Skocz do zawartości

Knaus - czyli szukamy przyczepy dla 5 osób

ufolz

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedając naszą przyczepkę zastanawiałem się co dalej i kiedy należy kupić..

rozglądając się postawiliśmy sobie warunki.

1. piętrowe łóżka

2. francuskie na przodzie

3. jadalnia na środku

4. o suchości nie wspominam bo to podstawa

na początku znaleźliśmy takie coś http://allegro.pl/show_item.php?item=3436018429

lecz ciekawi mnie :

1. co to za model Knausa

2. jak u nich z pęknięciami nad drzwiami,

3. co to za sprzedawca (jak widać ma kilka przyczepek na stanie)

4. jaka jest szerokość przyczepy 230 czy 250cm

no i oczywiście czy wy sprawnym okiem coś dostrzegacie (czekam na lepszej jakości zdjęcia)

Ja zauważyłem w okolicach drzwi od wewnątrz jakiś inny odcień tapety ale czy to prawda?? później od przodu jest prześwietlone zdjęcie a od drugiej strony jakaś pręga.. :( na dachu po lewej stronie.

Jeżeli macie inne sugestie lub przyczepki polecane piszcie dmc do 1600kg i cena do 34000zł.

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Hej ufolz,

1. model to najprawdopodobniej 500 FDK - według obecnego nazewnictwa

2. W Knausach nie spotkałem pęknięć nad drzwiami charakterystycznych dla przyczep innych marek.

3. nie wiem...

4. Szerokość według katalogu to 232 cm

A ten inny odcień to nie jest listwa do zamknięcia ściany harmonijkowej, służącej do odgrodzenia łóżek sypialnych?

Miodzio dzięki za szybką odpowiedź - no właśnie ten odcień nie skojarzyłem ale możesz mieć rację :)

jest ktoś z okolic Bydgoszczy aby looknąć na nią sprawnym okiem i czy warto tłuc się 200km.

Prześlij na PW jakiś adres może uda mi się podjechać jeśli będzie to w okolicy Bydgoszczy.

ok. jutro do gościa z ranka zadzwonie i puszcze na PW albo zadzwonie do Ciebie - :slina:

bo gość nawet nie raczy odpisać na maile :nono:

Edytowane przez ufolz (wyświetl historię edycji)

Mirek katalogi podają szerokość 500 na 232 cm.

Knaus w DE.

Knaus w PL. 

Dopiero od modelu 580 jest szerokość 250 cm. Może wcześniejsze modele były szersze?

Jutro sprawdzę co mam za model  :hmm:  Ale na bank bydle ma 2,45 

Jest tak ciężka do jazdy, nawet na autostradzie  :bzik:

jeżeli stan i cena są ok to moim zdaniem warto - ale z tym stanem pewnie nie będzie dobrze.

przyciągnięcie każdej przyczepy z UK trochę kosztuje, a zarobić przecież trzeba - więc na miejscu przyczepa pewnie droga nie była...

jeżeli stan jest ok - to przełożenie gniazdek na PL oraz kilku detali (np możliwe że reduktor gazowy, przeróbka gniazda na 13 pin itd) - wyjdzie Cię 200-300zł, reszta w przyczepie jest taka sama.

Bardzo mnie zaintrygowało - francuskie łóżko. Jak wygląda ? Wodne jakieś ;) ?

jak dla mnie to chodzi o materac, mniej więcej wymiaru 140x200 z lekko ściętym jednym rogiem - aby ułatwić przejście - przeważnie do kibelka.

dobrze wiem, że nie chodziło Ci o wodne, tylko jakiś francuski automat ;)

Mirek to pewnie ze względu na kryzys robią teraz węższe przyczepy ;)

Ufolz, a interesowałeś się co to za cudo ten przedsionek w pokrowcu? To chyba będzie taki skośny na giętkich pałąkach jak od namiotu?

to jest tylko daszek z rurkami jakimiś węglowymi bardzo lekki. ale nie lubie takich wynalazków :(

nie podoba mi się że kupuję od Anglika (tzn Polaka który ma firmę w Anglii) krętactwo na kółkach. no i ta cena ciut za dużo sobie ceni jak za przyczepę z wysp.

Duży znak zapytania mamy na niego choć układ jak i model nam się podoba :)