Skocz do zawartości

Sterckeman.

witus

Rekomendowane odpowiedzi

http://klaja.pl/index.php?s=296733&o=katalog_wpisy&id_kat=4&id_wpisu=299801

Macie jakieś doświadczenia z tą marką. Mi wpadła w oko z rok temu kiedy zorientowałem się, że pod nosem mam przedstawicielstwo więc na miejscu mogę zobaczyć.

Widziałem na południu Chorwacji z dwie takie przyczepki, którymi przyjechali Francuzi.

Przekonuje mnie stosunek wagi (1100 i 1200 DMC, a nie 1300 i 1400 jak niektórzy producenci obecnie się rozpędzają) do wyposażenia i prosty design zewnętrzny - są takie proste jak modele sprzed kilkunastu lat. 

Może ktoś podzielić się doświadczeniami ? No i czy głupim pomysłem jest celowanie w nową ?

Za niską ceną i wagą idzie niestety niższa jakość.

Najlepiej jak sam porównasz  :yes:  - jak myślisz o zakupie nowej to chyba warto odwiedzić targi w Dusseldorfie (zawsze na zakończenie sezonu). Tam namacalnie będziesz mógł się przekonać, a i słyszałem o przypadkach gdzie zainteresowani wyciągali powystawowe przyczepy z targów w dobrych cenach.

Pytanie na ile niższą jakość odczuję przez najbliższe 10 lat w nowej przyczepie? Kolega ma nowego Dethleffsa obecnie kilkuletniego - też w nim ciągle dokręca śrubki i rozważa sprzedaż bo jest rozczarowany. Ja użytkuję przyczepę 4 tygodnie w toku. Nie uprawiam offroadu bo nie mam samochodu, do campingów dojeżdżam drogami utwardzonymi, akcesoria są te same co w innych. Tapicerki nie uszkodzę.

Utrata wartości będzie ogromna bo to nie Knaus.

Ktoś jeszcze coś napisze. Za i przeciw.

Oglądałem Steckermany po sezonie w Niemczech ceny były bliższe 40 tyś, ale dochodzi jakaś różnica VAT czy coś jeszcze ?

Miałem Streckemana i było czuć namacalnie, w porównaniu do teraźniejszej budki, że wszystko było cieńsze, delikatniejsze...jednak kupując nową, myślę ,że trochę polatasz, tym bardziej, że ta Francuska marka sprawia wrażenie ,że ich przyczepy są wykonane w taki sam sposób jak je wykonywali 15 lat temu co może być na +

Też mocno myślę o tej marce.

Ceny są wprost rewelacyjne biorąc pod uwagę że budki są nowe.

Myślę o tym modelu: http://klaja.pl/index.php?s=296733&o=katalog_wpisy&id_kat=4&id_wpisu=299832

Do tego klima, mover i przedsionek.

Tyle że pojawia się pytanie, czy taka przyczepa zapewni około 10 lat bezproblemowej i suchej eksploatacji? 

Fantastyczna lodówka. Mover to dla mnie najbardziej pożądany gadżet ! Klima raczej nie. Przy małych dzieciach niezalecany bo angina albo inny katar murowany. Ale markiza taka sztywna kamperowa czemu nie. Wyposażenie jest pewnie standardowe jak w każdej. Podłoga i układ jezdny też. Pytanie o blachy czy laminat jak one zniosą naprężenia związane z jazdą. Jeżeli moja 24 latka daje radę to chyba 10 lat dla nowej powinno być ok.

Widzę, to też Klaja tylko ten starszy. Kupowali teściowie u nich. Ta przyczepa jest prawie idealna brakuje tylko jednego miejsca do spania :) ale moja nastolatka się ucieszy, że będzie mogła zostać w domu ! Relingi, felgi i brak przedniego okna majstersztyk !

I do autka inaczej pasuje :] .

Na Fendta jest chyba bardzo długa gwarancja. Kiedyś oglądałem Bianko i  :slina: . Mam Fendta i kolejna też będzie też tej marki.

Co do zakupu budki to jeżeli nastawiasz się na długi okres eksploatacji to nie będzie tak odczuwalne.

To tyle bo odbiegłem od tematu :miga: .

Pozdrawiam

Witam

Byłem w tym roku w fabryce Sterckeman i dość dokładnie oglądnąłem ich cepki. Przyznaje, że byłem mocno napalony na jeden z ich modeli.

Już mi przeszło. Uważam je trochę za delikatne. Ceny są faktycznie prawie że dumpingowe. www.sterckeman.de