka km ale unikając nieszczęsnego Włocławka....

Pepa pięknie jedzie, nasz holownik dzielnie ciągnie, choć trochę rozczarowało mnie spalanie...

Octavia 1,9 TDI 130 PS przy jeździe ok 80km/h spalanie około 8 litrów, powyżej 80 wolałem póki co nie liczyć.... :)

Po drodze obowiązkowy Mc Donald i póżnym wieczorem docieramy cali i zdrowi do Gdańska...

Ufolz - wielkie dzięki i do zobaczenia...

Mam nadzieję, że kupiłem dobrą przyczepę, która będzie nam dzielnie służyć, a wszystkim kupującym, życzę takiej atmosfery podczas transakcji...

No i nie mogę doczekać się następnego wyjazdu...

Za kilka dni ruszamy do Chorwacji...

Pozdrawiam,

Bartek

post-14642-0-27565900-1375851060_thumb.jpg

post-14642-0-52551500-1375851940_thumb.jpg

post-14642-0-51875900-1375852003_thumb.jpg

post-14642-0-86930500-1375852051_thumb.jpg

post-14642-0-97644800-1375852099_thumb.jpg

Bartku tak jak rozmawialiśmy - możesz być jej pewny i zapraszam na Piwo które nie zdążyliśmy wypić.. :) zawsze do Croatii z Gdańska jedzie się przez ŁÓDŹ :)

Zapraszamy i niech się pięknie spisuje :)

do zobaczenia

gratulacje, budka fajna, widzę ze rodzinka  typowo karawaningowa - czyli małe dzieciaki + pepa = udane wakacje :)

a tak przy okazji - spalanie całkiem w normie, u mnie auto też tyle pali z ogonkiem, a przy prędkościach ok 100 kmh spodziewaj się 10 i więcej litrów / 100km.

szerokości w drodze do Chorwacji - i uważaj jadąc przez Częstochowę - mamy tu mega korki - są 3 niezależne remonty na jedynce i czasami stoi się 2 godziny - fakt że bardziej korkuje się kierunek powrotny - czyli na Łódź - ale jadąc na południe też możesz godzinę odstać.

ja jechałbym tak http://goo.gl/maps/Ijdlr - ominiesz korek bokiem, lub totalnie przez centrum  http://goo.gl/maps/8hbWm

- obie trasy znacznie lepsze niż przejazd gierkówką

Edytowane przez maarec (wyświetl historię edycji)

ożesz Ty, ale ten świat mały...sąsiedzie :)

gratulacje świetnego wyboru i do zobaczenia :)

p.s. ja również męczyłem Ufolza wcześniej o jego burstnerka. fajna budka.

sąsiedzie???? :)

Czarna Mazda??