osiemstop Posted August 5, 2013 Witamy wszystkich,Chcieliśmy Wam polecić naszego bloga o 6-miesięcznej rodzinnej podróży z dwójką dzieci przez USA w 18-stopowej przyczepie (kupionej z samochodem w Illinois). Poza opisem wyprawy wrzuciliśmy tam też sporo przydatnych informacji, jeśli ktoś planuje taką podróż, odnośnie zakupu samochodu, przyczepy, ubezpieczeń, darmowych noclegów itp.Porady praktyczne postaramy się jeszcze wkrótce zaktualizować.Polecamy się też z wszelkimi pytaniami:)osiemstop.blogspot.comProfil na Facebooku Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kajetan Posted August 6, 2013 Hej Cos pięknego ale ta opowieść zaczyna się jakoś tak w połowie... a gdzie początek ?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
osiemstop Posted August 6, 2013 Przyczepowy poczatek jest tutaj: http://www.osiemstop.blogspot.com/2013/01/na-poudnie.html (co by nie zanudzać już kilkoma wcześniejszymi wpisami o przylocie do USA) Trzeba sie przekopać przez archiwum w prawej kolumnie, żeby dojść do początku:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kajetan Posted September 19, 2013 Hej. jakoś nie mogę przez bloga przebrnąć A jakbyście kilka fotek zapodali, tak z trasy z kempingów, zestawu... Quote Share this post Link to post Share on other sites
osiemstop Posted September 19, 2013 Zdjęcia wrzucaliśmy do galerii na fejsbuku, polecamy: https://www.facebook.com/8Stop Choć więcej tam zdjęć z trasy niż kempingów. Kempingi, jeśli były ciekawe lądowały jako ilustracja wpisu na blogu. Pozdrawiamy, ola i paweł Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kajetan Posted September 19, 2013 Zajefajne zdjęcia piękna podróż.... Ja tez tak chcę pojechać Quote Share this post Link to post Share on other sites
osiemstop Posted September 19, 2013 To trzymamy kciuki, żeby się kiedyś udało:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Posted September 20, 2013 O ja... Ale czad! Quote Share this post Link to post Share on other sites
konar Posted September 20, 2013 Oglądałem z Wami program PnŚ i bardzo mi się podobało, jak sobie dawaliście radę podróżując z przyczepką Pozdrawiam Was serdecznie:))) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kajetan Posted September 21, 2013 program PnŚ Co to jest PnŚ ?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
osiemstop Posted September 21, 2013 Pytanie na śniadanie:) Trochę sobie pocelebryciliśmy po powrocie: http://pytanienasniadanie.tvp.pl/11756509/zwiedzaja-swiat-z-malymi-dziecmi ...oraz w ramach komentarza do wywiadu: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=540691945966479&set=o.431001633642951&type=1&ref=nf Quote Share this post Link to post Share on other sites
adamkwiatek Posted September 22, 2013 Bardzo aktualny temat, jakaś wreszcie alternatywa dla Rodos (rodzinne ogródki działkowe ogrodzone siatką) - no może nie na pół roku ale przynajmniej na weekend ! Nowy trend, wyznaczający nowoczesne standardy w carawaningu - już nie tłuczemy się po drogach zestawem, by gdzieś tam dojechac, tylko wsiadamy do samolotu z walizką kasy i po przylocie kupujemy sobie zestaw i robimy zdjęcia. Najnowsze kierunki w ekologicznym karawaningu, to stacjonarne budy z wbetonowanym w drogę holownikiem, połączone z odbieraniem i dowożeniem carawaningowców melexami do kolejnych miejsc, z możliwie podobnym zestawem, celem wykonania pamiątkowych zdjęćna tle. Po powrocie na lotnisku wita nas prokurator i odbiera nam dzieci za pozbawienie ich "obowiązku szkolnego", my do pierdla ale to dobrze, bo z powodu utraty pracy lub klientów , po półrocznej nieobecności - zdechlibyśmy z głodu. Z zapartym stolcem czekam na podobne relacje Quote Share this post Link to post Share on other sites
Commander Posted September 23, 2013 Adam... polałem się ... jesteś niemożliwy... RODOS.. Sorki za prawa autorskie ale jutro to sprzedam... A w temacie to też mi się marzy coś takiego. Szczerze gratuluję, tylko u mnie byłoby to 3, max 4 tygodnie. Kumpel znalazł mi fajnego 4-os kamperka na wynajem. Cena 1200 USD/miesiąc. Pojadę jak tylko zagoją mi się rany po sprzedaży na Allegro organów... . Quote Share this post Link to post Share on other sites
osiemstop Posted September 24, 2013 3-4 tygodnie to akurat na Utah:) Największy koszt (poza wynajmem - my kupiliśmy i potem sprzedaliśmy za prawie tyle samo:) to niestety benzyna. A poza tym nocować można w bardzo wielu miejscach legalnie za darmo, koszty jedzenia są podobne, do parków narodowych można kupić kartę zniżkową, a bilet upolować na jakiejś promocji:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Commander Posted September 24, 2013 Wg mnie największy koszt to przelot z wizami ! Dla 4 osobowej rodziny to jakieś 15 000 zł. Quote Share this post Link to post Share on other sites