Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam może ktoś się orientuje gdzie w okolicy Polkowic można wszyc nowe zamki do przedsionka. Zwykły krawiec chyba nie da rady.

Opublikowano

Ptoniu troche chęci,maszyne do szycia i sam to ogarniesz.My tez na zwykłej wszywaliśmy zamki,i obszywaliśmy ubytki.Też nas czeka wymiana zamka,w przedniej ścianie przedsionka,i wszycie kedry po długości.Ale jeśli się nie czujesz to tapicer ,lub gdzie naprawiają plandeki do Tir-ów.

Opublikowano

Ptoniu troche chęci,maszyne do szycia i sam to ogarniesz.My tez na zwykłej wszywaliśmy zamki,i obszywaliśmy ubytki.

Co ty masz za maszynę :look: . Moja żona do tej pory nie może przeboleć swojego singera, którym próbowałem poprawić prujacy się szew :zlo:

Opublikowano

Co ty masz za maszynę :look: . Moja żona do tej pory nie może przeboleć swojego singera, którym próbowałem poprawić prujacy się szew :zlo:

Ja szyłam przedsionek na starym dobrym Łuczniku i wyszło ok, maszyna żyje dalej, przedsionek stoi cały i nie przecieka:)

Szyłam = skracałam o 1,5 m bo kupilismy przyczepę z przedsionkiem na 100% nie do kompletu (za długi) co było widać po bokach - okna boczne pieknie po skosie szły :), prułam całe boki łącznie z kedrą i wszywałam na nowo nićmi do dźinsu :)

Po tym sezonie czeka mnie wszywanie fartuchów z przodu bo sie podarły, póki co ratuje nas taśma Makgajwera bo fartuchy szare i nie widać :)

Ale zamek wszyje Ci też bez problemu każdy tapicer i kaletnik  jeśli maszyny nie macie

Opublikowano (edytowane)

Dziś wypruliśmy kedre  z daszka który się został po Wilku ,i  jak będziemy wszywać to zrobie  fotke  żeby nie było że  ściemniam. Też mamy  Łucznik zwykły i daje rade.

Edytowane przez irek w (wyświetl historię edycji)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

najpierw dzieki wszystkim za odp. a raczej podpowiedż :] . A czy moze ktoś się orientuje gdzie można kupić przedsionek w okolicy Polkowic znalazłem Poznań ale moze gdzieś blizej.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

zwykły krawiec da radę bez problemu , kwestia czy będzie chciał 

ja dwa dni temu kupiłem suwak na metry na alledrogo i na cito wymieniałem 

zajęło mi to dwie godziny - wymieniałem dwu metrowy suwak w półokrągłym wejściu z przodu - wyszło super