Skocz do zawartości

Co sądzicie o HOBBY 400 DELUX

pawelpaw

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, cepka wyglada fajnie. Sprawdz podloge w narozach, okolice uchwytow manewrowych i przednie okno. Sam posiadam hobby 400 salonke i wydaje mi sie , ze zmieszczenie 2 sypialni w 4 metrowej przyczepie to wyczyn. Jezeli o mnie chodzi to wc turystyczny jest ok. Uzywam glownie sanitriatow na kempingu, a dodatkowo ma ta zalete, ze mozesz go wyjac w celu umycia lub zostWienia w garazu jak nie bedziesz uzywal. I zawsze za 400 pln mozesz miec nowy.

Hej, cepka wyglada fajnie. Sprawdz podloge w narozach, okolice uchwytow manewrowych i przednie okno. Sam posiadam hobby 400 salonke i wydaje mi sie , ze zmieszczenie 2 sypialni w 4 metrowej przyczepie to wyczyn. Jezeli o mnie chodzi to wc turystyczny jest ok. Uzywam glownie sanitriatow na kempingu, a dodatkowo ma ta zalete, ze mozesz go wyjac w celu umycia lub zostWienia w garazu jak nie bedziesz uzywal. I zawsze za 400 pln mozesz miec nowy.

No cóż to że nie ma kibelka to nie tragedia, ale pisanie że kibelek przenośny jest lepszy od stacjonarnego to trochę przesada.

Kasetę również wyciągasz do umycia, no i po co zostawiać kibelek w domu jak powinien być w przyczepie  :niewiem:   a 400 stówy za nowy to jak dla mnie przesada.

Poza tym w stacjonarnym nieczystości są na zewnątrz przyczepy a nie w środku co przy takim upale jak teraz ma duże znaczenie.

Tak czy siak jak będzie kibelek stacjonarny to fajnie ale jak go nie będzie to tragedii nie ma.

No cóż to że nie ma kibelka to nie tragedia, ale pisanie że kibelek przenośny jest lepszy od stacjonarnego to trochę przesada.

Kasetę również wyciągasz do umycia, no i po co zostawiać kibelek w domu jak powinien być w przyczepie :niewiem: a 400 stówy za nowy to jak dla mnie przesada.

Poza tym w stacjonarnym nieczystości są na zewnątrz przyczepy a nie w środku co przy takim upale jak teraz ma duże znaczenie.

Tak czy siak jak będzie kibelek stacjonarny to fajnie ale jak go nie będzie to tragedii nie ma.

Kazdy ma plusy i minusy. Nie twierdze, ze przenosny jest generalnie lepszy. Wszystko kwestia potrzeb i oczekiwan. Wypisalem plusy przenosnego. Tom dodal to co uwaza. Dla mnie przesada jest kierowanie sie przy wyborze cepki rodzajem wc. Zwlaszcza jak budzet jest ograniczony. Jak cepka w porzadku i jest wc to trzeba brac. Zawsze jest tez 3 opcja cepka bez wc :)

Tak na prawdę, to nie rozumiem producentów, dlaczego gospodarując w przyczepie miejsce na łazienkę nie wstawić stacjonarnego opróżnianego z zewnątrz kibelka. To po co ta łazienka? Żeby masa własna była niższa? Bez sensu.

• 2 tygodnie później...

OK przepraszam, trochę odskoczyłam od tematu. Dałeś mi Miodzio zagwozdzkę z tym luksusem, na który tak bardzo dzisiaj zwracamy uwagę i z czystej babskiej ciekawości poszukałam i znalazłam na stronie Thetford, że pierwsze wbudowane stałe WC z wyjmowaną kasetą Thetford wyprodukowano w 1986 r.

OK przepraszam, trochę odskoczyłam od tematu. Dałeś mi Miodzio zagwozdzkę z tym luksusem, na który tak bardzo dzisiaj zwracamy uwagę i z czystej babskiej ciekawości poszukałam i znalazłam na stronie Thetford, że pierwsze wbudowane stałe WC z wyjmowaną kasetą Thetford wyprodukowano w 1986 r.

Witaj ja mam w swojej  wc przenosne i lazienke zbudowalem sam i nie narzekam podczas jazdy nic sie nie dzieje a przyznam ze kibelek w cepce duzo ulatwia a zwlaszcza w nocy badz jak sa dzieci

Tu nie mogę się z Tobą zgodzić, w stacjonarnym kaseta na niecztstości, też jest w łazience w środku. Tyle tylko, że wyciągana z zewnątrz.

Tu nie mogę się z Tobą zgodzić, w stacjonarnym kaseta na niecztstości, też jest w łazience w środku. Tyle tylko, że wyciągana z zewnątrz.

No właśnie jak dla mnie jest to duża różnica ale nie taka która miała by mieć decydujące znaczenie przy zakupie przyczepki, bo sanitariatów

na dobrych polach kempingowych nie brakuje i są one w przyzwoitym stanie.