Skocz do zawartości

Ekocamping -dziwnów

alilee

Rekomendowane odpowiedzi

Witam informacja dla wszystkich którzy w ciemno jadą na ten kamping.....nie ma go :krzykacz:  plac został wykarczowany, stoją koparki. Musiałem zakotwiczyć na Korabie....a ta muza i te auta wciąż przejeżdżające.....sprawia że trzeba szukać czegoś innego.

Może Ktoś coś poleci w Dziwnowie lub okolicy....zależy mi na ciszy na kampingu ale jednocześnie na bliskości sklepów....i tego wszystkiego co sprawia radość dzieciom .

Chyba właśnie po raz pierwszy wyjechałem na wczasy z cepką....i po raz ostatni do Dziwnowa :'(

Witam.

Kempingi, które znam w okolicy:

TRAMP-Świętouść- duży, sklep , bar w obiekcie, zejście na plażę, ale do najbliższego Międzywodzia trzeba trochę przejść, ceny przystępne.

BIAŁY DOM i WIKING w Dziwnówku- wysoki standard idzie w parze z wysoką ceną (zestaw powyżej 100zł/doba )- duże obłożenie.

Jeżeli jest dłuższy urlop raczej uciekałbym z Dziwnowa. Jeżeli ma być spokojne miejsce, bez setek straganów, salonów gier, knajp itp. polecam Gąski k/Sarbinowa ( ok 90km).

Byłem w tym roku  w Dziwnowie KORAB i TRAMP, oraz w Gąskach (AREK) wróciłem w piątek i zaraz w czwartek wracam do Gąsek.

Przyczepa+5 os(2+3) +auto+markiza= 60zl/doba. Sklep przy samej bramie, prąd z licznika.

W Gąskach ze wszystkich większych kempingów zejście bezpośrednio na plażę, na której nikt nie biega po plecach. Naprawdę takich miejsc jest mało.

Dla dzieci boiska, place zabaw.

Właśnie ładuję film na YouTube z Gąsek- jutro rano powinien być: "Gąski nad morzem kempingi" gdzie jest widok z latarni+ przejazd przez całe Gąski.

Dzięki za poradę.....niestety po raz kolejny pakować się aby przejechać gdzieś dalej raczej nie wchodzi w grę- myślałem raczej o jakimś przejeździe kilku kilometrowym max. Prawdę powiedziawszy to nie za bardzo uśmiecha mi się zwijać ten cały majdan na chwilę, jestem z 3 miesięcznym dzieckiem i ta muza głownie na niego działa. Może przemieszczę sie w odrębnie kampingu - pogoda sie załamała i sie wolne miejsca porobiły :swieca:

Kolego, zajedź osobówką do Trampa i sobie go sprawdź, zaraz za Międzywodziem. Z Dziwnowa masz z 5-6km. 

Tak jak napisał wcześniej kolega, kemping duzy, sklep, knajpy, restauracja z niedrogimi posiłkami. Duży plac zabaw, darmowy zamek dmuchany, codziennie animacje dla dzieci o 11 i o 19:30 a w czwartki klaun. 

Obłożenie kempingu powinno teraz spaść jak popadało.

Aaaa i cicho, w nocy zwykle panuje cisza...

Edytowane przez patriks (wyświetl historię edycji)

Dzięki za wszelkie sugestie....odwiedziłem ww. kamping, ale jak na mój gust to było strasznie tłoczno. Ostatecznie pozostałem w "Korabie" - ale przeniosłem (niemal dosłownie) cały zestaw na drugą stronę obozu , niby kilkanaście  metrów ale jest znaczna poprawa, głośność muzyki jest znośna a ruch uliczny znacznie mniej uciążliwy.

Dzięki za wszelkie sugestie....odwiedziłem ww. kamping, ale jak na mój gust to było strasznie tłoczno. Ostatecznie pozostałem w "Korabie" - ale przeniosłem (niemal dosłownie) cały zestaw na drugą stronę obozu , niby kilkanaście  metrów ale jest znaczna poprawa, głośność muzyki jest znośna a ruch uliczny znacznie mniej uciążliwy.

Polecam ośrodek PGNiG w Pogorzelicy. Z Dziwnowa ok 25 Km. Las sosnowy,ok 150-200m do plaży. Brak komarów i innych latających uprzykszających życie stworów. Cisza i spokój,dalej nie ma już żadnych ośrodków. W tej chwili niezatłoczony (aktualnie w nim przebywam)

Polecam ośrodek PGNiG w Pogorzelicy. Z Dziwnowa ok 25 Km. Las sosnowy,ok 150-200m do plaży. Brak komarów i innych latających uprzykszających życie stworów. Cisza i spokój,dalej nie ma już żadnych ośrodków. W tej chwili niezatłoczony (aktualnie w nim przebywam)

Mają jakąś stronę internetową? W tym roku pozostanę już tutaj ale na przyszły rok trzeba czegoś poszukać.

Czy ośrodek PGNiG jest położony przy ścieżce do plaży po prawej stronie przed grill- barem Sahara ?

Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale kupę lat temu jeździłem do ośrodka zakładu gazowniczego (teraz PGNiG), który właśnie się tam znajdował i nie wiem czy to ten sam obiekt.

Sahara jest przy ul. Morskiej, a na stronie ośrodka jest położenie na ul. Wojska Polskiego.

Jutro późnym popołudniem się wybieram nad morze na parę dni i bardzo możliwe, że wyląduję w Pogorzelicy.

w Dziwnowie masz jeszcze kanping od cpn bliska w strone mostu za parkingiem  tam sa same domki wjazd zaraz z parkingu   pare przyczep tam wchodzi  cisza była   bo jest to małe ,prysznice  stare ale czyste woda ciepła prąd ok  

Czy ośrodek PGNiG jest położony przy ścieżce do plaży po prawej stronie przed grill- barem Sahara ?

Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale kupę lat temu jeździłem do ośrodka zakładu gazowniczego (teraz PGNiG), który właśnie się tam znajdował i nie wiem czy to ten sam obiekt.

Sahara jest przy ul. Morskiej, a na stronie ośrodka jest położenie na ul. Wojska Polskiego.

Jutro późnym popołudniem się wybieram nad morze na parę dni i bardzo możliwe, że wyląduję w Pogorzelicy.

Chyba mówimy o tym samym ośrodku, grill bar sahara nie funkcjonuje. Na weekend jest tłoczniej,ale i tak w porównaniu z innymi polami np. ,,cora'' nie jest najgorzej.

Chyba mówimy o tym samym ośrodku, grill bar sahara nie funkcjonuje. Na weekend jest tłoczniej,ale i tak w porównaniu z innymi polami np. ,,cora'' nie jest najgorzej.

Sprawdziłem w necie i rzeczywiście od tego roku Sahara nie funkcjonuje. Szkoda, bo znane i fajne miejsce było (koncerty, kabarety).

Ale i tak chyba jadę na Pogorzelicę odwiedzić stare miejsca.

Jak planujesz na parę dni to proponuję dzisiaj się w pełni nie rozkładać(np przedsionka itp.) w poniedziałek robi się luźno i wybierzesz sobie naprawdę fajne miejsce. Poza tym podpowiem gdzie lepiej nie bo niektóre miejsca podczas deszczu nieźle zalewa,chociaż później dość szybko wsiąka.